Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

CSKA mājās turpina spēlēt nevainojami un pievienojas Hārtlijam finālā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

CSKA mājās turpina spēlēt nevainojami un pievienojas Hārtlijam finālā
Kirils Kaprizovs cīņā ar Alekseju Bivaļcevu. Foto: Sergey Savostyanov/TASS/Scanpix

Otro sezonu pēc kārtas Gagarina kausa izcīņas finālā iekļuvusi Maskavas CSKA komanda, kas Rietumu konferences finālsērijas septītajā spēlē ar rezultātu 3:1 pieveica Sanktpēterburgas SKA. Visas četras uzvaras sērijā CSKA izcīnīja, spēlējot savā laukumā.

Līdz šim vakaram savas trīs uzvaras Rietumu konferences finālsērijā gan CSKA, gan SKA komandas bija guvušas, spēlējot savā laukumā. Sēriju ar divām uzvarām Maskavā sāka CSKA, pretinieki Sanktpēterburgā panāca līdzsvaru sērijā, bet pēc tam abām komandām vēl pa vienai uzvarai, kas arī noveda līdz otra Gagarina kausa izcīņas finālista noskaidrošanai septītajā spēlē, kas risinājās Maskavā.

Tieši CSKA hokejisti savu skatītāju priekšā spēja pēc aktīva sākuma iegūt nelielu pārsvaru ripas kontrolē. Pirmo bīstamo momentu pie Igora Šestjorkina sargātajiem vārtiem mājinieki izveidoja vien 13. minūtē, kad pēc pretinieka apspēlēšanas no tuvas distances meta Kirils Kaprizovs, vārtsargam ripu ar grūtībām atvairot. Nedaudz vēlāk SKA tika pie pirmā vairākuma spēlē, un ļoti bīstamu momentu izveidoja komandas otrā vairākuma brigāde - no zilās līnijas meta Vladislavs Gavrikovs, Iļja Sorokins ripu atsita vārtu priekšā, tomēr burzmā to pamanīja un piespieda pie ledus.

Pirmajā trešdaļā vārtsargiem gan pārāk bieži spēlē iesaistīties nenācās - pēc 20 spēlētām minūtēm Šestjorkins un Sorokins katrs bija atvairījuši vien pa pieciem metieniem. Komandas spēlēja visai piesardzīgi, tomēr CSKA piespieda pretiniekus kļūdīties - ripu aiz saviem vārtiem pazaudēja Patriks Hērslijs, taču mājinieki, palikuši trijatā pret vienu aizsargu, iespēju izniekoja, Šestjorkinam atvairot uzbrucēja metienu. Pašā perioda izskaņā pie vairākuma tika arī CSKA. Maskavieši vairākumā darbojās krietni pārliecinošāk par pretiniekiem un arī spēja ieraidīt ripu vārtos. Tomēr mača galvenais tiesnesis uzreiz norādīja, ka vārti nav jāskaita, jo ripa pēc Kaprizova metiena un rikošeta pa SKA aizsargu vārtos ielidojusi mirkli pēc perioda beigu sirēnas.

Otrajā periodā CSKA turpināja iesākto, uzbruka vēl jaudīgāk un perioda sestajā minūtē vairākumā atklāja spēles rezultātu. Antons Sļepiševs ieguva ripu vārtu priekšā, nogādāja ripu tālāk uz malu Lindenam Vejam, kurš to raidīja teju tukšā stūrī (1:0). Neilgi pirms tam mazākumā vienatnē pret Sorokinu bija izrāvies Maksims Karpovs, taču savu iespēju neizmantoja. Nepilnas trīs minūtes vēlāk Sļepiševs panāca jau 2:0 CSKA labā, izmantojot pretinieku neuzmanību aizsardzībā un realizējot netraucētu metienu no vārtu priekšas.

