Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ozoliņa "Torpedo" pārspēj karsto "Vityaz", latviešu "Spartak" zaudējums Čerepovecā

Ozoliņa "Torpedo" pārspēj karsto "Vityaz", latviešu "Spartak" zaudējums Čerepovecā
Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejisti. Foto: Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) otro uzvaru pēc kārtas svinējusi trenera asistenta Sanda Ozoliņa Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas savā laukumā ar 4:2 pieveica iepriekšējās 12 spēlēs 11 uzvaras izcīnījušo Podoļskas "Vityaz".

"Vityaz" gan divas reizes šovakar izdevās izvirzīties vadībā, tomēr "Torpedo" spēja skaitliskajā mazākumā atspēlēties (2:2) un trešajā periodā gūt divus bezatbildes vārtus, izcīnot divus punktus, kas komandai ļāva ar 20 punktiem nostiprināties ceturtajā vietā Rietumu konferencē. Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei uzvarētāju rindās iekrāja Damirs Žafjarovs un Mihails Varnakovs.

Pēc spožās uzvaras (3:2) Sanktpēterburgā pār vietējo SKA klupienu Čerepovecā piedzīvoja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Spartak", piekāpjoties "Severstal" vienībai ar 2:3. "Severstal" piederēja 3:0 pārsvars, klubam pārtraucot divu zaudējumu sēriju pat par spīti būšanai iedzinējos izdarīto metienu ziņā (24:40).

Ārpus "Spartak" pieteikuma šovakar palika uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kamēr cits latvietis Mārtiņš Karsums spēlēja maskaviešu pirmajā uzbrucēju virknējumā, laukumā esot 14:41 minūtes un izdarot divus metienus pa vārtiem, veicot divus spēka paņēmienus un uzvarot vienā no diviem iemetieniem.

Pie 17 izcīnītiem punktiem apstājusies arī Mika Indraša Maskavas "Dynamo", kam izbraukumā nebija gana ar 41 izdarītu metienu, kā rezultātā nācās ar 2:3 piekāpties Pētera Skudras trenētajai Čeļabinskas "Traktor". Latvietis spēlēja "Dynamo" otrajā maiņā, uz ledus būdams tieši 18 minūtes un veicot piecus metienus pa vārtiem.

Jāatzīmē arī Nursultanas "Barys" septītā uzvara pēdējās astoņās cīņās, šodien Kazahstānas komandai ar 2:1 pieveicot Ufas "Salavat Yulaev". "Barys" 15 no 20 aizvadītajām spēlēm savos vārtos nav ielaidusi vairāk par vienu ripu. Šoreiz fantastisku sniegumu parādīja kanādiešu vārtsargs Edvārds Paskāls, kurš atvairīja 37 no 38 pretinieku metieniem.

KHL spēles, 9. oktobris

SpēleRez.
Kunlun RS – Neftekhimik2:1
Salavat Yulaev – Barys1:2
TraktorDynamo M3:2
Torpedo – Vityaz4:2
Severstal – Spartak3:2
Dinamo R – Dinamo Mn3:2

Izmantotie avoti:
https://www.khl.ru/


, 2019-10-09 22:59, pirms 5 gadiem
Vitjazam iestājās gaidāmā bedre,būtībā jau Rīgā vajadzēja zaudēt vismaz punktu.Tiesneši palīdzēja,ko atzina arī KHL
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.