Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hokeja skatītājs tiesā izcīna tiesības uz kompensāciju par ripas trāpījumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Hokeja skatītājs tiesā izcīna tiesības uz kompensāciju par ripas trāpījumu
Foto: Jaroslavļas "Arena 2000"

Tiesa nospriedusi, ka Jaroslavļas iedzīvotājam pienākas kompensācija par ripas trāpījuma rezultātā nodarīto kaitējumu. Negadījums notika Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" mačā.

Pirms gada jaroslavļietis kopā ar ģimeni devās uz spēli starp vietējo "Lokomotiv" un Maskavas "Spartak". Kādā epizodē maskaviešu spēlētājam nesanāca precīza piespēle, ripa ielidoja tribīnēs un trāpīja skatītājam pa seju. Trieciens bija tik spēcīgs, ka cietušais zaudēja samaņu. Ārsti konstatēja galvas traumu, smadzeņu satricinājumu, apakšējā plakstiņa plīsumu un acs savainojumu.

Klubs neuzskatīja par vajadzīgu atvainoties un nepiedāvāja ārstēšanās izdevumu kompensāciju. Jaroslavļas iedzīvotājs ne uzreiz atguva redzi pilnā apjomā un vairākus mēnešus nevarēja sēsties pie auto stūres. Apdrošināšanas kompānija izmaksāja nelielu kompensāciju par ārstēšanos - mazliet vairāk par 3 tūkstošiem Krievijas rubļu [apmēram 33 eiro].

Cietušais līdzjutējs vērsās tiesā, kas atzina hokeja kluba vainu, jo līdzjutējs netika aizsargāts no tāda negadījuma. Tiesa nosprieda, ka "Lokomotiv" ir pienākums samaksāt cietušajam skatītājam 60 tūkstošus rubļu [aptuveni 659 eiro].

Tamlīdzīgi incidenti (varbūt ar ne tik nopietnām sekām) hokeja mačos notiek diezgan regulāri, un Krievijas tiesas parasti spriež par labu skatītājiem.

Izmantotie resursi:
yar.mk.ru

     [+] [-]

, 2020-10-12 18:55, pirms 4 gadiem
659 eur, diez, medicīniskās izmaksas nosedza?