Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņa pārstāvētā "Jokerit" šķiras no Zapolska un grasās nolīgt NHL veterānu Niemi

Rolands Eliņš

Kalniņa pārstāvētā "Jokerit" šķiras no Zapolska un grasās nolīgt NHL veterānu Niemi
Anti Niemi. Foto: AP/Scanpix

Somijas medijs „Satakunnan Kansa” vēsta, ka pazīstamais vārtsargs Anti Niemi tuvākajā laikā oficiāli pievienosies Jānim Kalniņam Helsinku „Jokerit” sastāvā. Helsinku klubs šorīt oficiāli paziņoja, ka pārtraukts līgums ar ASV vārtsargu Raienu Zapolski.

Jānis Kalniņš par līguma pagarināšanu ar „Jokerit” vienojās jau sezonas gaitā, bet uzreiz pēc brīvo aģentu pārejas termiņas sākuma klubs paziņoja par to oficiāli, apliecinot, ka arī nākamajā sezonā komandas vārtus sargās Kalniņš un amerikānis Raiens Zapolskis.

Taču plāni mainījušies, un šorīt „Jokerit” paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar Zapolski. Līgums pārtraukts pēc abpusējas vienošanās. Zapolskis „Jokerit” rindās pavadīja trīs sezonas, piedaloties 109 KHL spēlēs un uzstādot kluba sausās sērijas rekordu, paliekot nepārspēts 245 minūšu garumā.

„Pateicamies Raienam par trim pavadītajiem gadiem mūsu komandā,” kluba paziņojumā citēts ĢM Jari Kurri. „Viņš ir īsts profesionālis, kurš bija svarīga mūsu komandas daļa trīs gadu garumā. Vēlam viņam veiksmi karjeras turpinājumā.”

Zapolskis aizvadītajā sezonā piedalījās 30 KHL spēlēs, vidēji ielaižot 2.64 vārtus un atvairot 89.4% metienu. Kalniņš tikmēr piedalījās 37 mačos, uzrādīja labāku statistiku (2.40 ielaisti vārti un 91.4% atvairītu metienu) un izslēgšanas spēlēs bija kā komandas pirmais vārtsargs, taču pirmo kārtu neizdevās pārvarēt.

Par jauna vārtsarga nolīgšanu „Jokerit” vēl nav paziņojusi, taču jau iepriekš somu medijs „Satakunnan Kansa” vēstīja, ka Helsinku kluba virzienā dodas Anti Niemi, ilgus gadus Nacionālajā hokeja līgā pavadījušais vārtsargs, kurš aizvadītajā sezonā bija otrais vārtsargs Monreālas „Canadiens” sastāvā, piedaloties 17 spēlēs.

35 gadus vecais Niemi NHL spēlē kopš 2009. gada un piedalījies 464 spēlēs, Čikāgas, Sanhosē, Dalasas, Pitsburgas, Floridas un Monreālas sastāvos izcīnot 242 uzvaras. Niemi arī bieži spēlējis Stenlija kausa izcīņā, piedalījies 67 izslēgšanas spēlēs un 2010. gadā ieguva savas karjeras lielāko balvu – „Blackhawks” ar Niemi kā savu pirmo vārtsargu triumfēja Stenlija kausa izcīņā.

Niemi pārstāvēja Somijas izlasi Soču olimpiskajās spēlēs un ieguva bronzas medaļu, tiesa, viņš pats laukumā toreiz nedevās.

Izmantotie resursi:
https://www.satakunnankansa.fi/a/e8...
https://www.jokerit.com/zapolskin-s...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja