Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

42 gadu vecumā Dacjuks gatavosies vēl vienai sezonai "Avtomobilist" rindās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

42 gadu vecumā Dacjuks gatavosies vēl vienai sezonai "Avtomobilist" rindās
Pāvels Dacjuks. Foto: TASS / Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Jekaterinburgas "Avtomobilist" paziņojis, ka ir pagarināts līgums ar centra uzbrucēju Pāvelu Dacjuku, kurš pēc dažām dienām svinēs 42 gadu jubileju.

Jekaterinburgā (tolaik ar nosaukumu Sverdlovska) dzimušais Pāvels Dacjuks pērnā gada vasarā atgriezās dzimtās pilsētas klubā, taču veselības stāvokļa un gadu nastas dēļ individuāli aizvadīja salīdzinoši pieticīgu sezonu - 26 (7+19) punkti 47 mačos. Būtu loģiski beigt karjeru, taču pieredzējušais hokejists ir apņēmības pilns turpināt spēlēt. Līgums pagarināts uz vienu gadu, turklāt pēc neoficiālas informācijas Dacjuks piekritis būtiskam algas samazinājumam un par sezonu saņems tikai 10 miljonus Krievijas rubļu (apmēram 124 963 eiro).

Pirms tam trīs sezonas pavadīja Sanktpēterburgas SKA rindās, 2017. gadā palīdzēja izcīnīt Gagarina kausu, bet 2018. gadā komanda apstājās pusfinālā, septiņu maču sērijā piekāpjoties nākamajai čempionei Maskavas CSKA.

No 2001. līdz 2016. gadam Dacjuks bija viens no Nacionālās hokeja līgas kluba Detroitas "Red Wings" līderiem, divas reizes izcīnot Stenlija kausu. Rezultatīvākajā sezonā centra uzbrucējs sakrāja 97 punktus, taču viņš labi prata arī pretinieku atbruņošanu – ne velti viņš trīs reizes tika atzīts par NHL labāko uzbrucēju aizsardzībā. Vairāk šādu balvu ir tikai diviem spēlētājiem – Bobam Geinijam un Patrīsam Beržeronam.

Pirms diviem gadiem Dacjuks kļuva par olimpisko čempionu, tādējādi viņš kļuva par jaunāko Triple Gold Club – olimpiskais zelts, pasaules čempionāta zelts un Stenlija kauss – biedru.

Izmantotie resursi:
hc-avto.ru