Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Gārnetam rekordilga "sausā" sērija, Omskai pirmais triumfs, Kazaņa uzvar bez Dārziņa

Gārnetam rekordilga "sausā" sērija, Omskai pirmais triumfs, Kazaņa uzvar bez Dārziņa
Maikls Gārnets Kontinentālās Hokeja līgas "play-off" spēlēs nav ielaidis vārtus 211 minūtes un 54 sekundes pēc kārtas.
Foto: www.hctraktor.org

Šovakar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas spēlēs uzvaras izcīnīja Kazaņas "Ak Bars" un Omskas "Avangard". Kazaņa bez Laura Dārziņa ierindā ar 5:3 pieveica Ufas "Salavat Yulaev", sērijā izlīdzinot rezultātu 2:2, savukārt Omskas "Avangard" pārtrauca Maikla Gārneta rekordilgo "sauso" sēriju, izcīnot pirmo uzvaru pret Čeļabinskas "Traktor" ar 3:1. Georgijam Pujacam lielākais spēles laiks komandā.

"Salavat Yulaev" – "Ak Bars"

Mačs iesākās līdzīgi, lai gan neliela iniciatīva piederēja mājiniekiem. Sestajā minūtē noraidīts tika "Ak Bars" hokejists Deniss Golubevs, un vairākumu ar tālu un ne pārāk sarežģītu metienu realizēja Stefans Ružička – kļūdījās Baruļins. "Ak Bars" tomēr rokas nenolaida, un jau pēc trīs minūtēm Kazaņas otrā maiņa vētrainā uzbrukumā rezultātu izlīdzināja – ripu vārtos trieca Dmitrijs Obuhovs. Viesi turpināja šturmēt pretinieku vārtus un bija aktīvāki uzbrukumā, kā arī nepielaidīgāki aizsardzībā, tomēr rezultāts saglabājās neizšķirts. Pašās perioda beigās noraidījumu izpelnījās Vadims Homickis, kas nozīmēja, ka otro trešdaļu Kazaņa iesāks mazākumā.

Otro periodu mājinieki uzsāka enerģiskāk, daļēji arī pateicoties skaitliskajam vairākumam. Lai gan Ufai neizdevās izspēlēt vairākumu, inerces vadīti, viņi turpināja uzbrukt, un Anti Pilstrēms izvirzīja vadībā mājiniekus. "Salavat Yulaev" turpināja spēlēt aktīvi, tomēr Ņikitas Filatova enerģijai vektors nebija īstajā virzienā, un Kazaņa nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā. Spēlētāja pārsvars vārtu guvumā netika pārvērsts, toties Kazaņai labs pārbaudījums četras mazākuma minūtes perioda vidū. Lai gan "Salavat Yulaev" labi kontrolēja ripu, tomēr Kazaņas aizsardzība un Baruļins bija nepārspējāmi. Nepagāja ne minūte pēc mazākuma, kad "Ak Bars" atbildēja ar uzbrukumu, un Niko Kapanens izmantoja iespēju izlīdzināt rezultātu. Pēc minūtes Filatovs tika noraidīts otro reizi spēlē, un Kapanens otro reizi pārspēja Iro Tarki, izvirzot Kazaņu vadībā. Tomēr arī tas nebija viss notikumiem bagātajā otrajā periodā – četras minūtes līdz pārtraukumam noraidīts tika "Ak Bars" aizsargs Zaharčuks, un Vitālijs Atjušovs panāca izlīdzinājumu.

Jau trešā perioda sākumā Kazaņa vadību atguva, ripu vārtos iemetot Kirilam Petrovam. "Ak Bars" spēlēja pacietīgāk un savu iespēju sagaidīja – perioda vidū skaitlisko vairākumu realizēja Niko Kapanens, šajā spēlē noformējot "hat-trick". Atlikušajā spēles daļā "Salavat Yulaev" nespēja lauzt mača gaitu, spēlējot arvien nepacietīgāk un nervozāk. Nelīdzēja arī mača noslēgumā pret sesto laukuma spēlētāju nomainītais Tarki, un Kazaņa izlīdzināja rezultātu sērijā, uzvarot ar 5:3. Nākamo maču komandas aizvadīs Kazaņā.

"Traktor" – "Avangard"

Spēli aktīvāk iesāka Omskas komanda, kura acīmredzot bija apņēmusies beidzot gūt vārtus šajā sērijā. "Avangard" bija vairākas iespējas, tostarp arī spēle vairākumā, bet rezultāts netika atklāts. Astotajā minūtē iespēja uzspēlēt vairākumā bija arī mājiniekiem, tomēr vērā ņemamas iespējas netika radītas. Arī perioda turpinājumā Omska uzbruka aktīvāk, tomēr vārtos stabils bija Gārnets, kā arī pašus "Avangard" hokejistus pievīla ripas apstrāde. Periods noslēdzās, rezultātam neesot atklātam, kas nozīmēja, ka Maikls Gārnets ir uzstādījis rekordu, nosargājot vārtus neskartus vismaz 208 "play-off" spēļu minūtēs pēc kārtas.

Arī otro periodu Omska iesāka aktīvāk, un šoreiz arī tika atklāts rezultāts – perioda ceturtajā minūtē izgājienu pret Gārnetu realizēja Sergejs Kaļiņins. "Avangard" uzbrukumi turpinājās, un jau pēc nepilnām trīs minūtēm Aleksejs Vasiļčenko traucēja Dmitrija Sjomina izgājienam pret Gārnetu, līdz ar to tiesnesis nozīmēja soda metiena izpildi. Sjomins iespēju izmantoja, dubultojot komandas pārsvaru. Periodam turpinoties, iniciatīva pamazām pārgāja Čeļabinskas kluba pusē, tomēr vārtu guvumā "Traktor" savas iespējas nepārvērta.