SKA rokas nenolaida un devās atspēlēties. Ko neizdevās paveikt ar meistarību, to viesi panāca ar gaļu. Vārtu priekšā divcīņā ar Alekseju Marčenko ripu izcīnīja Sergejs Plotņikovs, kurš, atrodoties guļus uz ledus, tomēr pamanījās izdarīt metienu, un ripa pēc laimīga rikošeta arī ielidoja vārtos (2:1). Abām komandām atklājot savu rēķinu, laukumā bija vērojams nu jau krietni atklātāks hokejs, aizsardzībai paliekot otrajā plānā. Pa Šestjorkina vārtiem otrajā periodā tika izdarīts trīsreiz vairāk metienu kā pirmajā (15), vairāk darba bija arī Sorokinam CSKA vārtos (8).

Trešās trešdaļas sākumā mājinieki tika pie vēl viena vairākuma, bet šoreiz to neizdevās pārvērst vārtu guvumā. CSKA netaisījās spēlēt uz rezultāta noturēšanu un devās pēc trešā vārtu guvuma. Divas ļoti labas iespējas bija Ivanam Teļeginam, tomēr tās palika neizmantotas, savu komandu glābjot Šestjorkinam. Lieliskā metiena pozīcijā nonāca Mihails Grigorenko, taču meta pāri vārtiem.

Spēles pamatlaikam tuvojoties beigām, apgriezienus uzbrukumā arvien palielināja iedzinējos esošie SKA hokejisti. Daudz spēlēja komandas uzbrukuma līderi: Plotņikovs, Ņikita Gusevs un Pāvels Dacjuks. Trijotne pretuzbrukumā teicamā metiena pozīcijā izveda Gavrikovu, kura raidīto ripu Sorokins atvairīja. CSKA gan tik un tā neiesēdās aizsardzībā, izmantojot iespējas arī aizskriet pretuzbrukumos.

SKA galvenais treneris Iļja Vorobjovs pašā pamatlaika izskaņā mainīja Šestjorkinu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr otrreiz CSKA aizsardzību uzlauzt viesi vairs nespēja. Pāris sekundes pirms pamatlaika un, kā vēlāk izrādījās - arī sezonas beigām, SKA hokejists pazaudēja ripu viduszonā, kur to ieguva Grigorenko un raidīja tukšos vārtos, pieliekot punktu spēlei (3:1) un arī visai konferences finālsērijai.

CSKA līdz ar to otro sezonu pēc kārtas iekļuva Gagarina kausa izcīņas finālā, kur maskaviešus jau gaida Boba Hārtlija vadītā Omskas ''Avangard'' komanda. Pirmo finālsērijas spēli komandas aizvadīs sestdien 17:00 Maskavā.

KHL Rietumu konferences finālsērija. 7. spēle

Maskavas CSKA - Sanktpēterburgas SKA 3:1 (0:0;2:1;1:0)
Vārti: 25:17 Vejs (Sļepiševs, Grigorenko, vair.) 1:0, 27:54 Sļepiševs 2:0, 30:18 Plotņikovs (Zubs, Gusevs) 2:1, 59:58 Grigorenko (t.v.) 3:1.
Soda minūtes: 2:6
Metieni: 24:18
Vārtsargi: Iļja Sorokins - Igors Šestjorkins
Sērijā: 4:3 (uzvar CSKA)

  +5 [+] [-]

, 2019-04-09 21:47, pirms 5 gadiem
Malači CSKA, bet Avangardam jāņem fināls

  +7 [+] [-]

, 2019-04-09 21:51, pirms 5 gadiem
Būs jauns čempions... cerams Omska

  -2 [+] [-]

, 2019-04-09 22:18, pirms 5 gadiem
Fināls būs grandiozs un cerams, ka būs septiņas spēles. Tas būtu kā saldais ēdiens abu komandu atbalstītājiem. Abas komandas ir pelnījušas savu pirmo Gagarinu! Man patīk abas komandas, tāpēc finālā būšu par skaistu un baudāmu hokeju!

