Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Indrašim trīs punkti uzvarā, vārtus gūst arī Karsums

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Indrašim trīs punkti uzvarā, vārtus gūst arī Karsums
Miks Indrašis. Foto: dynamo.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) savu līdzšinējās sezonas veikumu vienā spēlē vairāk nekā dubultojis Miks Indrašis, ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm kaldinot Maskavas "Dynamo" atspēlēšanos un uzvaru 6:3 pār Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Indrašis līdzšinējos 13 mačos bija spējis iekrāt vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli, savukārt šovakar latviešu uzbrucējam 17:39 nospēlētajās minūtēs izdevās ne tikai gūt "Dynamo" pirmos (1:2) vārtus, bet arī asistēt maskaviešu otrajos (2:2) un piektajos (5:3) vārtos. Kopumā Indrašim šovakar četri metieni pa pretinieku cietoksni un viens no diviem uzvarētiem iemetieniem.

Čehs Dmitrijs Jaškins "Dynamo" rindās guva divus vārtus, bet Vadims Šipačovs partneriem iedeva trīs rezultatīvas piespēles. "Dynamo" šis panākums nāca tieši laikā, jo maskavieši bija zaudējuši piecās no pēdējām sešām spēlēm. "Dynamo" ar 19 punktiem pakāpās uz Rietumu konferences piekto pozīciju.

Tikmēr otro zaudējumu pēc kārtas šodien piedzīvoja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Spartak", kas par spīti Mārtiņa Karsuma vārtu guvumam trešā perioda desmitajā minūtē ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā atzina Habarovskas "Amur" pārākumu. Pirmo no "Spartak" bullīšiem nerealizēja cits latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Karsums uz ledus pavadītajās 17:29 minūtēs izdarīja divus metienus pa vārtiem un uzvarēja divos no trim iemetieniem. Savukārt Daugaviņš nospēlēja par četrām sekundēm mazāk, esot pārāks astoņos no 12 iemetieniem, izdarot divus metienus un nopelnot lietderības koeficientu -1.

Ceturto panākumu pēc kārtas izcīnīja un uz piekto vietu Austrumos pakāpās Vladivostokas "Admiral", kas izbraukumā izlaida divu vārtu pārsvaru, taču beigās ar 3:2 bullīšos apspēlēja ļoti nestabilu sniegumu rādošo Pētera Skudras vadīto Čeļabinskas "Traktor".

Visbeidzot tikai piekto uzvaru šosezon izcīnīja allaž ambiciozā Magņitogorskas "Metallurg", izbraukumā ar 2:1 uzvarot Čerepovecas "Severstal". 30 metienus pret savu bijušo komandu atvairīja pieredzējušais "Metallurg" vārtsargs Vasīlijs Košečkins.

KHL spēles, 12. oktobris

SpēleRez.
Traktor – Admiral2:3 PM
AvangardDinamo R4:1
Spartak – Amur1:2 PM
Severstal – Metallurg1:2
Dynamo M – Avtomobilist6:3

Izmantotie avoti:
https://www.khl.ru/