Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Četru gadu laikā 87 spēles NHL aizvadījis krievu uzbrucējs: "Ziemeļamerikā no visa esmu piekusis"

Četru gadu laikā 87 spēles NHL aizvadījis krievu uzbrucējs: "Ziemeļamerikā no visa esmu piekusis"
Ņikita Sošņikovs. Foto: Sputnik/Scanpix

Četrus gadus Ziemeļamerikā pavadījušais krievu uzbrucējs Ņikita Sošņikovs atgriezies mājās un pievienojies Kontinentālās hokeja līgas klubam Ufas "Salavat Yulaev".

"Godīgi sakot, ļoti gribu uz Krieviju, uz mājām. Ziemeļamerikā no visa esmu piekusis. Gribu nodarboties ar hokeju, palīdzēt "Salavat", iepriecināt komandas līdzjutējus. Lai Dievs dod, ka veiksme būtu kopā ar mani," teica Sošņikovs. "Jā, traumu man bijis daudz, bet lielākajā daļā gadījumu tie bijuši nelaimes gadījumu. Kaut vai pēdējā trauma – slido, gatavojies sezonai, un pēkšņi ar ripu pa ausi."

Pirmās trīs sezonas Sošņikovs pavadīja Toronto "Maple Leafs" rindās, aizvadot 70 spēles (7+7), bet lielākā daļa tika pavadīta, spēlējot fārmklubā. Tad viņš tika aizmainīts uz Sentluisas "Blues". Aizpagājušās sezonas beigās viņš piedalījās 12 spēlēs (1+1), pagājušās sezonas laikā aizvadīja vēl piecus mačus (0+0), tomēr nostiprināties pamatsastāvā krievu uzbrucējam neizdevās.

Sošņikovs 2018. gada pasaules čempionātā pārstāvēja Krievijas izlasi, piedaloties četros mačos un izceļoties ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Man patīk "Salavat" piekoptais stils. Uzbrūkošs un skaists hokejs ar daudz gūtajiem vārtiem. Mani tas vilina," par iemesliem doties uz Ufu teica 25 gadus vecais hokejists. Pirms Ziemeļamerikas viņš spēlēja Mitišču "Atlant" sistēmā.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/a...


, 2019-06-13 11:38, pirms 5 gadiem
Perņa molodčiks.
, 2019-06-13 12:02, pirms 5 gadiem
Kā nenogurs, 4 gadus pulējot beņķi Nekas, kolhozā varēs atslidot un atpūsties
, 2019-06-13 12:05, pirms 5 gadiem
Neturēja augsto līmeni, viss loģiski. Tāpēc tagad slavina Rašu un kolhozu.
, 2019-06-13 12:29, pirms 5 gadiem
Ne pirmais ne pēdējais rievu hokejists, kurš nespēj cīnīties par vietu zem saules. Jā, tas jādara arī KHL, bet visi zina, ka tur to iespēt ir vieglāk.
, 2019-06-13 12:41, pirms 5 gadiem
Gan jau šitas urāls krievu huiņas līgā(khl) būs zvjozda.
, 2019-06-13 16:47, pirms 5 gadiem
Sers f rakstīja: Gan jau šitas urāls krievu huiņas līgā(khl) būs zvjozda.
Lai viņam veicas. Ir tāds teiciens - labāk pirmais savā ciemā nekā otrais Romas impērijā.
, 2019-06-13 19:13, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Neturēja augsto līmeni, viss loģiski. Tāpēc tagad slavina Rašu un kolhozu.
Grūti nepiekrist pirmajam teikumam
, 2019-06-13 20:41, pirms 5 gadiem
Ir visādi iemesli, kāpēc kāds nespēj noturēties NHL. Ne visiem tas ir meistarības trūkums, it īpaši, ja runa ir par eiropiešiem. Tomēr eiropietis ir ārzemnieks NHL, un lai tur nostiprinātos, ar kaut ko ir jābūt labākam par amerikāņiem... Ja neesi īpaši labāks, tad ņems vietējos... Es tā domāju. Domāju, ka Sošņikovs nav slikts spēlētājs, taču vienkārši pagaidām nav arī nekas tāds, kas liktu NHL treneriem viņu paturēt. Uz mājām vienmēr gribās; lai veicas Ufā!
, 2019-06-14 11:11, pirms 5 gadiem
Nu, ģeniālie eksperti - vai kāds vēl murgos, ka KHL spēj konkurēt ar NHL !
Sošņikova piemērs spilgti apliecina neapgāžamu patieiesību - NHL izmet atkritumus, kurus savāc KHL !
KHL ir atkritumu savācējs !
, 2019-06-19 16:45, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Ir visādi iemesli, kāpēc kāds nespēj noturēties NHL. Ne visiem tas ir meistarības trūkums, it īpaši, ja runa ir par eiropiešiem. Tomēr eiropietis ir ārzemnieks NHL, un lai tur nostiprinātos, ar kaut ko ir jābūt labākam par amerikāņiem... Ja neesi īpaši labāks, tad ņems vietējos... Es tā domāju. Domāju, ka Sošņikovs nav slikts spēlētājs, taču vienkārši pagaidām nav arī nekas tāds, kas liktu NHL treneriem viņu paturēt. Uz mājām vienmēr gribās; lai veicas Ufā!
Krievija ir Aziopa, nevis Eiropa.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.