Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Robinsons: "42 gadu vecumā noteikti nevarēšu būt kā Ozoliņš"

Robinsons: "42 gadu vecumā noteikti nevarēšu būt kā Ozoliņš"
Mets Robinsons un Sandis Ozoliņš (2013)
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Jau trešo sezonu pēc kārtas kanādiešu aizsargs Mets Robinsons (30) kotējas kā viens no Maskavas "Dynamo" labākajiem bombardieriem, KHL ir starp rezultatīvākajiem aizsargiem. Leģionārs iepriekš bija nodarbināts arī Rīgas "Dinamo", kur viņš iepazina rezultatīvo latviešu aizsargu Sandi Ozoliņu. Tagad viņš ar sajūsmu atceras lielisko hokejistu.

Rīgā savulaik spēlējāt ar Sandi Ozoliņu. Šī pieredze ietekmēja jūsu karjeras attīstību? "Neapšaubāmi. Kad spēlē ar šādiem partneriem kā Sandis, iemācies daudz," atzīst Mets Robinsons. "42 gadu vecumā Ozoliņš spēlēja tādā augstā līmenī - šīs fakts tiešām pārsteidz. Šādā vecumā es pilnīgi noteikti nespēšu būt tādā līmenī. Viņš bija īsts līderis, vienmēr vilka komandu sev līdzi. Esmu ļoti priecīgs, ka varēju spēlēt kopā ar viņu."

Kādas īpašības Ozoliņa vecumā ļāva spēlēt tik augstā līmenī? "Domāju, ka vispirms jau spēles izpratne. Sandis jau iepriekš zināja, kas vienā vai otrā momentā notiks laukumā. Viņš vienmēr varēja palīdzēt komandas biedram, turklāt nenācās tērēt daudz spēka. Ozoliņam noteikti bija neticama fiziskā sagatavotība - 42 gados laukumā bija tikpat ilgi, cik es. Vienkārši fantastisks spēlētājs!"

Vairākus gadus esat viens no komandas līderiem. Kas ļauj gūt tādus panākumus? "Ticība saviem spēkiem un pastāvīgs darbs ar sevi. Svarīgu lomu spēlē arī tiekšanās uz rezultātu. Ja koncentrējies uz kādu mērķi un dari visu iespējamo, tad to sasniedz. Tagad spēlēju teicamā komandā, partneri man palīdz kļūt labākam, gūt progresu un saglabāt pārliecību. Pats galvenais - pozitīva noskaņošanās un tiekšanās strādāt pēc iespējas vairāk," atklāj veiksmīgais kanādietis.

2013-2014 regulārajā sezonā Mets Robinsons bija rīdzinieku vienības rezultatīvākais aizsargs - 27 (10+17), tūlīt aiz leģionāra pozicionējās kapteinis Sandis Ozoliņš - 22 (5+17) punkti. Kanādietis spēlēja 24:07 minūtes vidēji mačā, savukārt latvietis - 22:06.

Izmantotie resursi:
khl.ru


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.