Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kulda: "Neteikšu, ka bija grūti. Gaidījām un sagaidījām kļūdas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kulda: "Neteikšu, ka bija grūti. Gaidījām un sagaidījām kļūdas"
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas pēdējā vietā joprojām atrodas Rīgas "Dinamo", kas, aizvadot pirmo maču savā laukumā, pēdējā trešdaļā piecās minūtēs ielaida trīs vārtus un piekāpās Helsinku "Jokerit" ar 1:3. "Gaidījām kļūdas," dueli rezumēja uzvarētāju aizsargs Artūrs Kulda.

Pateicoties Laura Dārziņa pirmajiem vārtiem oficiālā spēlē kopš 17. janvāra, Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pēc divām trešdaļām atradās vadībā. Uzbrucējs ar skaistu māņu kustību atbrīvojās no aizsarga skavām un tika pie bīstama metiena, pēcāk iegūstot arī atlēkušo ripu un metot tukšos vārtos.

Tomēr rīdzinieku sniegums trešajā trešdaļā neļāva atslābt. Iepriekšējos sešos mačos tā tika zaudēta piecas reizes, ielaižot astoņus vārtus un neiemetot nevienus. Vienīgais neizšķirts tika fiksēts atklāšanas mačā Sočos, kad sāncenši jau bija iekrājuši divu ripu handikapu un uz priekšu vairs nemetās.

Laika posmā no 52. līdz 57. minūtei Helsinku "Jokerit" guva trīs vārtus pēc kārtas un nokārtoja uzvaru ar 3:1. "Neteikšu, ka bija grūti. Spēlējām savu hokeju, tikai neizdevās iemest," norādīja uzvarētāju pirmās maiņas aizsargs Artūrs Kulda. "Beigās parādījās nedaudz labākas iespējas. Iemetām un uzvarējām."

"Gaidījām kļūdas. Un sagaidījām. Neko īpašu neizdomājām. Mums ir plāns, pie kura turamies visas spēles garumā," iemeslus, kāpēc izdevās noslēgumā salauzt laukuma saimnieku pretestību, nosauca Kulda, kurš laukumā pavadīja 16 minūtes un 25 sekundes. Par viņu mazāk spēlēja tikai Ville Lajunens un 19 gadus vecais Juho Rautanens, kurš bija pieteikts kā septītais aizsargs.

Tāpat Kulda izlaida sezonas sākumu pirms pievienošanās Latvijas izlasei cīņā par ceļazīmi uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm. "Mums notiek aizsargu rotācija. Ik pa laikam kādam iedod brīvdienu. Nekā īpaša. Visi aizsargi ir veseli, tāpēc visi pēc kārtas pasēž malā. Sezona tomēr ir gara," paskaidroja 28 gadus vecais Kulda, kurš Helsinku "Jokerit" pārstāvēja arī pagājušajā sezonā.

Arī Rīgas "Dinamo" pieteikumā ir vairāk aizsargu, nekā drīkst pieteikt mačam - desmit. Tomēr Jēkabs Rēdlihs un Ēriks Ševčenko laukumā vēl nav devušies, kamēr 18 gadus vecais Kristaps Zīle sakrājis mazāk nekā pusstundu. Piemēram, līderis Patriks Mulens vidēji ik mačā spēlē vairāk par 21 minūti.

Helsinku "Jokerit" galvenais treneris ir 53 gadus vecais Juka Jalonens, kurš 2011. gadā aizveda Somijas izlasi līdz uzvarai pasaules čempionātā, bet 2016. gadā triumfēja mājās kopā ar U20 valstsvienību, kurā dominēja gadu, divus un trīs jaunāki uzbrucēji.

"Vairāk domājām nevis par pretinieka sniegumu, bet savu sniegumu. Vajadzēja uzvarēt, jo septiņu spēļu izbraukumu gribējām noslēgt ar pozitīvu bilanci - vairāk uzvaru nekā zaudējumu," pauda Kulda. Iepriekš izdevās apspēlēt arī Maskavas "Spartak", Čeļabinskas "Traktor" un Ufas "Salavat Yulaev", un ar 12 punktiem komanda ieņem astoto vietu Rietumu konferencē.

"Gribas uzspēlēt mājās. Mēnesi neesmu bijis Helsinkos. Būs patīkami atrasties vienā vietā ilgāk par pāris dienām," sacīja Kulda. Pēc viņa domām, ideālais kalendārs būtu trīs spēles viesos, trīs spēles mājās. Helsinku "Jokerit" nākamais pretinieks būs Omskas "Avangard", ar kuru jātiekas sestdien.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" nākamo maču aizvadīs ceturtdien pulksten 19:30 pēc Latvijas laika, kad izbraukumā tiksies ar Minskas "Dinamo", kas četrās spēlēs sakrājis sešus punktus. Rīdzinieku kontā ir divi punkti septiņās cīņās un pēdējā vieta Kontinentālajā hokeja līgā.

  +8 [+] [-]

, 2016-09-14 00:51, pirms 8 gadiem
Pareizi, kas tu grūts tādu zombiju klubu pieveikt.
Slēpts komentārs: oxa

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 08:11, pirms 8 gadiem
Tiesneši, vārtsargi, abos galos, meistarības trūkums, disciplīnas trūkums !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-14 08:56, pirms 8 gadiem
Prieks par Kuldu,spēlē solīdā klubā!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-14 09:40, pirms 8 gadiem
Cik saprotu, tad vakar bez hokejistiem arēnā ir bijuši arī skatītāji. MĪĻIE CILVĒKI - KĀDA VELNA PĒC JŪS UZ TURIENI EJAT????

  -2 [+] [-]

, 2016-09-14 09:59, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Cik saprotu, tad vakar bez hokejistiem arēnā ir bijuši arī skatītāji. MĪĻIE CILVĒKI - KĀDA VELNA PĒC JŪS UZ TURIENI EJAT????
Kas nav skaidrs? Skatīties hokeju!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-14 10:05, pirms 8 gadiem
Agris 77 rakstīja: Kas nav skaidrs? Skatīties hokeju!
Lai redzētu šādu anāIu izvarošanu pietiek ar pronhubu, nav jāpērk pārcenotās biļetes arēnā.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-14 10:15, pirms 8 gadiem
naurisk rakstīja: Lai redzētu šādu anāIu izvarošanu pietiek ar pronhubu, nav jāpērk pārcenotās biļetes arēnā.
Nesaprotu,kas tev ir? Dupša caurums sāp? Kpc lai cilvēki nevarētu iet uz hokeju,sava veida izklaide?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-14 14:43, pirms 8 gadiem
Bez kepkas arēnā vispār nevajadzētu laist iekšā. Ko tad metīs uz ledus, kad kārtējais pretinieks būs savācis hettriku?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 20:45, pirms 8 gadiem
Te arī atbilde par šī gada Rīgas Dinamo - Kulda: "Neteikšu, ka bija grūti...
Atbrauc viesu komanda un atpūšoties apspēlē mājiniekus