Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

KHL skaidro ripas izmešanu ārpus laukuma, bet nesaista to ar U20 PČ finālu

KHL skaidro ripas izmešanu ārpus laukuma, bet nesaista to ar U20 PČ finālu
KHL spēles studijā notika improvizētas TSN videokameras iznīcināšana. Foto: HC Ak Bars

Kontinentālās hokeja līgas Tiesnešu departaments skaidro attiecīgos noteikumus par ripas izmešanu no savas zonas. KHL mājas lapā netiek norādīts, ka šis regulējums ir tāds pats arī IIHF turnīros, taču rsport.ria.ru un vairāki citi krievu mediji to attiecina uz gadījumu U20 pasaules čempionāta finālā.

Kā jau ziņots, U20 PČ fināla izskaņā pie rezultāta 3:4 par sliktu krieviem kanādietis no savas zonas izmeta ripu it kā ārpus laukuma (par to pienākas noraidījums, šajā gadījumā kanādieši laukumā paliktu pat trijatā) - galu galā izrādījās, ka ripa trāpīja Kanādas televīzijas TSN kamerai, kas kanādiešus izglāba no lielā mazākuma. Video izskatījās, ka ripa trāpīja objektam, kas neatradās virs ledus virsmas.

KHL komentē šādu punktu: "Sods netiek uzlikts hokejistam, kurš izmet ripu no savas aizsardzības zonas, kā rezultātā spēle tiek apturēta, jo ripa trāpa tablo vai jebkuram objektam virs ledus virsmas."

KHL Tiesnešu departamenta skaidrojums vienam gadījumam: "Ja šis "jebkurš objekts" (tablo, mikrofoni, kameras) atrodas ārpus ledus laukuma robežām, un spēlētājs no savas aizsardzības zonas izmet ripu, kas trāpa šim "jebkuram objektam", tad tas ir mazais sods par ripas izmešanu."

KHL Tiesnešu departamenta skaidrojums otram gadījumam: "Ja šis "jebkurš objekts" (tablo, mikrofoni, kameras) atrodas tieši virs ledus laukuma vai tā iekšpusē, un spēlētājs ar metienu no savas aizsardzības zonas trāpa ar ripu šim "jebkuram objektam", tad tiesnesim jāaptur spēle, bet sekojošais iemetiens jāveic metiena izdarīšanas vietā."

Minētie skaidrojumi attiecas uz KHL, VHL, MHL un NMHL. Līga aktīvi strādā, lai ledus laukuma iekšpusē nebūtu nekādu nepiederošu priekšmetu, kurus uzstādījušas televīzijas kompānijas vai klubi, norādīts līgas mājas lapā.

Video: KHL mača studijā organizē videokameras iznīcināšanu

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2020-01-11 15:32, pirms 4 gadiem
Varētu domàt ka noraidījums 100% būtu kaut ko mainījis. 😄
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.