Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

KHL vēlas samazināt komandu skaitu un izveidot sešas divīzijas ar četrām komandām katrā

KHL vēlas samazināt komandu skaitu un izveidot sešas divīzijas ar četrām komandām katrā
Dmitrijs Černišenko
Foto: KHL

Pēc šodien notikušās KHL direktoru padomes sēdes līgas prezidents Dmitrijs Černišenko paziņoja par plāniem mainīt divīziju struktūru, tāpat KHL izstrādājusi plānus finansiālās situācijas uzlabošanai.

“KHL plāno regulārajā sezonā saglabāt 60 spēles katrai komandai, turklāt palielinot divīziju skaitu no četrām līdz sešām,” norādīja Černišenko. “Būs sešas divīzijas, katrā pa četrām komandām. Tas tāpēc, lai palielinātu principiālo maču skaitu un biežumu.”

Jāatgādina, ka šobrīd Kontinentālajā hokeja līgā startē 27 komandas, kamēr jaunais plāns paredz 24 komandu dalību. Savukārt vēl pagājušajā sezonā startēja veselas 29 komandas. Rīgas “Dinamo” valdes priekšsēdētājs Juris Savickis krievu medijiem gan norādījis, ka viņa komandas aiziešana no līgas šobrīd nav aktuāls jautājums. Krievu medijs "Championat" ziņo, ka viena no galvenajām "favorītēm" uz izslēgšanu no līgas ir "Severstal", šobrīd Rietumu konferences devītās vietas īpašniece.

KHL vēlas, lai jaunajā formātā līgas atklāšanas spēle varētu notikt septembra sākumā

Tāpat KHL direktoru padomē šodien lemts par vairākiem attīstības virzieniem finansiālajā ziņā. Nolemts uzstādīt mērķi krietni uzlabot klubu ienākumus – šobrīd komerciālie ienākumi nosedz tikai 5-10% klubu izdevumu, apgalvots KHL paziņojumā, savukārt līdz 2023. gadam tam vajadzētu pieaugt līdz 25%.

Tāpat KHL vēlas ieviest finansiālā “Fair Play” principus, pieprasot no klubiem plašāku informāciju par to tēriņiem un darījumiem. Piemēram, šobrīd līgas pētījumi liecina, ka dažiem klubiem ceļošanas izdevumi atšķiras pat seškārtīgi, kamēr administratīvo izdevumu atšķirības ir pat desmitkārtīgas. Līgas jaunieviestā stratēģija paredz, ka KHL uzņemsies pārvaldību pār šīm izmaksām, nosakot ierobežojumus komandām, kas tērēs izšķērdīgi.

Černišenko ļoti pozitīvi izteicās par līgas finansiālo nākotni, sakot, ka KHL beidzot strādā ar peļņu, turklāt noslēgti ilgtermiņa līgumi ar sponsoriem, taču arī atzina, ka sperti tikai pirmie soļi pareizajā virzienā un priekšā vēl daudz darba. Tagad viena no līgas prioritātēm ir samazināt klubu atkarību no valsts un pašvaldību finansējuma saņemšanas, kā arī noteikti stingrākus algu griestus, kas palīdzētu līdzsvarot komandu spēku samērus.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
От финансовой стабильности Лиги к коммерческой...


, 2017-12-13 17:35, pirms 6 gadiem
Kā viņi plāno palielināt ieņēmumus 3 reizes? Vai trīskāršos beisboleņu/kepku cenas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-13 18:20, pirms 6 gadiem
IPS rakstīja: Nogriezīs fuņiem algu
iemainīs Indraši un Kalniņu lai funis var aldari iepirkt visu sezonu
, 2017-12-13 18:50, pirms 6 gadiem
Es šaubos, vai ģinama tos pašus nožēlojamos piecus procentus spēj iekasēt ar bezmaksas ielūgumu tūkstošiem un pelmeņu tirdzniecību.
, 2017-12-13 19:14, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: iemainīs Indraši un Kalniņu lai funis var aldari iepirkt visu sezonu
izcils komentārs...
, 2017-12-13 19:15, pirms 6 gadiem
Varētu ārā izmest piemēram, Ņeftehimik, Vityaz, Pekinu, Ladu un Jugru. Viņiem kameras ir tik nožēlojamas, ka nevar atļauties normālu tiešraidi izveidot + skatoties vemt gribās... Kazaņai vismaz jaunas kameras ir nopirktas, bet pārējie to nevar atļauties - fui!!
, 2017-12-13 19:19, pirms 6 gadiem
Patiesībā vienalga, ko met ārā! Rīgas Dinamieši tā pat paliek!
, 2017-12-13 19:20, pirms 6 gadiem
DR varētu būt viens no līderiem komerciālo ienākumu ziņā starp KHL komandām. Turpināt iesākto kursu , darbu ar skatītājiem. J ameš eot pēdējā vIEtā varam piesaitīt 5000+ skatītājus tad cik būs , ja cīnīsimies par PO.
, 2017-12-13 19:36, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: DR varētu būt viens no līderiem komerciālo ienākumu ziņā starp KHL komandām. Turpināt iesākto kursu , darbu ar skatītājiem. J ameš eot pēdējā vIEtā varam piesaitīt 5000+ skatītājus tad cik būs , ja cīnīsimies par PO.
Jūs esat izcils mūsu sarkanā kluba propagandists!
, 2017-12-13 19:50, pirms 6 gadiem
mareks_radevics_1715471712036154 rakstīja: Varētu ārā izmest piemēram, Ņeftehimik, Vityaz, Pekinu, Ladu un Jugru. Viņiem kameras ir tik nožēlojamas, ka nevar atļauties normālu tiešraidi izveidot + skatoties vemt gribās... Kazaņai vismaz jaunas kameras ir nopirktas, bet pārējie to nevar atļauties - fui!!
Tu esi pārliecināts, ka par KHL spēļu tiešraižu nodrošināšanu, tajā skaitā kamerām, ir atbildīgi paši klubi?

Turklāt, ļoti bieži vaina ir nevis tehnikā, bet citās lietās, piemēram, apgaismojumā, kas ļoti būtiski ietekmē bildes "dzeltenumu".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-13 19:58, pirms 6 gadiem
Rīga var justies droša, to neviens laukā nemetīs, lai cik daudz kāstu.
, 2017-12-14 15:42, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Tu esi pārliecināts, ka par KHL spēļu tiešraižu nodrošināšanu, tajā skaitā kamerām, ir atbildīgi paši klubi?

Turklāt, ļoti bieži vaina ir nevis tehnikā, bet citās lietās, piemēram, apgaismojumā, kas ļoti būtiski ietekmē bildes "dzeltenumu".
Ja čurā uz ledus tad apgaismojums neko nemaina
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.