Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL kauslis jau pirmajā spēlē smagi savaino pretinieku un saņem 15 maču sodu

Agris Suveizda

KHL kauslis jau pirmajā spēlē smagi savaino pretinieku un saņem 15 maču sodu
Mirklis pēc Stepana Zaharčuka spēka paņēmiena. Foto: hcadmiral.ru

Kontinentālā hokeja līga piespriedusi 15 spēļu diskvalifikāciju Vladivostokas "Admiral" aizsargam Stepanam Zaharčukam, kurš tikai pirms piecām dienām parakstīja viena gada divvirzienu līgumu.

Incidents notika aizvakar, kad Čeļabinskas "Traktor" izbraukumā ar 7:2 sakāva Vladivostokas "Admiral". Nedaudz vairāk nekā trīs minūtes līdz spēles beigām, kad rezultāts jau bija 2:7 mājiniekiem par sliktu, Stepans Zaharčuks rupji iegrūda bortā Artjomu Peņkovski un saņēma 5+20 soda minūtes. "Diemžēl situācija ir daudz sliktāka, nekā sākumā varējām domāt," kluba mājaslapā citēts "Traktor" direktors Ivans Seņičevs. "Sekas mūsu spēlētājam ir smagas. Viņš ir slimnīcā ar komandas ārstu, un Vladivostokas labākie medicīnas speciālisti dara visu iespējamo situācijas uzlabošanai. Diagnozi saprotamu iemeslu dēļ atklāt nedrīkstam, bet problēma ir diezgan nopietna." Kā vēsta Sport-Express, Peņkovskim ir smadzeņu satricinājums un vairāki lauzti sejas kauli. Laikraksts lēš, ka hokejistam varētu nākties izlaist pat vairāk nekā gadu.

Vakar savu lēmumu paziņoja Kontinentālās hokeja līgas Disciplinārā komiteja: "Uz saņemto materiālu pamata pieņemts lēmums atstāt bez izmaiņām "Admiral" aizsargam Stepanam Zaharčukam spēles laikā piespriesto sodu. Un tāpat, ņemot vērā viņa pārkāpumu vēsturi iepriekšējo divu sezonu laikā un pretinieku spēlētāja smago savainojumu, nolēmām Zaharčuku diskvalificēt uz piecām spēlēm (maksimālais sods šim pārkāpumam) un piemērot naudas sodu. Bez tam līgas vadība ir pieņēmusi lēmumu spēlētāju diskvalificēt uz vēl desmit mačiem."

Zaharčuka uzvedību līgas mājaslapā nosodīja arī turnīra hokeja operāciju viceprezidents Georgijs Kobiļanskis: "Līga izrādīja un turpinās izrādīt neiecietību pret lieku rupjību un asu spēli uz ledus. Zaharčuks diemžēl ir pazīstams ar tieši tādu spēles stilu. Uzskatām, ka situācija spēlē no viņa neprasīja tik agresīvas darbības. Un tomēr viņa netīrā spēka paņēmiena rezultātā "Traktor" spēlētājs Artjoms Peņkovskis pēc sākotnējās informācijas izlaidīs šo sezonu, kā minimums, bet vēl nav skaidrs, kā šī trauma ietekmēs viņa tālāko karjeru. Piespriežot papildu diskvalifikāciju, pasvītrojam, ka KHL nepieļaus tamlīdzīgas rupjības."

Zaharčuks lielāko daļu karjeras pavadījis Kazaņas "Ak Bars", bet pagājušā gada decembrī pievienojās Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Šo sezonu nepilnus 32 gadus vecais aizsargs iesāka Samāras komandā Augstākajā līgā, bet pret "Traktor" aizvadīja debijas spēli "Admiral" rindās. Šajā mačā Zaharčuks aizvadīja gandrīz 19 minūtes, izdarīja arī rezultatīvu piespēli un nopelnīja negatīvu lietderību -2. Kontinentālās hokeja līgas regulārajās sezonās viņš kopumā piedalījies 357 spēlēs, tiekot pie 66 (16+50) punktiem, pozitīvas lietderības +40 un 511 soda minūtēm, bet Gagarina kausā viņam 96 spēles, 20 (5+15) punkti, pozitīva lietderība +4 un 208 soda minūtes.

Izmantotie resursi:
https://hctraktor.org/media/news/?i...
https://www.sport-express.ru/hockey...

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 16:24, pirms 6 gadiem
Šķiet, tas pats, kuru Raitis izaicināja par rupju spēli pret Reķi... un kurš nokāra galvu, pagriezās un aizšļūca uz soliņu.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-09 17:52, pirms 6 gadiem
komandas biedrs malacis nenoraustijas

  +1 [+] [-]

, 2018-10-09 18:23, pirms 6 gadiem
Nu nafig tādus dzīvniekus..

  -2 [+] [-]

, 2018-10-09 18:26, pirms 6 gadiem
Tīrākā dezinformācija. Zaharčuk nav nekāds kauslis, bet gan parasts rupeklis.

     [+] [-]

, 2018-10-09 18:49, pirms 6 gadiem
15 spēļu diskvalifikācija par šādu gājienu ir stipri par maz. Ja, tiešām, atklāsies, ka jāizlaiž tam čalim gads dēļ tās traumas (neskatoties, kā viņam ar karjeru vēl pēc tam būs), tad uzskatu, ka vismaz tik pat ilgam jābūt sodam pret to dzīvnieku. Tā nav sporta epizode vai kas tamlīdzīgs, tur bija 2:7 rezultāts, pēdējās minūtes, pretinieku zona... nu var taču redzēt, ka viņš speciāli lidoja mugurā čalim. Labi, ka viņš vēl pats varēja piecelties pēc šitā. Profesionāls hokejs (lai gan KHL, bet vng) nav vieta, kur šādiem, galvā sistiem idiotiem var izlādēt agresijas. Te varētu pat mierīgi arī policiju iesaistīt, šeit viss varēja daudz bēdīgāk beigties.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-09 18:57, pirms 6 gadiem
vajadzēja uz visu sezonu!

     [+] [-]

, 2018-10-09 20:58, pirms 6 gadiem
Tādu mudaku izslēgt no KHL uz visiem laikiem

     [+] [-]

, 2018-10-11 10:41, pirms 6 gadiem
Ko tur daudz teikt - pideraskins.