Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Timkins varētu pievienoties "Avangard", Voinovs gaida piedāvājumus no NHL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Timkins varētu pievienoties "Avangard", Voinovs gaida piedāvājumus no NHL
Vjačeslavs Voinovs. Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubam Omskas "Avangard", kura galvenais treneris ir Latvijas izlases vadītājs Bobs Hārtlijs, varētu pievienoties spēka uzbrucējs Jevgeņijs Timkins.

29 gadus vecais Jevgeņijs Timkins kopš 2013. gada pārstāv Magņitogorskas "Metallurg", ar ko kopā izcīnījis divus Gagarina kausus. Turklāt 2016. gadā tieši viņš kļuva par fināla galveno varoni. Sērijas pret Maskavas CSKA septītajā mačā Timkins guva divus vārtus, kaldinot uzvaru ar 3:1 un otro titulu trīs gados. Zīmīgi, ka ceļā pretī kausam pirmajos 22 izslēgšanas mačos Timkins nebija guvis nevienus vārtus, bet tas netraucēja 23. spēlē gūt divus vārtus.

Šajā sezonā Timkins parādīja neveiksmīgu sniegumu, 46 mačos gūstot tikai vienus vārtus un pievienojot vienu piespēli. Drīz pēc sezonas noslēguma "Metallurg" viceprezidents Sergejs Lasjkovs izteicās, ka Timkinam nepieciešama apstākļu maiņa, lai atgrieztos agrākajos augstumos, tādējādi viņš lika noprast, ka Timkins pametīs komandu.

Tagad Timkins ir tuvu pārejai uz Omskas "Avangard". Viņš ir Omskas hokeja audzēknis, tieši šīs komandas rindās debitējot KHL. Pēcāk viņš devās uz Ziemeļameriku, tomēr nespēja izlauzties augstāk par ECHL, un pēc atgriešanās Krievijā pārstāvēja Čehovas "Vityaz", līdz pievienojās "Metallurg".

Visticamāk, "Avangard" rindās nepaliks aizsargs Vjačeslavs Voinovs. Viņš neplāno līgumu parakstīt līdz 1. jūlijam, kad vajadzētu atvērties NHL brīvo aģentu tirgum, lai gan koronavīrusa pandēmijas dēļ ļoti reālas ir izmaiņas. KHL tirgū Voinovam piedāvājumus izteikušas trīs vadošās komandas – Sanktpēterburgas SKA, kuras rindās viņš spēlēja iepriekš, Kazaņas "Ak Bars" un Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas piedāvājot Voinovam viena miljona līdz 1,25 miljonu lielu algu, plus bonusus.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/a...
sport.business-gazeta.ru