Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Karsums joprojām bez vārtiem, uzvaras izcīna SKA un "Lokomotiv"

Karsums joprojām bez vārtiem, uzvaras izcīna SKA un "Lokomotiv"
Mārtiņš Karsums
Foto: ska.ru

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas spēlē piedzīvoja Mārtiņa Karsuma Maskavas "Dynamo", kas piekāpās Sanktpēterburgas SKA ar 1:4 un nonāca viena zaudējuma attālumā no sezonas noslēgšanas. Dienas otrajā spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv" negaidīti viegli pārspēja Maskavas CSKA ar 5:1, sērijā līdz četrām uzvarām katrai komandai ir pa diviem panākumiem.

SKA pret “Dynamo”

Gandrīz visu pirmo periodu “Dynamo” kontrolēja spēli un tikai lieliska Mikas Koskinena spēle vārtos neļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā. Viesi pacietīgi gaidīja un no trešdaļas izspieda maksimumu – pēc spēles mazākumā “Dynamo” spēlētājs Andrejs Mironovs jau parādījās laukumā, bet SKA turpināja savu presingu, kas beidzās ar Antona Belova stipru metienu no tālās distances – 0:1.

Pēc pārtraukuma abpusēji uzbrūkošā spēle turpinājās. Trešdaļas ceturtajā minūtē Mets Robinsons piespēlēja Karsumam, kurš meta no labas pozīcijas, tomēr vārtus neguva. Uzreiz pēc tām labs moments bija “Dynamo” uzbrucējam Denisam Kokarevam. Pēc viņa metiena ripa atsitās pret abiem vārtu stabiem un atleca laukumā. Arī vēlāk Maskavas komandas 19. numuram bija vairāki momenti, viens no kuriem beidzās ar vārtiem - tas pats Kokarevs piespēlēja gar vārtu līniju, ripa trāpīja SKA aizsargam un ieslīdēja Koskinenam aiz muguras – 1:1. Neizšķirts rezultāts turējās nepilnas trīs minūtes, kad Sergejs Širokovs ieraidīja atlēkušo ripu tukšos vārtos – 1:2.

Trešajā periodā “Dynamo” beidzās spēki un komanda bija tālu no tā snieguma, kas tika demonstrēts pirmajā trešdaļā. Viens no mājinieku līderiem Aleksejs Cvetkovs nopelnīja divas minūtes uzbrukuma zonā un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Patrika Herslija metiena no iemetiena apļa ripa ieslīdēja Aleksandram Jerjomenko starp kājsargiem – 1:3. Zaudētie vārti krietni sarežģīja uzdevumu “Dynamo” komandai, jo piecās minūtēs bija jāgūst vismaz divi vārti. Tomēr atlikušajā laikā vēl viena ripa ielidoja jau tukšos “Dynamo” vārtos – precīzs bija Jevgeņijs Ketovs. Spēle noslēdzās ar rezultātu 1:4, bet sērija tagad ir 1:3, kas nozīmē, ka katra nākamā spēle var kļūt par pēdējo sezonā “Dynamo” komandai.

Mārtiņš Karsums laukumā pavadīja 15:25 minūtes, atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem, vienu bloķētu metienu un trīs spēka paņēmieniem un spēli noslēdza ar -1 lietderības koeficientu. Deviņās “play-off” spēlēs uzbrucējs nevienu reizi nav guvis vārtus un tikai vienu reizi rezultatīvi piespēlēja.

Nākamā sērijas spēle notiks Sanktpēterburgā 16. martā plkst. 18:30 pēc Latvijas laika.

CSKA pret “Lokomotiv”

Pirmās trešdaļas laikā komandas apmainījās ar noraidījumiem un šķita, ka nekas interesants jau nenotiks, bet pusotru minūti līdz pārtraukumam Džefs Plets meta no sarkanas līnijas. “Lokomotiv” vārtsargs Aleksejs Murigins atsita ripu vārtu priekšā, kur tā nokļuva tieši uz nūjas Artjomam Vorošilo. Arī ar viņa metienu Murigins tika galā, bet arī šoreiz pirmais pie ripas bija CSKA uzbrucējs – tas pats Plets, kurš ar otro piegājienu tomēr guva vārtus – 0:1.

“Lokomotiv” izlīdzināja rezultātu otrajā periodā – Viktors Fasts atsita ripu vārtu priekšā, kur pirmais bija Maksims Talbo. Metiens tukšos vārtos – 1:1. Trešajā periodā Jaroslavļas komanda iznīcināja slaveno CSKA aizsardzību. Pavels Kraskovskis pēc lieliskās partnera piespēles no aizvārtes iemeta tukšos vārtos – 2:1. Maksims Averins trāpīja vārtu pārliktni, bet nedaudz vēlāk uzreiz pēc uzvarētā iemetiena Jakubs Nakladals izmantoja partnera piespēli un ar stipru metienu pārspēja Fastu – 3:1. Vēl pēc trīs minūtēm CSKA pazaudēja ripu viduszonā, tā nonāca pie Aleksandra Polunina, kurš no iemetiena apļa meta Fastam virs pleca. Metiens nebija neņemams, bet vārtsargs kļūdījās un rezultāts jau 4:1. Pēdējā, piektā ripa ielidoja CSKA vārtos pēc Brendana Kozuna pielabošanas no vārtu priekšas – 5:1.

Ar šo uzvaru “Lokomotiv” izlīdzināja rezultātu sērijā – 2:2. Nākamā spēle notiks 16. martā Maskavā plkst. 18:30 pēc Latvijas laika.

Kontinentālā hokeja līga, Rietumu konference, pusfināls

Maskavas “Dynamo” - Sanktpēterburgas SKA 1:4 (0:1; 1:1; 0:2)
Vārti: 16:58 Belovs (Koskiranta, Širokovs) 0:1, 36:19 Kokarevs (Podšendjalovs, Mironovs) 1:1, 39:08 Širokovs (Hafizulins, Barabanovs) 1:2, 55:07 Herslijs (Širokovs, Belovs, vair.) 1:3, 59:58 Ketovs (Herslijs, maz., tukšos vārtos) 1:4
Soda minūtes: 8:8
Metieni: 36:22
Vārtsargi: Koskinens – Jerjomenko (līdz 58:40, no 59:58)

Jaroslavļas “Lokomotiv” - Maskavas CSKA 5:1 (0:1; 1:0; 4:0)
Vārti: 18:38 Plets (Vorošilo, Blažijevskis) 0:1, 34:02 Talbo (Kozuns, Nakladals, vair.) 1:1, 43:07 Kraskovskis (Korškovs) 2:1, 48:18 Nakladals (Kronvals, Kontiola, vair.) 3:1, 51:51 Poluņins (Gavrikovs) 4:1, 57:53 Kozuns (Kronvals, Kontiola, vair.) 5:1
Soda minūtes: 4:16
Metieni: 37:27
Vārtsargi: Murigins (līdz 40:00), Sudņicins (no 40:00) - Fasts

Rietumu konference

DuelisRezultātsSērijā
SKA - Dynamo Maskava4:13-1
CSKA - Lokomotiv1:52-2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2017-03-14 21:07, pirms 7 gadiem
Skaista speele. DYnamo riktiigi saakumaa metaas virsuu , bet kkaa pietruuka motivacijas un speeka
, 2017-03-14 21:09, pirms 7 gadiem
Labs hokejs! Cerams, ka Karsums pievienosies izlasei!
, 2017-03-14 22:11, pirms 7 gadiem
Loko sakūra riktīgu pirti ciskām 3.periodā,. bija bauda skatīties! Žēl gan, ka Dynamo šodien bija melna štangu diena... Bet nu vairs nav kur sprukt, tagad sāksies īstā izdzīvošana, jo katrs zāģis automātiski nozīmēs sezonas beigas. Ceru, ka ne Mārtiņam - lai kā beigsies šī sērija, viņš izlasei būtu ļoti vajadzīgs! Gribas arī ticēt, ka viņš pats ir ieinteresēts savas prasmes Bobam parādīt. Visi no tā iegūtu.
, 2017-03-15 00:32, pirms 7 gadiem
Naivie , kuri cer ka Karsums pievienosies izlasei kāds atcerās, kad viņš PČ spēlēja? Karsums izlasei pievienojas rikai tad, kad vajag līgumu
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.