Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Karsums un Daugaviņš rubļa kursa krituma dēļ nav gatavi pamest "Dynamo"

Karsums un Daugaviņš rubļa kursa krituma dēļ nav gatavi pamest "Dynamo"
Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš
Foto: championat.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlases un Maskavas "Dynamo" uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš ieradās championat.com redakcijā uz lielo interviju. Latviešu leģionāri tostarp atzīst, ka rubļa kursa kritums samazina spēlētāju algas, taču tas nenozīmē, ka starpsezonā viespēlētāji pametīs Krievijas klubus.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem ir rubļa kursa kritums, kā rezultātā spēlētāji nesaņem tik lielu algu, uz kādu tika cerēts kontrakta parakstīšanas brīdī.

Kaspars Daugaviņš: "Protams, ka tas ir nepatīkami. Runā tikai par leģionāriem, bet tajā pašā laikā arī krievu puiši zaudē naudu. Viss kļūst dārgāks, tas ir redzams. Tev jāizpilda savs līgums, bet pēc tam izlemsi, kur spēlēt tālāk. Iespējams, tie, kuriem rubļa kurss nepatiks, parakstīs līgumu citā līgā un spēlēs tur. Kurš gribēs palikt, spēlēs šeit. Sezonas laikā prom no kluba neviens neies. Jā, esi zaudējis 10 % vai pat 40 % no algas, taču vienalga pelni labu naudu."

Mārtiņš Karsums: "Par ko tur runāt? Parakstījām kontraktu rubļos un viss, tur vairs neko nevar mainīt. Protams, gribētos, lai būtu vairāk, taču tas nav iespējams. Kontraktā ir visi cipari. Uz nākamo sezonu katra komanda atradīs veidus, kā noturēt leģionārus - varbūt iedos vairāk naudas, nodrošinās labākus apstākļus. Leģionāri būs. KHL ir laba līga, ne visi leģionāri te spēlē naudas dēļ. Nav tik vienkārši izcīnīt Gagarina kausu."

Lielo interviju pilnā apjomā var skatīt ŠEIT.

Cīņā par Rietumu konferences trešo pozīciju Harija Vītoliņa trenētajam Maskavas "Dynamo" šovakar ir ļoti svarīga spēle pret Helsinku "Jokerit".

izmantotie resursi:
www.championat.com


, 2015-02-09 18:17, pirms 9 gadiem
Nākošais līgums jāparaksta zelta kilogramos. 1kg zelta maksā ~40'000USD.
, 2015-02-09 18:25, pirms 9 gadiem
Goda vīri! Nečīkst, bet kapā savu iemīļoto spēli! Un gan jau arī Dinamo izdomās, kā kompensēt zaudējumus.
, 2015-02-09 18:30, pirms 9 gadiem
Nākamais līgums jāparaksta koka rubļos. 1kg koka rubļi = 1 USD.
, 2015-02-09 18:33, pirms 9 gadiem
kurš tik cītīgi dzēš komentārus ārā?
, 2015-02-09 18:43, pirms 9 gadiem
Alga tāpat pieklājīga sanāk, citur diezin vai maksās vairāk un neko citu jau čaļi arī nevarēja teikt.
, 2015-02-09 18:44, pirms 9 gadiem
Baigi jau nu principiāla spēle ar Jokerit...abi klubi pieder vienai ģimenei
, 2015-02-09 18:46, pirms 9 gadiem
Daugaviņam kā līderim varbūt melnu atkritumu maisu ar dolāriem skapītī pa kluso ieliek. Slepeni no Karsuma, protams.
, 2015-02-09 18:46, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Goda vīri! Nečīkst, bet kapā savu iemīļoto spēli! Un gan jau arī Dinamo izdomās, kā kompensēt zaudējumus.
ko viniem citu teikt? atrodas tachu pashaa laacha midzenii
, 2015-02-09 18:50, pirms 9 gadiem
Es domāju, ka MD viņiem starpību kompensēs- tur nav divu domu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-09 19:02, pirms 9 gadiem
Domāju ka tik prasti tur nevienam nekompensēs...jo ir līderi komandās, kuri pelnījuši, bet ir arī vairums viduvējo spēlētāju, kuri varbūt nav pat īpaši pelnījuši, jo nav tas rezultāts, kas gaidīts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-09 19:09, pirms 9 gadiem
alfredo rakstīja: Usd gan ir segts ar zeltu...phu,asinīm....bet arābu,nevis mūsu...tātad-po😉
Cilvēki nestrādā pašas naudas dēļ, bet gan kādas materiālās vērtības iegūsi par savu darbu.
, 2015-02-09 19:21, pirms 9 gadiem
ne pa temu, bet kads nevaretu pateikt kur var dabut linku uz lokomativ-admiral speli..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-09 19:39, pirms 9 gadiem
Skatos, ka troļļi un RD heiteri nav papūlējušies izlasīt intervijas oriģinālu, īpaši to, kur viņi izsakās par LV hokeju bez RD.

