Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Daugaviņš turpina rezultatīvi, uzvara arī Kalniņam

Daugaviņš turpina rezultatīvi, uzvara arī Kalniņam
Jānis Kalniņš. Foto: Mikko Taipale/jokerit.com

Kontinentālajā hokeja līgā pie savas 12. uzvaras šosezon tika Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš palīdzēja Helsinku "Jokerit" ar 3:2 pārspēt "Avtomobilist". Lai arī tehniski šī bija "Jokerit" mājas spēle, tā tika aizvadīta Jekaterinburgā. Savukārt Kaspars Daugaviņš guva savu 39. rezultativitātes punktu šosezon un palīdzēja "Vityaz" ar 3:0 apspēlēt "Neftekhimik".

Jānis Kalniņš stājās "Jokerit" vārtos ceturtajā mačā pēc kārtas un šajā periodā palīdzēja komandai tikt pie divām uzvarām. Šodienas mačā Kalniņš atvairīja 26 no 28 pretinieku metieniem. "Jokerit" šī bija 23. uzvara šosezon, un komanda ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, turklāt aizvadījusi par dažām spēlēm mazāk nekā tuvākie konkurenti.

Šodienas mačā Kalniņa komanda ne reizi nenonāca iedzinējos. Kalniņš pirmoreiz tika pārspēts otrā perioda sākumā, kad "Jokerit" spēlēja mazākumā, bet 49. minūtē viņa vārtos ripu netīšām iemeta "Jokerit" spēlētājs Alekss Grants. "Jokerit" zonā bija ielauzies lielmeistars Pāvels Dacjuks, kurš piespēlēja gar vārtiem, un Grants ievirzīja ripu savos vārtos. Kanādiešu aizsargs gan iepriekš pats bija guvis vārtus, tobrīd panākot 2:1 "Jokerit" labā. Savukārt "Avtomobilist" otrie vārti attiecīgi tika ieskaitīti Dacjukam.

Izšķirošos vārtus "Jokerit" guva 57. minūtē, kad komanda uzvaru nokārtoja pieredzējušais Marko Antila. Viņš izcēlās ar viltīgu un slaidu metienu tieši gar vārtu stabiņu uzreiz pēc ieslidošanas pretinieku zonā.

Pie uzvaras tika arī Kaspars Daugaviņš un "Vityaz" vienība, kas savā laukumā ar 3:0 atstāja sausā "Neftekhimik". Sauso spēli aizvadīja Iļja Ježovs, atvairot visus 33 pretinieku metienus, kamēr Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli piedalījās komandas otro vārtu guvumā, 26. minūtē palīdzot realizēt vairākumu.

Daugaviņš nospēlēja 21:05 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja vienu punktu. Vienreiz pēc pārkāpuma pret latviešu uzbrucēju pretinieks saņēma divu minūšu noraidījumu. Daugaviņš līdz ar to savu sezonas rēķinu pacēlis līdz 39 punktiem 41 spēlē (13+26). Līdz ar savu nākamo rezultativitātes punktu Daugaviņš atkārtos savu KHL rekordu (40 punkti sezonā). Daugaviņš šobrīd ieņem astoto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Daugaviņam šī bija sestā rezultatīvā spēle pēc kārtas. Vismaz punktu viņš guvis katrā mačā kopš 21. decembra.

KHL spēles 10. janvārī

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Amur – Kunlun Red Star5:4Salavat Yulaev – Ak Bars7:3
Jokerit – Avtomobilist3:2Severstal – Sochi4:2
Vityaz – Neftekhimik3:0Torpedo – Traktor3:2
SKA – CSKA

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2021-01-10 17:24, pirms 3 gadiem
Janka limeni, bet rit jau otra spele pret Avtombilist, drosvien vartos bus zviedrs vai 3. vartusargs.
, 2021-01-10 17:36, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Janka limeni, bet rit jau otra spele pret Avtombilist, drosvien vartos bus zviedrs vai 3. vartusargs.
Lindbeks tak savainots. Gan jau Janka būs vārtos.
, 2021-01-11 12:00, pirms 3 gadiem
Priecē Daugaviņa rezultativitāte. Iet uz savu KHL rekordu punktu ziņā un droši vien lielo līgumu nākamsezon.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.