Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dopinga lietošanā pieķertais Zaripovs un "Ak Bars" lauž līgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Dopinga lietošanā pieķertais Zaripovs un "Ak Bars" lauž līgumu
Daniss Zaripovs
Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Kazaņas "Ak Bars" un tās nu jau bijušais spēlētājs Daniss Zaripovs pēc abpusējas vienošanās ir pārtraukuši līgumattiecības.

Iepriekš jau ziņojām, ka viens no visu laiku labākajiem Kontinentālās hokeja līgas uzbrucējiem Daniss Zaripovs ir izgāzies dopinga kontrolē, jo viņa organismā ir atrastas aizliegto vielu, precīzāk – diurētiķu, pēdas, kas automātiski nozīmēja, ka hokejists tiek diskvalificēts no Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) turnīriem.

Lai arī spēlētājs ar saviem juristiem meklēja iespējas kā apstrīdēt dopinga testu rezultātus un izvairīties no divu gadu diskvalifikācijas, viņam tas neizdevās un 36 gadus vecais hokejists palika bez skaidrām nākotnes perspektīvām Eiropaas hokejā. Tieši tāpēc, kā arī tāpēc, lai neaizņemtu vietu Kazanas komandas sastāvā, Zaripovs un "Ak Bars" ir vienojušies par sadarbības pārtraukšanu.

Atgādināsim, ka Kazaņā hokejists atgriezās vien šajā starpsezonā pēc tam kā četrus gadus bija pārstāvējis Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Pēc šīs ziņas Krievijā ar jaunu sparu atsākās spekulācijas par uzbrucēja iespējamo došanos pāri okeānam, lai karjeras izskaņā, tomēr, izmēģinātu savus spēkus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), turklāt, pats hokejists pirms kāda laika arī teica, ka varianti, lai dotos uz NHL, viņam esot.

Savukārt citi vērš uzmanību, ka šis solis ir sperts vēl pirms jebkādiem oficiāliem soļiem Zaripova attaisnošanā, t.i., Sporta arbitrāžas komitejā (CAS) nav iesniegti nekādi dokumenti, kuros būtu lūgts izskatīt Krievijas hokejista lietu. Tāpēc, saprotot, ka šis stāsts var ievilktis, Kazaņas "Ak Bars" un hokejists varētu būt vienojušies nogaidīt situācijas atrisinājumu un tad domāt par turpmāko sadarbību.

Atgādināsim, ka Kazaņas "Ak Bars" komandā Daniss Zaripovs jau spēlēja laika posmā no 2001. līdz 2013. gadam, bet pēc tam pievienojās Magņitogorskas "Metallurg" komandai. Aizvadītajos 476 KHL mačos viņa kontā ir 451 (199+252) punkts, bet Krievijas čempionāta 436 mačos – 121 vārti un 135 rezultatīvas piespēles.

Čeļabinskas hokeja skolas audzēknis četras reizes ir ieguvis Gagarina kausu, trīs reizes ticis pie pasaules čempionāta zelta medaļām, bet vienreiz izcīnījis uzvaru Krievijas Superlīgā.

Ja runā par Zaripova pieredzi Ziemeļamerikā, tad vienu sezonu viņš, būdams junioru vecumā, aizvadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Sviftkarentas "Broncos", kur 62 mačos guva 23 vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, vairāk Ziemeļamerikas komandās neatgriežoties.

Izmantotie resursi:
Советский спорт - новости футбол, хоккей,...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 15:46, pirms 7 gadiem
Pēc IIHF noteikumiem hokejists, kam uzlikts sods par dopinga lietošanu nemaz nevar būt līgumattiecībās ar kādu klubu, kas atrodas IIHF jurisdikcijā...daudz ūdens un lirikas rakstā par vietas neaizņemšanu un cita figņa. Līgums lauzts, jo to pieprasa IIHF noteikumi.

     [+] [-]

, 2017-08-10 15:49, pirms 7 gadiem
Atgādināja puisim viņa komentāru par baletu!

     [+] [-]

, 2017-08-10 15:57, pirms 7 gadiem
Ja par Radulovu bija skaidrs, ka varētu iekļauties eneičelā, tad par Zaripovu gan kaut ko viņš tur blefo, ka esot baigie varianti, lai spēlētu NHL. Neticu, ka 36 gadīgu, dopingu lietojošu krievu savā sastāvā gribētu redzēt vairākas NHL komandas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-08-10 16:29, pirms 7 gadiem
LETA jau vienos dienā publicēja info par jauno Latvijas Virslīgas sponsoru un attiecīgo līgas nosaukumu, ar visām fotogrāfijām no preses konferences.
SC joprojām klusums.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 16:47, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: LETA jau vienos dienā publicēja info par jauno Latvijas Virslīgas sponsoru un attiecīgo līgas nosaukumu, ar visām fotogrāfijām no preses konferences.
SC joprojām klusums.
SC neapmeklē preses konferences, te strādā copy-paste virtuozi un valodnieki
kad būs raksts kādā bezmaksas portālā, tad arī šeit parādīsies. LETA tak ir maksas pakalpojums
p.s. nosaukums jaunais gan kaut kāds tizls, ar Ontorio līgu jauksim bet nu saprotu sponsoru, savu burtu vajag iebāzt

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 16:51, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: SC neapmeklē preses konferences, te strādā copy-paste virtuozi un valodnieki
kad būs raksts kādā bezmaksas portālā, tad arī šeit parādīsies. LETA tak ir maksas pakalpojums
p.s. nosaukums jaunais gan kaut kāds tizls, ar Ontorio līgu jauksim bet nu saprotu sponsoru, savu burtu vajag iebāzt
Pat Delfos jau labu laiku ir ziņa ar ģenerālsekretāra komentāru

     [+] [-]

, 2017-08-10 16:53, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Pat Delfos jau labu laiku ir ziņa ar ģenerālsekretāra komentāru
Volx turpinās tralināt LAČ nevis OHL

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 17:02, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Volx turpinās tralināt LAČ nevis OHL
Liepājas portāls irLiepajā par OHL rakstīja jau otrdien, kaut gan tas portāls ir patālu no sporta aktivitātēm.
https://www.irliepaja.lv/lv/raksti/...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-10 17:07, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Liepājas portāls irLiepajā par OHL rakstīja jau otrdien, kaut gan tas portāls ir patālu no sporta aktivitātēm.
https://www.irliepaja.lv/lv/raksti/sports/liepajaoptibet-speles-optibet-hokeja-virsliga/
stingrais rājiens par SC sabiedrības neinformēšanu
noziņot tiešajam komandierim rīt

     [+] [-]

, 2017-08-10 17:17, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: stingrais rājiens par SC sabiedrības neinformēšanu
noziņot tiešajam komandierim rīt
Vainīgs!