Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL prezidents sola bargi sodīt par algu griestu neievērošanu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

KHL prezidents sola bargi sodīt par algu griestu neievērošanu
Aleksejs Morozovs. Foto: khl.ru

No nākamās sezonas Kontinentālajā hokeja līgā tiek ieviesti tā saucamie algu griesti, bet līgas vadība sola stingro sekot līdzi šo prasību izpildīšanai un sodīt klubus, kas pārkāps jaunos noteikumus.

Algu griesti jaunajā sezonā būt 900 miljoni Krievijas rubļu, jeb aptuveni 11,2 miljoni eiro, tiesa šajā summā neietilpst izmaksas hokejistiem līdz 21 gada vecumam. “Tiek strādāts pie tādas sistēmas, lai griestu pārsniegšana principā nebūt iespējama. Ja komanda pārsniedz šos griestus laikā, kad tiek izskatīts komandas pieteikums dalībai čempionātā, tā netiks pielaista turnīram, kamēr viss nebūs sakārtots. Ja tas notiks, piesakot jaunu spēlētāju, viņš nedrīkstēs doties laukumā, līdz šī problēma netiks atrisināta. Tāpat veiksim pārbaudes un izmantosim visus pieejamos resursus, lai pārliecinātos, ka klubi ievēro šos noteikumus. Šajā informācijas laikmetā noslēpt kaut ko ir faktiski neiespējami, bet klubiem, kas centīsies kaut kā apmānīt līgu, sekas būs tiešām nopietnas,” Krievijas Informatīvā aģentūra TASS citē KHL prezidentu Alekseju Morozovu.

Viņš arī noliedz pieņēmumu, ka algu griestu ieviešana veicinās labāko spēlētāju došanos uz NHL, jo šobrīd šādai rīcībai esot pavisam citi iemesli: “Netrūkst piemēru, kas pierāda, ka spēlētāji uz NHL dodas nevis tāpēc, lai nopelnītu, bet īstenotu savu sapni. Turklāt arī šajā pavasarī redzam, kādi spēlētāji izvēlas par labu KHL – pie mums pārcēlušies labākie snaiperi no Zviedrijas un Slovākijas čempionātiem, ar Maskavas “Dynamo” līgumu parakstīja divkārtējais pasaules čempions Oskars Lindberjs, tā kā klubiem ir pietiekoši naudas, lai piesaistītu meistarīgus spēlētājus.”

Pagaidām vēl nav apstiprināts jaunās sezonas sastāvs, taču zināms, ka KHL nespēlēs Vladivastokas “Admiral”, kura vadība par šo lēmumu informējusi oficiālā vēstulē. Lai gan izskanējušas bažas, ka lielas finansiālās grūtības varētu būt Minskas “Dinamo”, Morozovs skaidro, ka šobrīd viņa rīcībā nav informācijas, kas liecinātu, ka arī Baltkrievijas komanda nākamajā sezonā atteiksies no dalības līgā: “Zinām tikai to, ka klubam ir neliels parāds spēlētājiem, līdzīgi kā tas ir arī “Vityaz”. Regulāri sazināmies ar šīm komandām, tāpat kā ar visām citām, lai kontrolētu šo situāciju.”

Ņemot vērā, ka saistībā ar koronavīrusa izplatību lielā daļā pasaules joprojām ir spēkā dažādi ierobežojumi, KHL neplāno jau tagad piesaistīt kādu jaunu komandu un strādā pie varianta, ka čempionātā piedalīsies 23 klubi. Ja viss notiks, kā paredzēts, jaunā sezona startēs 2. septembrī, bet regulārajā sezonā komandas aizvadīs 60-62 mačus, savā laukumā izspēlējot 31. “Sezonas startam mums ir vairāki varianti, bet kalendārs vēl, protams, nav izveidots. Mēs arī saprotam, ka algu griestu ieviešana liek komandām gatavoties sezonai citādāk. Ja izdosies sākt septembrī, aptuveni 60 mači ir tas variants, kas apmierina gan mūs, gan mūsu komerciālos partnerus un ļaus arī līdzjutējiem izbaudīt hokeju,” pārliecināts Morozovs.

Izmantotie resursi:
tass.ru

  +3 [+] [-]

, 2020-05-13 13:20, pirms 4 gadiem
aha... sodīs... un pēc tam viņu "noņems no amata"...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-13 16:35, pirms 4 gadiem
visu, kas būs virs algu griestiem, maksās aploksnē.. whatever!!

     [+] [-]

, 2020-05-13 22:23, pirms 4 gadiem
Pie tām summām, kādi patreiz tiek slēgti līgumi, nebūs problēmas iekłauties 900 miljonos.
Top spēlētājus patreiz paraksta par 30-40 miljoniem sezonā. Trešo - ceturto maińu 10-15 miljonu. Pie tam jauno spēlētāju līdz 21gadam algas var vispār nerēkināt
Līgā varbūt būs daži, kuri sańems 60 miljonus +, ( Jaškins, Šipačovs, vēl kāds varbūt), bet kopumā - komandu līderiem ir uz nākamo sezonu ap 30 milj
Tā ka budžetā iekłauties elementāri