Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Avtomobilist" piektā uzvara, Kuldas "Severstal" zaudē "Slovan"

"Avtomobilist" piektā uzvara, Kuldas "Severstal" zaudē "Slovan"
Jekaterinburgas "Avtomobilist" uzbrukuma līderis Anatolijs Goliševs
Foto: Championat.com

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienību kļuva „Avtomobilist”, kas turnīra piektajā spēlē svinēja piekto panākumu, pārspējot „Sibir”. CSKA ar 1:3 atzina „Lokomotiv” pārākumu, bet Bratislavas „Slovan” izcīnīja pirmo uzvaru šosezon, pārspējot Artūra Kuldas „Severstal” ar 2:1.

Uzvaru sēriju pagarināja Jekaterinburgas „Avtomobilist”, kas pārspēja vienu no līgas šobrīd vājākajām komandām „Sibir” ar 4:1. Divus vārtus uzvarētāju labā guva viens no uzbrukuma līderiem Anatolijs Goliševs, palīdzot „Avtomobilist” tikt pie piektā panākuma piecos mačos.

Magņitogorskas „Metallurg” papildlaikā apspēlēja Čeļabinskas „Traktor” ar 2:1. Abus ripas metalurgu komandā iemeta Mets Elisons, kurš savā pirmajā sezonā KHL pārstāvējis Rīgas „Dinamo”. „Traktor” izvairījās no zaudējuma pamatlaikā vien divarpus minūtes līdz tā beigām, kad Artjoms Peņkovskis panāca izlīdzinājumu.

Nepatīkamos brīžus pirmajā mājas spēlē 10 868 skatītāju klātbūtnē piedzīvoja viens no līgas bagātākajiem klubiem Maskavas CSKA, kas ar 1:3 piekāpās komandas bijušā galvenā trenera Dmitrija Kvartaļnova jaunajai vienībai „Lokomotiv”. Divus no trīs Jaroslavļas vārtiem guva leģionāri – Jakubs Nakladals un Brendons Kozuns. Trešajā periodā Kirils Kaprizovs vienus vārtus atspēlēja, bet tas neglāba CSKA no zaudējuma, savukārt „Lokomotiv” svinēja ceturto uzvara piecos mačos.

Artūra Kuldas „Severstal” pēc smagas spēles „Rīgā” viesojās Bratislavā, kur piekapās vietējām „Slovan” ar 1:2, uzdāvinot Slovākijas vienībai pirmo uzvaru šosezon. Kuldam jau tradicionāli lielākais spēles laiks visā komandā – 23:14 minūtes, aizsargs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, ka arī bloķēja vienu metienu.

KHL spēles, 11. septembris

SpēleRezultāts
Sibir - Avtomobilist1:4
Traktor – Metallurg1:2 PL
CSKA – Lokomotiv0:3
Slovan – Severstal2:1

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.