Tad te sāktos jauka histērija un spļaudīšanās.
, 2015-02-09 19:44, pirms 9 gadiem
Lielā intervija tiešām laba.
, 2015-02-09 19:54, pirms 9 gadiem
Intervijas beigās abiem degungali brūni nebija?
, 2015-02-09 20:10, pirms 9 gadiem
Ja daži zušveidīgie upesdegļi izlasīs pilnu interviju , tad viņiem vajadzētu pret Daugaviņu un arī Karsumu izjust lielas antipātijas. Viņi saka, ka DR ir reliģija, vietējais čempionāts tikai eksistē nu tā kā izkārtne lai varētu piedalīties PČ, ka DR izjukšana būtu ļotileils zaudējums Latvijai utt.
Vēl Daugaviņš saka, ka optimālais variants ir PČ vienu reizi 2 gados. Kad es to rakstīju mani nolamāja, tagad tie paši ,kuri kritizēja mani, var pārmesties uz Daugaviņu un pārmest viņam , ka ne jau viņš to izlems, ka ne jau viņš tas gudrākais utt. (to ko rakstīja man).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-09 20:53, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Ja daži zušveidīgie upesdegļi izlasīs pilnu interviju , tad viņiem vajadzētu pret Daugaviņu un arī Karsumu izjust lielas antipātijas. Viņi saka, ka DR ir reliģija, vietējais čempionāts tikai eksistē nu tā kā izkārtne lai varētu piedalīties PČ, ka DR izjukšana būtu ļotileils zaudējums Latvijai utt.
Vēl Daugaviņš saka, ka optimālais variants ir PČ vienu reizi 2 gados. Kad es to rakstīju mani nolamāja, tagad tie paši ,kuri kritizēja mani, var pārmesties uz Daugaviņu un pārmest viņam , ka ne jau viņš to izlems, ka ne jau viņš tas gudrākais utt. (to ko rakstīja man).
PČ jābūt katru gadu ,ko tad visu gadu jāiztiek bez izlases,tas nenotiek nevienā sporta veidā,jo piemēram ,lai arī lielie turnīri ir ik pēc diviem gadiem ,bet to starplaikā izlases aizvada atlases spēles,tā kā futbolisti izlasē spēlē katru gadu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-09 20:59, pirms 9 gadiem
alfredo rakstīja: Laba intervija.banss un namgejs bļautu,ka šie ir par krieviem palikuši...
bet tā jau arī ir.
, 2015-02-09 21:04, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: PČ jābūt katru gadu ,ko tad visu gadu jāiztiek bez izlases,tas nenotiek nevienā sporta veidā,jo piemēram ,lai arī lielie turnīri ir ik pēc diviem gadiem ,bet to starplaikā izlases aizvada atlases spēles,tā kā futbolisti izlasē spēlē katru gadu.
Nevienā sporta veidā nevajag KATRU GADU pēc čempionāta spēlēm vēl 2 mēnešus veltīt izlasei. Ja hokejā izlases spēles būtu čempionāta pauzēs uz pāris dienām nedēļu, tad ir cita lieta, bet ja tev pēc sezonas KATRU GADU ir 2 mēneši ilgāk sezona kā citiem... var runāt par izlases godu, lepnumu, bet ja tev tas ir KATRU GADU 2 mēneši... vadošās izlasēs ir ļoti maz hokejisti kuri katru gadu palīdz izlasei, tādu gandrīz nav, tādai kā Latvijai katrs hokejists ir vajadzīgs, tāpēc arī nolamājam Spruktu kurš 9 gadus katru gadu palīdzējis izlasei un pēkšņi atsaka-uzreiz nodevējs, vārgulis utt.
, 2015-02-09 21:19, pirms 9 gadiem
mxs rakstīja: bet tā jau arī ir.
Pats jau neesi krievs no tā, ka izlasīji šito rakstu?
