Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

L. Tambijevs: "Rīgas "Dinamo" sistēma - galvenais trāpīt ar ārzemniekiem"

L. Tambijevs: "Rīgas "Dinamo" sistēma - galvenais trāpīt ar ārzemniekiem"
Leonīds Tambijevs. Foto: VHL

Divkārtējais VHL galvenās trofejas ieguvējs Leonīds Tambijevs turpina strādāt kā Karagandas "Saryarka" galvenais treneris, kaut gan varbūt varēja jau pamēģināt KHL. Latvijas hokeja speciālists tomēr uzskata, ka vēl nav gatavs kāpt pa karjeras kāpnēm augstāk.

Jūs pastāvīgi piesauc KHL sakarā. Nesen "sūtīja" uz Soču klubu.
- Es strādāju "Saryarka", te viss apmierina. Man ir svarīgi attīstīties kā trenerim. Uz KHL jāiet gatavam trenerim, ar zināšanām un pieredzi. Nevēlos tur ierasties, lai pēc mēneša tiktu atlaists. Vēlos ierasties ar savu pozīciju un redzējumu, spert soli pārliecinoši.

Pēc neveiksmes otrā iespēja var neparādīties.
- Jā. Redzu, kā iet daudziem treneriem KHL. Pasteidzās, nebija gatavi tādam spiedienam no menedžeriem, direktoriem un līdzjutējiem. Treneri sāka kaut kur "peldēt" un netika galā. Nevēlos uzkāpt uz tāda grābekļa. Ja būs nopietns piedāvājums un jutīšos gatavs, tad varēšu iet strādāt.

Kāda ir jūsu attieksme, ka tiekat uzskatīts par treneri ar raksturu?
- Labi, ka trenerim ir raksturs un harisma, bet slikti, ja nav. Divas reizes esmu izcīnījis kausu un zinu, kā tas ir. Ja man nebūtu rakstura, es nespētu uzvarēt.

Jūs salīdzina arī ar treneri Pēteri Skudru. Ko domājat par to?
- Zinu Skudru un viņa metodes. Ne man spriest, vai esam līdzīgi. Bet viņa darba stils man patīk.

Kāds ir jūsu viedoklis Rīgas "Dinamo" sakarā? Kāpēc komanda jau vairākus gadus ir KHL "pagrabā"?
- Tur vajag kaut ko piekoriģēt, pielabot. Problēma ir tāda, ka ir maz konkurētspējīgu vietējo spēlētāju. Tādi spēlētāji kā Miks Indrašis praktiski vairs neparādās. Starp MHL un KHL ir liels bezdibenis, kluba sistēmā nav vidusposma (VHL), kur spēlētāji varētu gūt pieredzi. "Dinamo" redzu sava veida sistēmu - desmit ārzemnieki - galvenais ir trāpīt ar tiem, lai viņi būtu līderi. Dārziņa un Rēdliha laiks jau aiziet, bet jauni neparādās. Ne jau labas dzīves dēļ piesaistīja Oskaru Bārtuli, kurš tik ilgi nebija spēlējis, un paņēma virkni spēlētāju no VHL. Kaut gan Ņikita Setdikovs, Kirils Sļepecs un Aleksandrs Protapovičs izskatās visnotaļ labi un parāda, ka Latvijas hokejisti neatbilst KHL līmenim. Klubam jāpievērš uzmanība darbam ar jaunatnes komandu un spēlētāju sagatavošanu. Tāds ir mans skats no malas.

Latvijas hokeja skolas strādā vāji?
- Notiek liels spēlētāju aizplūdums un Ziemeļameriku un Eiropu. Vecāki, kuri var to atļauties, sūta savus 13-15 gadus vecos bērnus prom, ka tikai nepaliktu Rīgā. Ja divi trīs aizbrauks no Krievijas, tas nebūs tik jūtams. Latvijā nav tik daudz spēlētāju, [došanās prom] ir liels zaudējums, nav ko likt vietā.

Latvijā neredz perspektīvu?
- Vecāki redz perspektīvu, ka bērns iegūs Eiropas vai Ziemeļamerikas izglītību, turklāt, ja sanāks, tad arī spēlēs hokeju. Uzskata, ka MHL nav tas līmenis, lai attīstītos, salīdzinot ar Šveici, Austriju, Zviedriju un Norvēģiju. Eiropa ir pieejama - sēdies lidmašīnā, dzīvo, strādā un attīsties! Vecākiem ir rīcības brīvība.