  +5 [+] [-]

, 2019-04-09 22:23, pirms 5 gadiem
Del_Narciso rakstīja: Fināls būs grandiozs un cerams, ka būs septiņas spēles. Tas būtu kā saldais ēdiens abu komandu atbalstītājiem. Abas komandas ir pelnījušas savu pirmo Gagarinu! Man patīk abas komandas, tāpēc finālā būšu par skaistu un baudāmu hokeju!
pie irsas, kas un ko uzvar - galvenais, lai sērija beidzas maksimāli ātri, ideāli, ja 4 spēlēs noskaidrotu to Putinostānas čempionu un Bobs pēc iespējas ātrāk būtu Rīgā.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-09 22:23, pirms 5 gadiem
Hartlijam bus ko pasviist. Gadijuma Avangardam nav garaka lazarete tagad?

  +3 [+] [-]

, 2019-04-09 22:34, pirms 5 gadiem
Gagarina kausa finālisti varēs viens pie otra ar autobusu braukāt, ērti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-10 07:40, pirms 5 gadiem
No septītās spēles gaidīju ko vairāk, bet jau no paša sākuma domāju, ka CSKA uzvarēs.

     [+] [-]

, 2019-04-10 07:42, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: pie irsas, kas un ko uzvar - galvenais, lai sērija beidzas maksimāli ātri, ideāli, ja 4 spēlēs noskaidrotu to Putinostānas čempionu un Bobs pēc iespējas ātrāk būtu Rīgā.
A citiem pie tirsas tava nenozīmīga izlasīte - kārtējā noturēšanās elitē aiz vienas rokas un alus tempšana pie nenozīmīgām uzvarām. Par pārsteigumu - par Avangard!

  -2 [+] [-]

, 2019-04-10 08:09, pirms 5 gadiem
kas_es_856436297640153088 rakstīja: Hartlijam daudz labāk patīk krievi nekā latvieši. Izlase viņam ir formalitāte. Jāatstrādā līgums, un tad jau var atkal vērties Krievijas plašumos, pēc īsta hokeja
Cik tev maksā par sūdu maisīšanu komentāros? Es nopitni gribu zināt. Es jau vairākiem botiem, kā tu, esmu prasījis, bet vēl neesmu saņēmis atbildi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-10 10:13, pirms 5 gadiem
Ir tādas nelabas nojautas,ka neviens Avangardam uzvarēt neļaus.Tas tik vēl trūka,lai kanādietis treneris paņemtu Gagarina kausu,finālā apspēlējot pašu Krievijas leģendārāko klubu.Ar Kīnenu bija nedaudz savādāks stāsts.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-10 11:26, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Ir tādas nelabas nojautas,ka neviens Avangardam uzvarēt neļaus.Tas tik vēl trūka,lai kanādietis treneris paņemtu Gagarina kausu,finālā apspēlējot pašu Krievijas leģendārāko klubu.Ar Kīnenu bija nedaudz savādāks stāsts.
Pa lielam nevaru tev nepiekrist. No otras puses, Hartlijs ir gudrs treneris, un gan jau vins izpetis finala pretiniekus un attiecigi izdomas ka pret viniem spelet. Teoretiski jau nav nekas neiespejams -serija un jebkura spele taja saksies no 0:0. Bet atkal - ka bus ar tiesasanu?, kadas sliedes ievirzisies pati serijas gaita? un vel visadi faktori. Bet viens gan ir slaidrs - bus interesanta finalserija. Un protams janovel veiksmi Bobam, jo ja izdodas izcinit Gagarinu, uz Latvijas izlasi vins ieradisies laba un pacilata garastavokli, kas Latvijai naks tikai par labu.

     [+] [-]

, 2019-04-10 17:01, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Interesanti, ko diez teiktu Profesors, ja kāds līdzīgu šņagu uzrakstītu par NHL un Pitsburgas Pingvīniem, novēlēdams 0:4 zāģi sērijā, lai Bļugers pēc iespējas ātrāk būtu Rīgā?
Būtu "kārtējais Kremļa trollis" un trekns demonstratīvs "IGNORE!"
Abrags dzīvo savā mazajā pasaulītē, kur Latvijas čempionāts hokejā ir liels notikums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja