Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Ak Bars" iegūst Douzu un vienojas ar "Wild" par jauno talantu Hovanovu

Rolands Eliņš

"Ak Bars" iegūst Douzu un vienojas ar "Wild" par jauno talantu Hovanovu
Naidžels Douzs. Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

KHL klubs Kazaņas „Ak Bars” šodien oficiāli paziņojis, ka savu sastāvu papildinājis ar vienu no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Naidželu Douzu, kā arī 20 gadus veco hokejistu Aleksandru Hovanovu, kura spēlēšanai Kazaņā piekrita NHL klubs Minesotas „Wild”, ar ko viņam ir ilgtermiņa līgums.

Naidžels Douzs Kazaņas komandā ir vēl jo nozīmīgāks papildinājums, jo viņš kā Kazahstānas pilsonis neskaitīsies leģionāra statusā. Douzs iepriekšējā KHL sezonā bija līgas piektais rezultatīvākais spēlētājs, izceļoties ar 50 punktiem 59 mačos.

35 gadus vecais Douzs iepriekšējās divās sezonās bija „Avtomobilist” kapteinis, bet pirms ilgus gadus pārstāvēja Kazahstānas komandu „Barys”. Pirms tam kanādietis Douzs spēlējis NHL, pārstāvējis arī Kanādas U20 izlasi, bet 2016. gadā debitēja Kazahstānas izlasē. Douzs KHL aizvadījis 496 mačus un sakrājis 462 punktus. Tas ir piektais labākais rādītājs KHL vēsturē un šosezon Douzs varētu kļūt par ceturto spēlētāju, kurš KHL sasniedzis 500 punktu robežu.

Kazaņas komandai šodien oficiāli sastāvā apstiprināts vēl viens uzbrucējs – jaunais Aleksandrs Hovanovs. Pirms diviem gadiem draftētais spēlētājs ir noslēdzis līgumu ar NHL klubu Minesotas „Wild” un iepriekšējā sezonā spēlēja Kvebekas Junioru līgā, kur 51 spēlē pamanījās tikt pie 99 punktiem.

„Ak Bars” savā mājaslapā vēsta, ka panākta vienošanās ar „Wild” par Hovanova spēlēšanu Kazaņā šajā sezonā, kas tiek uzskatīts par izdevīgu risinājumu visām iesaistītajām pusēm.

Hovanovs, kurš iepriekšējā PČ bija Krievijas U20 izlases līderis, iepriekš spēlējis Kazaņas jauniešu komandās.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.ak-bars.ru/news/19289.html

     [+] [-]

, 2020-07-15 06:51, pirms 4 gadiem
Ak Bars, Maskavas Dinamo sastāvi uz papīra łoti iespaidīgi
Abās gan vairāk pirmās lomas spēlētāju, mazäk to klavieru nesēju

     [+] [-]

, 2020-07-15 11:37, pirms 4 gadiem
Klavieru nesēju šādās komandās vienmēr atradīsies. Par to mazākā bēda.