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis nesen no "Dinamo" pārcēlās uz Vācijas klubu. Kas nesanāca Rīgā?
- Uzskatu, ka viņš nenovērtēja KHL līmeni. Domāja, ka pēc Ziemeļameikas te varēs izskatīties spilgti. KHL prot spēlēt, līmenis augsts, ir daudz meistarīgu spēlētāju. Gudļevskis kaut kādā brīdī sāka "peldēt". Viņu piesaistīja uz pamatvārtsarga lomu, taču ar tādu atvairīto metienu koeficientu nevar par tādu būt. Aleksanders Salāks un Andrejs Makarovs spēlē labāk, tur nav ko runāt.

Izmantotie resursi:
allhockey.ru


, 2019-12-10 19:45, pirms 4 gadiem
Savicka mongoļu varza spiež uz paRašas mongoļiem.
, 2019-12-10 19:49, pirms 4 gadiem
Funim medusmaize - varēs mēnesi gānīties un atsaukties, ka, redz, Tambijevs arī tā teica...
Slēpts komentārs: andromons2
, 2019-12-10 20:21, pirms 4 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Funim medusmaize - varēs mēnesi gānīties un atsaukties, ka, redz, Tambijevs arī tā teica...
a ko viņš teica? netiek strādāts ar jauniešiem, kas ir fakts. Un safleitēja par Gudi - viņš netika ņemts kā pirmais, bija plānots duets ar tatāru.
, 2019-12-10 20:41, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: a ko viņš teica? netiek strādāts ar jauniešiem, kas ir fakts. Un safleitēja par Gudi - viņš netika ņemts kā pirmais, bija plānots duets ar tatāru.
Gudļevski ņēma kā pirmo, to varēja redzēt sezonas sākumā. Biļalovs tikia pakāpeniski izkonkurēja. Treneri speciālisti visu laiku atgādina ka Gudļevskis nevilka.
, 2019-12-10 20:54, pirms 4 gadiem
Dianmo vai tad nav vēl izformēts?
, 2019-12-10 20:57, pirms 4 gadiem
andromons2 rakstīja: Gaili,nomaini plati!
O, smadzeņu invalīds, andrejs izlīdis no melnā cauruma un klepo.
, 2019-12-10 21:15, pirms 4 gadiem
protams ka ir labas sezonas ir sliktaakas... bet ir lieli meli, mazi meli un ir satatistika . tatad..... kastinieki -( no 4 kastiniekiem - balelinjsh viens, i tas pec rāditajiem pakaļā salidzinot ar citiem ripas ķērājiem) , aizsargi - no 10 pirmajiem aizeargie nebalelinji 3 (3,5,6) no 10 uzbrucejiem ne balelinji 4(2,3,5,10). un?, sanak ka babelinu vājā vieta kastinieks!!! bet, lai pretinieks tiek lidz tam ka kastiniekam javelk.....
, 2019-12-10 21:26, pirms 4 gadiem
zivotaajs rakstīja: protams ka ir labas sezonas ir sliktaakas... bet ir lieli meli, mazi meli un ir satatistika . tatad..... kastinieki -( no 4 kastiniekiem - balelinjsh viens, i tas pec rāditajiem pakaļā salidzinot ar citiem ripas ķērājiem) , aizsargi - no 10 pirmajiem aizeargie nebalelinji 3 (3,5,6) no 10 uzbrucejiem ne balelinji 4(2,3,5,10). un?, sanak ka babelinu vājā vieta kastinieks!!! bet, lai pretinieks tiek lidz tam ka kastiniekam javelk.....
Vārtsragiem ļoti ņem vērā atvairīto metienu procentu. Procenti vairāku gadu garumā atšķir labu un vāju vārtrsargu.
, 2019-12-10 21:44, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: a ko viņš teica? netiek strādāts ar jauniešiem, kas ir fakts. Un safleitēja par Gudi - viņš netika ņemts kā pirmais, bija plānots duets ar tatāru.
Gudis tika ņemts kā pirmais v/sargs! Ankipānam toreiz bija jāizvēlas vai Gudis vai Kalniņš, viņš piedāvāja pirmā v/sarga vietu Gudim un Kalniņu palaida uz pa vējam. Par to tak visi rakstīja toreiz.
