Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Minskas "Dinamo" iemet piecus vārtus pirmajās 11 minūtēs, pazemojot "Sibir"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Minskas "Dinamo" iemet piecus vārtus pirmajās 11 minūtēs, pazemojot "Sibir"
Minskas "Dinamo" hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: hcdinamo.by

Tikai otro uzvaru savās pēdējās deviņās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs izcīnījusi Minskas "Dinamo", kas maču iesāka ar neilgā laika posmā gūtiem pieciem vārtiem pēc kārtas, ar 6:0 izbraukumā sagraujot Novosibirskas "Sibir".

Minskieši spēles rezultātu atklāja trešās minūtes sākumā, kad skaitliskajā vairākumā precīzs bija amerikānis Brenans Menels. Nākamo reizi "Sibir" somu vārtsargs Hari Sateri tika apbēdināts astotajā minūtē, ar spēcīgu metienu izcēlās 20 gadus vecais aizsargs Iļja Solovjovs, kuram šie bija pirmie vārti KHL - 2:0 "Dinamo" labā. Uzreiz pēc tam Sateri vietā "Sibir" vārtos stājās Antons Krasotkins, kuram šī spēle izvērtās par pilnīgu katastrofu...

Krievu vārtsargs mājinieku cietoksnī bija nepilnas trīsarpus minūtes, viesiem no Baltkrievijas 11. minūtē 45 sekunžu intervālā iemetot trīs (!) vārtus pēc kārtas. Rezultātu 3:0 "Dinamo" panāca pēc tam, kad Krasotkinu no aizvārtes pārsteidza Jegors Šaranhovičs. 22 gadus vecais baltkrievu uzbrucējs ar 11 vārtu guvumiem šosezon ir KHL dalīti piektais labākais snaiperis. Pēc šī pavērsiena "Sibir" pieprasīja pārtraukumu, taču tas nelīdzēja. Neilgi pēc spēles atsākšanās Nirila Voroņina uzmetienu sekmīgi pielaboja 19 gadus vecais Aleksejs Protass (4:0), kuram šis bija piektais vārtu guvums šosezon. Savukārt nepieklājīgi graujošo 5:0 vēl pēc 17 sekundēm ar spēcīgu raidījumu uz tablo uzstādīja Protasa vienaudzis Iļja Usovs, kuram pirmais vārtu guvums KHL. Krasotkina vietu "Sibir" vārtos atkal ieņēma neilgi atpūtušais Sateri.

Interesanti, ka pirmajās 20 minūtēs vairāk metienus pa vārtiem (15:9) izpildīja Novosibirskas komanda, kas pati neizmatoja dažas labas vārtu gūšanas izdevības, trāpot arī pa stabu.

Otrajā trešdaļā abas komandas kopā nopelnīja 20 soda minūtes. Pusi no tām par kautiņu dabūja Ņikita Šaškovs ("Sibir") un Iļja Šinkevičs ("Dinamo"). Divarpus minūtes līdz pārtraukumam sesto naglu "Sibir" zārkā skaitliskajā vairākumā iesita Brendons Kozuns.

Noslēdzošajās 20 minūtēs minskieši izturēja lielo skaitlisko mazākumu, "Dinamo" čehu vārtsargam Dominikam Furham šodien atvairot visus 34 mājinieku izdarītos metienus un nopelnot pirmo sauso spēli šosezon.

Joprojām bez vairākiem līderiem spēlējošā Minskas "Dinamo" pārtrauca divu neveiksmju sēriju, ar 23 spēlēs izcīnītiem 26 punktiem pakāpjoties uz Rietumu konferences piekto pozīciju. Turpinājumā minskieši tālajā izbraukumā viesosies pie Habarovskas "Amur" (13. novembrī) un Nursultanas "Barys" (15. novembrī). Novosibirskas "Sibir" ar 25 mačos nopelnītu 21 punktu saglabā devīto pozīciju Austrumos.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/

  +2 [+] [-]

, 2020-11-11 17:03, pirms 3 gadiem
Traki, šie 11 minūtēs guva vairāk vārtus nekā DR pēdējās 5 spēlēs kopā.

     [+] [-]

, 2020-11-11 20:53, pirms 3 gadiem
Neatceros, kad pēdējo reizi nomainītais vārtsargs nāca atpakaļ vārtos