, 2015-02-09 21:21, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Nevienā sporta veidā nevajag KATRU GADU pēc čempionāta spēlēm vēl 2 mēnešus veltīt izlasei. Ja hokejā izlases spēles būtu čempionāta pauzēs uz pāris dienām nedēļu, tad ir cita lieta, bet ja tev pēc sezonas KATRU GADU ir 2 mēneši ilgāk sezona kā citiem... var runāt par izlases godu, lepnumu, bet ja tev tas ir KATRU GADU 2 mēneši... vadošās izlasēs ir ļoti maz hokejisti kuri katru gadu palīdz izlasei, tādu gandrīz nav, tādai kā Latvijai katrs hokejists ir vajadzīgs, tāpēc arī nolamājam Spruktu kurš 9 gadus katru gadu palīdzējis izlasei un pēkšņi atsaka-uzreiz nodevējs, vārgulis utt.
Ko mainīs tas, ka čempis būs reizi 2 gados? Kādi uzlabojumi? Nekādi! Paskaties uz to, kas notiek basketbolā, kur EČ ir reizi 2 gados... Atteikumu nav mazāk kā hokejā, turklāt visas izlasēs.
, 2015-02-09 21:22, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: PČ jābūt katru gadu ,ko tad visu gadu jāiztiek bez izlases,tas nenotiek nevienā sporta veidā,jo piemēram ,lai arī lielie turnīri ir ik pēc diviem gadiem ,bet to starplaikā izlases aizvada atlases spēles,tā kā futbolisti izlasē spēlē katru gadu.
Piekrītu. Nesaprotu tos čīkstuļus. Ar prieku katru pavasari gaidu manas dārgās izlases spēles, kas man nav mazāk mīļa tikai tāpēc, ka tajā kāds nespēlē vai netiekam pusfinālā, u.t.t. Esmu manas izlases fans un vēlos to redzēt katru gadu.
, 2015-02-09 21:24, pirms 9 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ko mainīs tas, ka čempis būs reizi 2 gados? Kādi uzlabojumi? Nekādi! Paskaties uz to, kas notiek basketbolā, kur EČ ir reizi 2 gados... Atteikumu nav mazāk kā hokejā, turklāt visas izlasēs.
Interese par PČ būs kaut nedaudz bet lielāka, sastāvi būs kaut nedaudz bet spēcīgāki un domājot par pašiem hokejistiem, arī viņi nav roboti un vajag pilnvērtīgu atpūtu pēc sezonas.
, 2015-02-09 21:32, pirms 9 gadiem
'' KHL ir laba līga, ne visi leģionāri te spēlē naudas dēļ.''- Karsum,beidz di !? Un otrkārt,vai nu paši nolohojāt vai aģents jums sūd.,ja līgumā nav iekļauts punkts par valūtas svārstībām!!!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-09 21:33, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Interese par PČ būs kaut nedaudz bet lielāka, sastāvi būs kaut nedaudz bet spēcīgāki un domājot par pašiem hokejistiem, arī viņi nav roboti un vajag pilnvērtīgu atpūtu pēc sezonas.
Pat pieskaitot tos divus mēnešus viņi sezonu beidz ātrāk kā labākās NHL komandas un futbolistiem arī sezona ir garāka par Eiropas hokeja līgām pieskaitot PČ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-09 21:41, pirms 9 gadiem
alfredo rakstīja: Esmu nahlā spēlējis pret Pujacu,Skudru un Irbes bračku....viņi nespēlēs dēļ 300-400 ērikiem....tad tik pat labi- bezmaksas....
Iebāziet sev to LČ....nu tas ir amatieru turnīrs.....Macijevskis,savos 60 gados,tur ir zvaigzne....
Tas čempis ir tiem,kam patīk uzraut hoķīti
Macijevskim ir 39 ,tajā vecumā vēl čomi pat NHL spēlē.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.