, 2019-12-10 21:48, pirms 4 gadiem
Kur Latvijā radīsies tie jaunie hokejisti? Hokeju pie mums var atļauties tikai tie, kas pietiekami turīgi, lai maksātu treneriem, pirktu ekipējumu, un pat izpildot šos visus punktus - galā tāpat nav kur spēlēt. HK Rīga? Liepāja? Kurbads? Mogo? Tur spēlējot naudu nenopelnīt, un reālas izaugsmes iespējas minimālas, jeb nekādas. Tāpēc jau mums to hokejistu tik maz ir - tie ir tie, kas pa lielam ir spējīgi to atļauties, no kuriem vēl jāatsijā tie, kuri ir gatavi pārcelties uz citu valsti, no kuriem vēl atsijājas tie, kuriem tā talanta tomēr nav..
, 2019-12-10 21:51, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: a ko viņš teica? netiek strādāts ar jauniešiem, kas ir fakts. Un safleitēja par Gudi - viņš netika ņemts kā pirmais, bija plānots duets ar tatāru.
nu tik nelej!ari pagājušo sezon Gudis sāka kā pirmais!!un neizmantoja iespēju!Salīdzinājumam-Kalniņš vispār sāka kā bezcerīgi otrais un kur ir šobrīd!!
Lonjam piekrītu katrā vārdā!!!
, 2019-12-10 21:52, pirms 4 gadiem
Diezgan sakarīga intervija no trenera puses.
, 2019-12-10 22:13, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Gudis tika ņemts kā pirmais v/sargs! Ankipānam toreiz bija jāizvēlas vai Gudis vai Kalniņš, viņš piedāvāja pirmā v/sarga vietu Gudim un Kalniņu palaida uz pa vējam. Par to tak visi rakstīja toreiz.
kad toreiz? kas rakstīja? ir šīs rudens intervija ar Masaļski, kurš tiešā tekstā pateica - praktiski bija pārliecināti ka dabūs tatāru un plānoja šādu duetu, nevis Gudi kā pirmo, kā mēs zinām tatārs spēlē Kazaņā. Un cik zinu, Kalniņš jau pāris gadus kā Jokeritā, ko tu man te tagad fleitē, pats apjēdz? Jeb tu zini labāk par Masalski?
, 2019-12-10 22:15, pirms 4 gadiem
leonids_leo_115875843154099 rakstīja: nu tik nelej!ari pagājušo sezon Gudis sāka kā pirmais!!un neizmantoja iespēju!Salīdzinājumam-Kalniņš vispār sāka kā bezcerīgi otrais un kur ir šobrīd!!
Lonjam piekrītu katrā vārdā!!!
tu vēl ļeņina revolūciju piesauc....brīžam nesaprotu, kā var šitā tupīt
netā pieejams un atrodams ko saka ģinamas treneris, bet te nāk un man stāsta kas bija plānots kaut kad pirms mileniuma
, 2019-12-10 22:16, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Diezgan sakarīga intervija no trenera puses.
nu, viss teksts man ne visai, bet tā ir viņa izvēle, just līdzi raškai, noliegt sankcijas par dopingu utt.
labi, ka piemin arī lv
https://allhockey.ru/article/show/3...
, 2019-12-10 22:20, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: tu vēl ļeņina revolūciju piesauc....brīžam nesaprotu, kā var šitā tupīt
kāds sakas ar revolūciju?kalniņš izmantoja doto iespēju,Gudis ne!ko vari visu laiku Gudi nepamatoti aizstāvēt??ir tak jābūt adekvātām!ja nu kāds tupī,tad Tu!Es redzu,ka Gudim tika pārpārēm doti avansi,sezonu sāka kā pirmais,Bils bija stabili otrais!!šogad tas pats!nu nespēja viņš izmantot doto iespēju,tagad spēlē Vācijā!punkts!Kalniņš sāka kā otrais,izlauzās par pirmo RD un jau spēlē jokeritā!!ari punkts!beidz jau reiz troļļot!
, 2019-12-10 22:21, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: tu vēl ļeņina revolūciju piesauc....brīžam nesaprotu, kā var šitā tupīt
