Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL uzbrucējs: "Cilvēkiem nav jāzina, cik daudz naudas mēs saņemam"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL uzbrucējs: "Cilvēkiem nav jāzina, cik daudz naudas mēs saņemam"
Aleksandrs Burmistrovs ar Gagarina kausu. Foto: AFP/Scanpix

Krievijas uzbrucējs Aleksandrs Burmistrovs trešo reizi karjerā atgriezies KHL klubā Kazaņas "Ak Bars". Gagarina kausa ieguvējs norāda, ka cilvēkiem nav jāzina, cik daudz naudas saņem hokejisti.

Šajā starpsezonā gandrīz pēc katra parakstītā līguma parādās neoficiāla informācija par spēlētāja atalgojumu. Vai nav pienācis laiks oficiāli publiskot šīs naudas summas?
- Domāju, ka nevajag atklāt algas. Tāda informācija cilvēkiem nav vajadzīga. Līdzjutēji nāk uz hokeju, gūst gandarījumu no spēles, bet par algu apmēriem... Mēs taču nezinām, cik saņem juristi un banku darbinieki. Kāpēc kādam būtu jāzina mūsu algas?

[Burmistrova sakarā neoficiāli tika ziņots, ka "Ak Bars" klubā viņš saņems 30-35 miljonus Krievijas rubļu (apmēram 380-440 tūkstoši eiro), bet pirms tam Ufas "Salavat Yulaev" viņa alga bija 60 miljoni rubļu.]

Tagad ir stingri algu griesti 900 miljonu rubļu apmērā, līdz ar to katrs kontrakts ietekmē to, kādus spēlētājus klubs vēl varēs piesaistīt.
- Tagad ģenerālmenedžeriem ir grūts laiks: jāplāno algas, lai iekļautos griestos. Visiem spēlētājiem droši vien gribētos, lai griesti paceltos NHL līmenī.

Koronavīrusa pandēmijas laikā daudzi cilvēki zaudējuši darbu, tāpēc droši vien būs neapmierinātība ar lieliem tēriņiem profesionālajā sportā.
- Ne mēs noteicām tādu naudas bilanci. Sportisti nav vainīgi, ka viņiem tik daudz maksā. Mēs pelnām, ziedojot savu veselību. Ir grūti izlauzties uz augstāko līmeni. Paskatieties, cik daudzi beidz karjeru otrajās komandās! Ko viņi dara pēc tam? Pārsvarā trenē, jo ir pārzinājuši tikai hokeju un nav varējuši veltīt uzmanību nekam citam.

Jūs pievēršat uzmanību citu hokejistu algām?
- Nē. Domāju, ka neviens spēlētājs nepievērš uzmanību un to neapspriež. Kāpēc līst cita kabatā?

Kad pēdējoreiz bijāt uz ledus?
- Pēdējā mačā pret "Avangard". Protams, ir depresīvs stāvoklis. Gribas trenēties kopā ar puišiem. Man ir sava trenažieru zāle, bet diemžēl nedrīkst iet arī uz turieni.

Domājat, ka pirmssezonas gatavošanās sāksies laicīgi?
- Nopriecājos, ka atsāksies Vācijas čempionāts futbolā. Droši vien pēc tam pamazām sāksies arī pārējās sacensības.

Varat iztēloties sezonas sākšanos bez skatītājiem?
- Pēdējā spēle starp "Spartak" un "Dynamo" notika bez skatītājiem un vispār nebija skatāma. Bet, kad ilgi sēdi četrās sienās, tad jau var uzspēlēt arī bez skatītājiem, ja godīgi.

Izmantotie resursi:
sport.business-gazeta.ru