Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" nākamās pretinieces SKA treneris pēc lokauta noskaņots pozitīvi

"Dinamo" nākamās pretinieces SKA treneris pēc lokauta noskaņots pozitīvi
Juka Jalonens
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs trešdien, savā laukumā uzņemot Sanktpēterburgas SKA. Sāncenšu galvenais treneris Juka Jalonens pēc Nacionālās hokeja līgas lokauta beigām zaudējis trīs vadošos hokejistus, taču ir noskaņots pozitīvi.

113 dienas ilgušais NHL lokauts noslēdzās pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas, un Sanktpērburgas SKA zaudēja četrus spēlētājus. Viņu starpā bija gan vienības kapteinis un rezultatīvākais spēlētājs Iļja Kovaļčuks (36 spēlēs 18 vārti un 24 piespēles), gan pirmais vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš 24 mačos izcīnīja 18 uzvaras.

Tāpat SKA palika bez 21 gadu vecā uzbrucēja Vladimira Tarasenko, kurš 31 mačā atzīmējās ar 31 (14+17) punktu, un Pitsburgas "Penguins" aizsarga Krisa Letanga, kurš līgumu parakstīja vien dažas dienas pirms lokauta beigām un Sanktpēterburgas kluba krāsas tā arī neaizstāvēja.

"Domāju, ka mums ir plāns, kā viņus aizstāt. Pie tā strādā menedžments, tāpat vairākiem hokejistiem nāksies spēlēt lielāku lomu," rīcības plānu atklāja SKA galvenais treneris soms Juka Jalonens. "Protams, tas aizņemts laiku, taču nākotnē skatāmies pozitīvi."

Jalonens vēl nevēlējās atklāt, kurš pēc Kovaļčuka aiziešanas kļūs par vienības jauno kapteini: "Esam izlēmuši, taču vispirms informēsim spēlētājus." Pirms rezultatīvā uzbrucēja ierašanās kapteinis bija aizsargs Dmitrijs Kaļiņins.

Tāpat treneris atklāja, kāpēc piekritis SKA piedāvājumam sezonas vidū aizstāt atlaisto Milošu Ržihu: "Viens no iemesliem, kāpēc esmu SKA - biju sailgojies pēc rutīnas klubā, tā, kas man nav bijis pēdējos piecus ar pusi gadus."

Ar Jalonenu pie stūres Somijas valstsvienība 2011. gadā uzvarēja pasaules čempionātā, pa ceļam uz titulu tiekot galā arī ar Krievijas valstsvienību.

Spēle starp Rīgas "Dinamo" un SKA sāksies trešdien pulksten 19:30. Mača tiešraidi piedāvās kanāls TV6. SKA ar 42 spēlēs nopelnītajiem 92 punktiem ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-14 11:34, pirms 11 gadiem
Lai nu kā mēs spēlējam bet SKA nav nekādu izredžu.Vadošie klubi jutīs kā ir ka nav NHL veču.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.