Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam un Indrašim pa piespēlei, latviešu komandu derbijā uzvar "Dynamo"

Daugaviņam un Indrašim pa piespēlei, latviešu komandu derbijā uzvar "Dynamo"
Miks Indrašis. Foto: dynamo.ru

Šodien pēc piecu dienu pauzes tika atsākts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāts. Spēlē starp Maskavas "Dynamo" un "Spartak" piedalījās uzreiz trīs latviešu hokejisti, Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš tika pie rezultatīvajām piespēlēm, bet pārliecinošu uzvaru izcīnīja Indraša "Dynamo" - 5:1.

Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa „Spartak” ar 1:5 piekāpās Mika Indraša „Dynamo”, piedzīvojot ceturto neveiksmi pēdējās piecās spēlēs. Pirmā perioda beigās Iļja Ņikuļins izvirzīja „Dynamo” vadībā, bet otrās trešdaļas sākumā Vladislavs Mihailovs dubultoja pārsvaru – 0:2. Mača vidū rezultāts bija jau 0:3, atzīmējoties Dmitrijam Kagarļickim, un tikai tad arī „Spartak” izdevās gūt vārtus – Daugaviņš piespēlēja Iļjam Zubovam, kurš vairākuma pēdējā sekundē bija precīzs – 1:3. Līdz trešdaļas beigām „Dynamo” atbildēja ar to pašu – Ņikuļins vairākumā meta no zilās līnijas, Indrašis no pašas vārtu priekšas piespēlēja Vadimam Šipačovam, kuram atlika trāpīt tukšajā stūrī – 1:4. Noslēdzošajās 20 minūtēs Patriks Zakrisons guva piektos vārtus komandas labā – 1:5.

Karsums laukumā pavadītajās 11:13 minūtēs vienu reizi meta pa vārtiem pielietoja trīs spēka paņēmienus un bloķēa divus metienus, bet Daugaviņš 15:38 minūšu laikā izdarīja vienu metienu. Savukārt, Indrašis viņam atvēlētajās 18:05 minūtēs vienu reizi meta pa vārtiem, ka arī uzvarēja vienu iemetienu. Tagad piektajā pozīcijā esošo „Dynamo” un Rietumu konferences sesto labāko komandu „Spartak” šķir trīs punkti.

Ņižņijnovgorodas „Torpedo” ar Sandi Ozoliņu treneru kolektīvā zaudēja trešajā mačā pēc kārtas, šoreiz nespējot tikt galā ar Austrumu konferences labāko komandu „Avtomobilist” – 5:6. Spēles vidū „Torpedo” bija vadībā ar 4:2, bet vienus vārtus guva bijušais Rīgas „Dinamo” aizsargs Artjoms Aļajevs. Taču cīņas otrajā pusē „Avtomobilist” pārtvēra iniciatīvu, un svinēja 44. uzvaru šosezon. „Torpedo” ieņem septīto vietu Rietumos ar 58 punktiem 58 mačos, tuvākā sekotajā „Traktor” atpaliek par trīs punktiem, bet Čeļabinskai ir viena spēle rezervē.

Artūra Kuldas „Severstal” Sanktpēterburgā zaudēja SKA ar 1:4. Latvijas aizsargam 12:27 minūtes laukumā, kuru laikā Kulda pielietoja trīs spēka paņēmienus, ka arī izdarīja vienu metienu pa vārtiem. „Severstal” ieņem desmito vietu Rietumos ar 44 punktiem 58 mačos.

„Sochi” 63 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu pret „Vityaz” – 2:2, kas nozīmēja, ka neatkarīgi no Rīgas „Dinamo” un „Jokerit” spēles iznākuma kūrortpilsētas hokejisti saglabās astoto pozīciju Rietumos. Tomēr Sergeja Zubova vadītā komanda neapstājās, un papildlaikā Milans Bakošs atnesa uzvaru Sočiem – 3:2. Tas nozīmē, ka pat rīdzinieku uzvaras gadījumā komandas šķirs divi punkti.

KHL spēles, 11. februāris

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Avtomobilist – Torpedo6:5Traktor – Neftekhimik1:3
SKA – Severstal1:4Spartak – Dynamo1:5
Sochi – Vityaz3:2 PLDynamo (Minska) – Lokomotiv0:3
Dinamo (Rīga) – Jokerit3:1Slovan – CSKA1:4

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...