Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karsums: "Pārmetu pāri vārtiem. Nemaz nezināju, ka no neērtā varu tā uzmest"

Karsums: "Pārmetu pāri vārtiem. Nemaz nezināju, ka no neērtā varu tā uzmest"
Mārtiņš Karsums. Foto: spartak.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubam Maskavas "Spartak" jaunās sezonas ievadā izdevies uzvarēt tikai vienā no četrām spēlēm, taču vakar piedzīvotais zaudējums pret Minskas "Dinamo" (4:5) bija pirmā reize, kad nācās palikt bez punktiem. Mārtiņš Karsums pauda, ka visi domājuši par uzbrukumu, bet aizmirsuši par saviem vārtiem.

"Metām pa vārtsargu un aizsargiem... Uzbrukumā sākām labi, izveidojām momentus, taču aizmirsām par aizsardzību. Un tā visus trīs periodus," pēc piedzīvotās neveiksmes teica Karsums. Ja "Spartak" tas bija pirmais mačs bez punktiem, tad Minska pirmo reizi četrās spēlēs tika pie punktiem, un izcīnītā uzvara ļāva atbrīvoties no Rietumu konferences pēdējās vietas.

"Jā, trešajā trešdaļā arī man bija momenti. Pavilku ripu uz neērto pusi, gribēju mest vārtsargam zem rokas, bet sanāca pārmest pāri vārtiem. Godīgi sakot, nemaz nespēju iedomāties, ka no neērtās puses varu uzmest tik augstu," ironizēja Karsums, kurš zaudējumā guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli.

"Izlēmām uzspēlēt atklāto hokeju, bet tas bija nepareizais lēmums. Pirmajā trešdaļā bija kustība un momenti, bet – 0:2. Turpinājumā šķita, ka izvilkām spēli, iemetām četras ripas, bet atkal sākām spēlēt atklāto hokeju. Zaudējuma iemesls – taktiskās kļūdas un savu momentu neizmantošana. Momentu bija ļoti daudz. Nevajag vienkārši skriet – vajag skriet ar prātu," neapmierināts bija Oļegs Znaroks, "Spartak" galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2019/09/08/...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.