"Traktor" trešo periodu sāka apņēmīgāk, tomēr "Avangard" aizsardzība neļāva bieži tikt līdz metieniem. Perioda vidū noraidījumu nopelnīja Antons Kurjanovs, un Čeļabinska izmantoja skaitlisko vairākumu, saglabājot cerības izglābt maču. "Traktor" tomēr nespēja izlīdzināt rezultātu, tikmēr Tomašs Zaborskis raidīja trešo ripu tukšos Čeļabinskas vārtos – pirmā uzvara Omskai. Kari Ramo "Avangard" vārtos tika galā ar 14 no 15 pretinieku metieniem, tikmēr viņa kolēģis no "Traktor" Maikls Gārnets sasniedza jau KHL izslēgšanas spēļu rekordu, aizvadot visilgāko "sauso" sēriju 211 minūšu un 54 sekunžu garumā. Iepriekšējais rekords – 205 minūtes un 22 sekundes piederēja Georgijam Gelašvili, kurš 2009.gadā spēja nosargāt neskartus "Lokomotiv" vārtus.

Georgijs Pujacs laukumā pavadīja 22 minūtes un 42 sekundes (lielākais spēles laiks komandā), bet ar metieniem un soda minūtēm neizcēlās.

Sērijā līdz četrām uzvarām joprojām vadībā ir Čeļabinskas vienība (3:1), bet nākamais mačs notiks Omskā.

KHL, 13.marts

"Salavat Yulaev" – "Ak Bars" 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)

Vārti: 6:54 Ružička (Filatovs, vair.) 1:0, 9:58 Obuhovs (Pesonens, Immonens) 1:1, 22:10 Pilstrēms (Atjušovs, Koļcovs) 2:1, 32:13 Kapanens (Kuļašs) 2:2, 34:29 Kapanens (Nikuļins, Morozovs, vair.) 2:3, 37:14 Atjušovs (Mirnovs, Kaigorodovs, vair.) 3:3, 41:49 Petrovs (Lukojanovs) 3:4, 50:14 Kapanens (Nikuļins, Morozovs, vair.) 3:5.
Metieni: 29:26.
Soda minūtes: 20:14.
Vārtsargi: Iro Tarki (58:38 – tukši vārti) – Konstantīns Baruļins.

"Traktor" – "Avangard" 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Vārti: 23:37 Kaļiņins (Salmela) 0:1, 26:25 Sjomins, s.m. 0:2, 51:29 Čistovs (Kuzņecovs, Rjabikins, vair.) 1:2, 58:52 Zaborskis, t.v 1:3.
Metieni: 15:30.
Soda minūtes: 6:10.
Vārtsargi: Maikls Gārnets (58:43 – 58:52 – tukši vārti) – Kari Ramo.

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...


, 2013-03-13 17:37, pirms 11 gadiem
Pastijos Salavatu pret Akbars, tāds hokejs mums ir vajadzīgs, čaļi kapā, nevis taisa dāmu cienīgas intrigas!
, 2013-03-13 17:39, pirms 11 gadiem
Avangards nepadosies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-13 17:42, pirms 11 gadiem
Bija jau pierasts pie sc virsrakstiem Senators bez Daugaviņa uzvar vai Daugaviņš nespēlē Senators uzvar utt.
Tagad atrada jaunu virsrakstu sēriju Kazaņa uzvar bez Dārziņa,
Vakar bija kaut kas līdzīgs
, 2013-03-13 17:46, pirms 11 gadiem
Kur tad Dārziņs ir aizsutīts, netaču uz kačalku presīti kačāt....!????
, 2013-03-13 18:15, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Dārziņš nākamajā spēlē varētu spēlēt, jo Bodrovs nepatīkamu muguras savainojumu guva trešajā periodā....
, 2013-03-13 18:17, pirms 11 gadiem
Modžohēds rakstīja: Kur tad Dārziņs ir aizsutīts, netaču uz kačalku presīti kačāt....!????
Viņš izdomāja paņemt brīvu jo te jau nav ko darīt :d viņš finālam gatavojas, vot tur viņš bombīs un izvilks kausu AK Barsam
, 2013-03-13 18:57, pirms 11 gadiem
Tikai 15 metieni pa ramo vartiem:0
, 2013-03-13 20:21, pirms 11 gadiem
Dārziņam diezgan čābīga situācija izveidojusies. Komanda ar viņu pirmās spēles zaudēja, otru sausā. Lauris kā zināms palika uz 0. Treneris veica izmaiņas un sastāvā, 1. maiņā parādījās Zaripovs, kurš nespēlēja pirms tam. Tādējādi Žerģevs, kurš visu laiku spēlēja 1., nu atbīdīts uz 4. maiņu, kas arī ir neierasti.

Kā ievēroju otrajā spēlē, tad Dārziņš var spēlēt, un spēlēja pa abām malām, tas ir pozitīvi.

1. Zaripovs-Kapanens-Morozovs. Šķiet, ka neko pieliekt un atņemt šai maiņai nevarētu.
2.Pesonens-Immonens-Obuhovs. Maiņa, kas spēlē, veido momentus katrā spēlē un vienīgā maiņa, kas ir nemainīga no sezonas sākuma.
3. Kurā spēlēja Dārziņš nu ir pacelts 4. maiņas hokejists Lukujanovs tagad izskatās vairāk kā pārliecinoši, ārā nejauks, tas ir skaidrs.
Un 4. maiņā jau ir Žerģevs, tādu pašu spēles veidotāju kā Dārziņu nu neliksi.
Tagad atliek gaidīt savu iespēju. Turies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.