netā pieejams un atrodams ko saka ģinamas treneris, bet te nāk un man stāsta kas bija plānots kaut kad pirms mileniuma
divi gadi atpakaļ nav nekāds pirms milleniuma!!
, 2019-12-10 22:22, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: nu, viss teksts man ne visai, bet tā ir viņa izvēle, just līdzi raškai, noliegt sankcijas par dopingu utt.
labi, ka piemin arī lv
https://allhockey.ru/article/show/372209-Leonid_Tambiev_v_KHL_nuzhno_idti_podgotovlennym_ne_hochu_chtoby_cherez_mesyac_menya_uvolili
tiešām esi tik dumjš,ka nesaproti -lai strādātu rus,tev ir jāpūš viņu stabulē!!Tāpat kā jebkurā valstī!!tiešām tas nekādi nepielec??
, 2019-12-10 22:23, pirms 4 gadiem
leonids_leo_115875843154099 rakstīja: divi gadi atpakaļ nav nekāds pirms milleniuma!!
šis sezonas sastāvu komplektēja šajā vasarā, es saku ko teica ģinamas treneris attiecībā uz šo sezonu, ko man tagad pateikt ka šis ir lohs un ļoņa zin labāk? jopc, nu dod
, 2019-12-10 22:29, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: šis sezonas sastāvu komplektēja šajā vasarā, es saku ko teica ģinamas treneris attiecībā uz šo sezonu, ko man tagad pateikt ka šis ir lohs un ļoņa zin labāk? jopc, nu dod
Šajā vasarā?un pri čom te Bils?tipa Bils šogad bija domāts ari?nemaz nezināju...oki!tas maina to,ka Gudis pagājušo gadu sāka kā pirmais?un patirsa to vietu?tas maina to,ka bez Bila gudis atkal patirsa vietu vārtos?ta velns lai rauj,beidz jau te viņu susināt visu laiku!nu nav viņš KHL vārtsargs!!varbūt ir foršs džeks,bet KHL nevelk!!
, 2019-12-10 22:39, pirms 4 gadiem
leonids_leo_115875843154099 rakstīja: Šajā vasarā?un pri čom te Bils?tipa Bils šogad bija domāts ari?nemaz nezināju...oki!tas maina to,ka Gudis pagājušo gadu sāka kā pirmais?un patirsa to vietu?tas maina to,ka bez Bila gudis atkal patirsa vietu vārtos?ta velns lai rauj,beidz jau te viņu susināt visu laiku!nu nav viņš KHL vārtsargs!!varbūt ir foršs džeks,bet KHL nevelk!!
kāds Bils? Kuru ģinamas treneri sauc par Bilu?
kas susina? es brīnos ka cilvēki aptirš viņu, tip gaidīja supervārtsargu no amerikas, bet atbrauca Gudis, kurš spēlē kā Gudis un iepriekš tā ir spēlējis, bet klauniem lielais brīnums kā tā un sūdu vezumu gāž virsū pat kad šis jau sen prom.
Vis ko es saku, ka Gudis nebija plānot kā pirmais, bet duetā ar tatāru, to teica ģinamas treneris. Kas neskaidrs?
, 2019-12-10 22:41, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: kāds Bils? Kuru ģinamas treneri sauc par Bilu?
kas susina? es brīnos ka cilvēki aptirš viņu, tip gaidīja supervārtsargu no amerikas, bet atbrauca Gudis, kurš spēlē kā Gudis un iepriekš tā ir spēlējis, bet klauniem lielais brīnums kā tā un sūdu vezumu gāž virsū pat kad šis jau sen prom.
neiespringsti
šodien zons svin
taču -
«Пьяный проспится, дурак – никогда»
, 2019-12-10 22:43, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: neiespringsti
šodien zons svin
taču -
«Пьяный проспится, дурак – никогда»
es mierīgs, pēc šādām uzvarām mani nekas nespēj uzcept vnk runāju, es un runā džins manī
, 2019-12-10 23:03, pirms 4 gadiem
Ko tas ž--s var muldēt ,cik jaunos čalus Latvijā viņš ir sačakarējis un izēdis no hokeja !!!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.