Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Zaripovam "hat-trick", "Metallurg" uzvar otro reizi

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Zaripovam "hat-trick", "Metallurg" uzvar otro reizi
Daniss Zaripovs
Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences pusfinālu otrajās spēlēs pie otrām uzvarām sērijās tika Kazaņas "Ak Bars" un Magņitogorskas "Metallurg" vienības."Ak Bars" sava galvenā trenera Zinetulas Biļaļetdinova jubilejas tūkstošajā spēlē trenera amatā Krievijas čempionātos Omskā mača galotnē ar 2:0 pieveica 'Avangard" hokejistus, dubultojot pārsvaru sērijā (2-0). Savukārt "Metallurg", pateicoties Danisa Zaripova "hat-trick" un Jaroslava Kosova gūtajiem vārtiem pagarinājumā smagā cīņā pieveica Astanas "Barys", sērijā arī izcīnot otro panākumu. Zaudētājiem divas reizes izcēlās Naidžels Douss.

Kazaņa uzvar Biļaļetdinova jubilejas spēlē

Omskā divcīņā starp vietējo „Avangard” un Kazaņas „Ak Bars”, tāpat kā pirmajā mačā divas dienas iepriekš, abas komandas spēlēja piesardzīgi, vairāk rūpējoties par savu vārtu drošību. Pirmajos divos periodos iekarot vārtus komandām tā arī neizdevās. Arī trešajā trešdaļā spēle ilgu laiku ritēja bez gūtajiem vārtiem un likās, ka pamatlaikā abu komandu vārti tā arī paliks neatslēgti. Taču kulminācija iestājās mača galotnē. Četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām divminūšu noraidījumu izpelnījās Mihails Juņkovs un Fjodors Malihins 3:21 pirms beigu signāla partneru iesākto kombināciju noslēdza ar vārtu guvumu. „Avangard” metās atspēlēties, nomainot vārtsargu Dominiku Furhu pret sesto laukuma spēlētāju. Taču atšķirībā no sērijas pirmā mača, kad omskiešiem pēdejā minūtē izdevās panākt izlīdzinājumu, šoreiz Emila Garipova sargātais „Ak Bars” cietoksnis palika neieņemts, bet Mihals Jordans raidīja ripu tukšajos „Avangard” vārtos, panākot uzvaru ar 2:0.

„Ak Bars” ar uzvaru pasniedza dāvanu savam galvenajam trenerim Zinetulam Biļaļetdinovam, kurš kā treneris aizvadīja savu tūkstošo speli Krievijas čempionātos.

Douss panāk Astanai pagarinājumu, taču uzvar Magņitka

Pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas „Metallurg” savā laukumā atkārtoti pieveica Astanas „Barys.”. Jau spēles piektajā minūtē „Metallurg” atklāja rezultātu. Jans Kovaržs filigrāni piespēlēja Danisam Zaripovam, kurš izslidoja vienatnē pret vārtsargu Henriku Karlsonu un izvirzīja mājiniekus vadībā. Neskatoties uz daudzām vārtu gūšanas iespējām abām komandām, pirmajā trešdaļā vārti vairs netika gūti.

Krietni ražīgāka uz vārtu guvumiem izvērtās otrā trešdaļa. Tās sākumā „Barys” uzbrucējam Romānam Starčenko pietika tikai ar 17 sekundēm, lai realizētu skaitlisko vairākumu pēc Vikora Antipina noraidījuma, panākot izlīdzinājumu un gūstot Kazahstānas kluba pirmos vārtus šajā sērijā. Trešdaļas vidū sekoja nepilnus trīs minūšu posms, kurā komandas guva trīs vārtus. Vispirms Antipins pēc Sergeja Mozjakina piespēles pāradresēja ripu „Barys” vārtos. Tiesneši vārtu guvumu atzina pēc videoatkārtojuma noskatīšanās. Taču tad viesi, spēlējot formātā „4 pret 4”, guva divus vārtus 35 sekunžu laikā, izvirzoties vadībā. Vispirms Naidzēls Douss no vārtu priekšas atkārtoti panāca līdzsvaru, bet Senpjērs Martēnss izvirzīja „Barys” vadībā (2:3).

Trešās trešdaļas sākumā viesus pamatīgi iegāza Dousa noraidījumi. Trešdaļasotrajā minūtē laukuma saimnieki eleganti izspēlēja skaitlisko vairākumu un savus otros vārtus spēlē un trešos sērijā guva Zaripovs, panākot 3:3. Savukārt piecas minūtes vēlāk Douss atkal atstāja partnerus skaitliskajā mazākumā un atkal precīzs bija Zaripovs, sasniedzot „hat-trick” un izvirzot „Metallurg” vadībā ar 4:3. Savus „grēkus” Douss kompensēja pamatlaika izskaņā. Kad līdz beigu signālam bija palikušas divarpus minūtes, viņš uz pretinieku zilās īnijas apspēlēja sāncensi, iegāja zonā un ar plaukstas metienu no vidējās distances pārspēja Vasīliju Košečkinu, izlīdzinot rezultātu (4:4) un panākot pagarinājumu.

Pagarinājumā abas komandas laimi meklēja pie pretinieku vārtiem un asu momentu netrūka. Divas izcilas iespējas neizmantoja Mozjakins. Savukārt spēles liktenis izšķīrās 69. minūtē, kad „Metallurg” organizēja skaistu uzbrukumu, Jevgeņijs Timkins piespēlēja uz pretējo malu Jaroslavam Kosovam, kurš neatstāja izredžu Karlsonam – 5:4 par labu Magņitkai un sērijā 2-0.

Austrumu konference

DuelisRezultātsSērijā
Avangard – Ak Bars0:20-2
Metallurg Mg - Barys5:4 P2-0

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 19:47, pirms 7 gadiem
Kur tad Zaripova uzvaras vārti?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 20:04, pirms 7 gadiem
pamuļķis rakstīja: Kur tad Zaripova uzvaras vārti?
Acimredzot autors ne visai veiksmigi izvelejies virsrakstu rakstam. Uzvaras vartus papildlaika guva Kosovs nevis Zaripovs. Kaut ari vina hat trick liela mera sekmeja magnitkas uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja