Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vladimirs Šalajevs: "KHL – tas tiešām ir Putina projekts"

Vladimirs Šalajevs: "KHL – tas tiešām ir Putina projekts"
Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins un CSKA goda prezidents Viktors Tihonovs
Foto: Ria Novosti/Scanpix

"Starpība starp algu griestu minimālo un maksimālo robežu NHL veido 33%, bet KHL, diemžēl, - 200%. Gribu ticēt, ka 2013. gada sezonā līgas vadība un klubu īpašnieku padome pieņems lēmumu par stingru algu griestu noteikšanu. Tas varētu būt spēcīgākais instruments komandu finanšu iespēju izlīdzināšanai," intervijā par līgas aktualitātēm un tās izveides aizkulisēm stāsta Kontinentālās hokeja līgas viceprezidents Vladimirs Šalajevs.

KHL klubu priekšstati par algu griestu lielumu atšķiras divas un vairāk reizes. Līgas viceprezidents norāda, ka stingrus noteikumus nevar ieviest vienā gadā, taču KHL izstrādājusi programmu, lai kontrolētu klubu izdevumus.

“Pagaidām no klubiem esam saņēmuši dažādus priekšlikumus par algu griestu lielumu,” teica Šalajevs. “700, 900 miljoni, vai 1,5 miljardi rubļu. Daži saka, ka nedrīkst. “Ir amorāli tērēt tādu naudu spēlētāju algām, viņu meistarība nav tā vērta.” Jo mūsu klubu hokejs – tas vēl nav bizness. Citi atbild: “Mums ir finanšu iespējas, mums jāatved atpakaļ aizokeāna zvaigznes, jāpiedāvā spēlētājiem labus līgumus.” Mums ir vesela programma. Ja tagad var algu griestus apiet, samaksājot noteiktos sodus, ceru, ka nākotnē tas nebūs iespējams. Gala lēmumu pieņems klubu īpašnieku padome. Galvenais – nevajag nodarboties ar populismu, savādāk kopā ar ūdeni izliesim arī bērnu.”

Šalajevs noraida pieņēmumu, ka līga nekontrolē klubu izdevumus.

“Monitoringu veicam katru dienu. Mēs katru dienu zinām, cik naudas katram klubam iziet laukumā. Mūsu dienests ir tāds pats kā NHL. Mēs zinām visus klubu izdevumus – līdz pēdējam santīmam. Savādāk kādā veidā komandas varētu maksāt sodus par algu griestu pārsniegšanu? Ja spēlētāju arodbiedrība atļaus atklāt hokejistu līgumu apmērus, mēs tos publiskosim 30 sekunžu laikā. Taču, kamēr nesaņemsim atļauju no arodbiedrīnas, mēs to nevaram darīt.”

Lai mazinātu šaubas, Šalajevs ir gatavs atklāt klubu algu budžetus. “Darīsim to, ja tādu lēmumu pieņems līgas valde. Ko tur slēpt, visi tāpat zina, ka bagātākie klubi ir Ufas “Salavat”, Sanktpēterburgas SKA, Kazaņas “Ak Bars”, bet nabadzīgākie – Čehovas “Vitjaz” un Maskavas “Spartak”. Komandas, kuras pastiprināja sastāvus - “Salavat”, SKA, “Ak Bars”, Magņitogorskas “Metallurg”, Omskas “Avangard” - samaksāja sodus pilnā apmērā. Visa nauda tika ieskaitīta līgas stabilizācijas fondā. Minētos līdzekļus var izlietot tikai noteiktiem mērķiem gadījumos, ja tādu lēmumu pieņem KHL direktoru padome un klubu īpašnieku padome.”

“Līgas spēlētāju vidējais vecums ir 28 gadi,” turpina KHL viceprezidents. “Tas nav mainījies jau četrus gadus. Vai tad tā ir veca līga? Tas ir spēlētāju brieduma laiks! Tie, kuri saka: “Ā, pensionāru līga" – liekuļo un nepārzina informāciju. Jā, mums ir vecāki spēlētāji, taču, dod Dievs, lai visās līgās būtu tādi pieredzējuši hokejisti kā Ozoliņš vai Fjodorovs.”

Šalajevs norāda, ka divos nākamajos gados līgas dienaskārtību lielā mērā noteiks 2014. gada ziemas Olimpiskās spēles.

“Tagad visus lēmumus jāpielāgo Olimpiskajam hokeja turnīram Sočos. Kopā ar izlases treneriem domājam sēsties pie galda un apspriest kalendāru ne tikai nākamajai sezonai, bet līdz pat Olimpiādei. Esam gatavi palīdzēt valstsvienībai visās lietās: ar savu medicīnu, skautingu. Varam nekavējoties izpildīt visu, ko mums palūgs.”

Par KHL skautu dienestu

Mūsu skautu dienests strādā ideāli. Mūsu uzskaitē ir katrs soms, katrs zviedrs un katrs čehs. Analizējam visu spēlētāju sniegumu, jo līgas draftā var tikt izraudzīti arī ārzemju spēlētāji. Mūsu dienests zina visu par katru spēlētāju, kurš hokejā kaut ko māk. To apgalvoju ar pilnu atbildību.

Par NHL spēlētāju dalību Olimpiskajās spēlēs

Nešaubos, ka NHL palaidīs uz spēlēm mūsu spēlētājus. Kā līga var aizliegt, piemēram, Ovečkinam vai Malkinam pārstāvēt savu valsti? Manuprāt, tas ir noziegums pret spēlētājiem, kuri atnes jums naudu, veido tēlu. Kā var viņiem “iezāģēt”? NHL vienkārši vēlas gūt kādu labumu. Viņiem, kā tēvocim Skrūdžam, acu priekšā virpuļo tikai dolāri. Taču zinu, ka pakāpeniski vienosimies.

Par NHL un KHL klubu draudzības spēlēm

Aleksandrs Medvedevs vairākas reizes patiesi izteicās: “Brauciet šurp! Spēlēsim kopā – mūsu klubi pret jūsu klubiem. Labi, varat aizvadīt vēl vairākas spēles tikai ar jūsu komandu līdzdalību, lūdzu, popularizējiet savu līgu. Taču palīdziet arī mums.” Mīlestība nevar būt vienpusēja. Jāiet kopā. NHL tas pagaidām neinteresē.

Par KHL tēvu

Pirmais izveidot līgu ierosināja Fetisovs, kad piedāvāja savu Eirāzijas hokeja līgas programmu. Tas bija sen. Projekts netika pienācīgi attīstīts. Lūk, KHL, izdomāja Putins. Tā ir patiesība. Vladimirs Vladimirovičs Jaroslavļā tikās ar apgabala gubernatoru Anatoliju Ļisicinu un kluba prezidentu Juriju Jakovļevu, turpat līdzās bija mūsu pašreizējais darbinieks Dmitrijs Kurbatovs un Vladislavs Tretjaks. Toreiz Putins iepazīstināja ar ideju par jaunas starptautiskas līgas izveidi. Projekta priekšgalā stājās Medvedevs un Fetisovs. Tā līga pastāv un attīstās jau ceturto gadu. Esmu pārliecināts, ka tas ir viens no ambiciozākajiem un nozīmīgākajiem pēdējās desmitgades projektiem Eiropā. Pat attiecībā uz Popradu nevar teikt, ka pirmā pankūka piedegusi.

Izmantotie resursi:
Владимир Шалаев: «КХЛ


, 2012-02-09 21:00, pirms 12 gadiem
interesants raksts!
, 2012-02-09 21:10, pirms 12 gadiem
Kretinē tas, ka ir tādas izteiktas līdera komandas ar saviem lielajiem budžetiem, it kā katrs jau var vinnēt, bet kurš reāli tic, ka kkāds Spartak izcīnīs Gagarinu tuvākajā laikā. Normāli vaig sabalansēt naudas jautājumus, tad arī KHL čempis kļūs vēl interesantāks!
, 2012-02-09 21:11, pirms 12 gadiem
Tagad buus nevis LEV Bet "Popradas pankuuka"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Abrags
, 2012-02-09 21:25, pirms 12 gadiem
nu jaa jaaa protams tak putinam velesanas tuvojas,tak teels kautka jaspodrina....vnk naivi tam ticet....
, 2012-02-09 21:31, pirms 12 gadiem
Un kas par to, ka tas ir politisks projekts? Vai tāpēc šī līga ir slikta? Ir jāspēj izmantot arī tās iespējas, ko mums dod Krievija, nevis visulaiku jāčīkst! Priecājaties, ka šobrīd nespēlējam baltkrievijas čempī, kur baltkrievi visu laiku diktēja savus noteikumus! Atšķirībā no baltkrieviem krieviem mēs esam vajadzīgi un viņi ir vajadzīgi mums! Ir jāprot paņemt lietas, kas patiešām ir vērtīgas! Tas pats jaunais vilnis - foršs projekts, lai gan man nepatīk tā mūzika, kas tur skan, bet kāda nauda tiek atstāta Jūrmalā 3 dienu garumā! Varbūt ir reizes, kad mēs varam nākt pretī un vienkārši nopelnīt, vai iegūt sev kādu labumu kā tas ir Rīgas Dinamo gadījumā!
, 2012-02-09 21:31, pirms 12 gadiem
enzo77 rakstīja: nu jaa jaaa protams tak putinam velesanas tuvojas,tak teels kautka jaspodrina....vnk naivi tam ticet....
kam naivi ticēt? Tam, ka KHL pastāv pati par sevi un nav radīta pēc Puķķina rīkojuma?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ruck&Maul
, 2012-02-09 21:33, pirms 12 gadiem
girucumen2 rakstīja: Un kas par to, ka tas ir politisks projekts? Vai tāpēc šī līga ir slikta? Ir jāspēj izmantot arī tās iespējas, ko mums dod Krievija, nevis visulaiku jāčīkst! Priecājaties, ka šobrīd nespēlējam baltkrievijas čempī, kur baltkrievi visu laiku diktēja savus noteikumus! Atšķirībā no baltkrieviem krieviem mēs esam vajadzīgi un viņi ir vajadzīgi mums! Ir jāprot paņemt lietas, kas patiešām ir vērtīgas! Tas pats jaunais vilnis - foršs projekts, lai gan man nepatīk tā mūzika, kas tur skan, bet kāda nauda tiek atstāta Jūrmalā 3 dienu garumā! Varbūt ir reizes, kad mēs varam nākt pretī un vienkārši nopelnīt, vai iegūt sev kādu labumu kā tas ir Rīgas Dinamo gadījumā!
lielākais paradokss:
lielākā daļa no letiņu faniem neieredz Puķķinu un Krieviju (vai vismaz spēlēs, kad Krievija spēlē, vienmēr ir pretinieku pusē),bet vienmēr ar savu latiņu ir gatavi atbalstīt Puķķina politisko rotaļlietu - KHL
, 2012-02-09 21:34, pirms 12 gadiem
:==//MACHETE// rakstīja: Kovaļčuka alga atšķiras tikai par 33% ?
ir tāds NHL klubs, kas saucas "Kovaļčuks"?
Slēpts komentārs: Abrags
, 2012-02-09 21:36, pirms 12 gadiem
Paredzu, ka KHLam būs īss mūžs. Kamēr Pļutins ir pie varas, viņam un čomiem ir daudz naudas, ar ko var šķiesties, taisot hokeju, kas pat ne uz pusi nevar sevi atpelnīt. Taču Pļutinam nāk grūti laiki, agri vai vēlu viņu nometīs, arī viņa čomi kritīs nežēlastībā, nauda apsīks, un KHLs sāks nīkuļot.
Slēpts komentārs: Ruck&Maul
, 2012-02-09 21:45, pirms 12 gadiem
Latvija - pēc Krievijas domām fašistiska, Krievijai un krieviem naidīga valsts, kurā valda gandrīz aparteīda politika, tiek uzņemta un finansiāli uzturēta Krievijas čempionātā. Kāds varbūt zin, kādi tam iemesli? Droši vien tas aiz nesavtīgas draudzības
Slēpts komentārs: nais
, 2012-02-09 21:46, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: '' Mīlestība nevar būt vienpusēja. Jāiet kopā. NHL tas pagaidām neinteresē.''
Šaubos vai gudrai un skaistai sievietei intresēs vīrietis bomzis.
neinterese no ta laika kops SKA sai gudrajai un skaistajai sievietei uzsava pa pakalu un kops ta laika vina apvainojas
, 2012-02-09 21:49, pirms 12 gadiem
mvp2 rakstīja: neinterese no ta laika kops SKA sai gudrajai un skaistajai sievietei uzsava pa pakalu un kops ta laika vina apvainojas
Uzšāva pa pakaļu?! Drīzāk izsita pāris zobus! Vai vismaz tuvu tam.
, 2012-02-09 21:52, pirms 12 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Nav ASV atklātā čempionāta, nav Kanādas atklātā čempionāta. Ir NHL. Un ir Krievijas atklātais čempionāts - KHL. Par to sajūsminās neatkarīgajā Latvijas valstī
kad RD spele ar Minsku, Astanu un Popradu tas ari ir krievijas atklaitais cempionats ?
, 2012-02-09 21:54, pirms 12 gadiem
nais rakstīja: Mulkigi ir nepienemt to, mes neesam tik vareni.
Ja Tevi ciena ar konfekti nedraudziga persona, bet Tev taja bridi gribas konfekti, kapec nenemt? Tev jau nav pienakumu iemilet to nedraudzigo personu pec konfektes apesanas.
Tevi laikam bērnībā nemācīja neņemt konfektes no svešiem onkuļiem...

atceries, ja reiz kaut ko dod, tad tas nav "skaistām acīm" - devējs grib arī ko pretī...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-09 21:55, pirms 12 gadiem
mvp2 rakstīja: kad RD spele ar Minsku, Astanu un Popradu tas ari ir krievijas atklaitais cempionats ?
jā.
KHL reglamentā ir minētas šādas Krievijas Atklātā čempionāta spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-09 22:06, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Un NHL reglamentā ir minēts,kā vispasaules čempis,kurā piedalās komandas no Kanādas un ASV.
NHL tev bērnībā kādu rotaļlietu ir salauzis, ka tev tāds neracionāls naids pret šo organizāciju?
Slēpts komentārs: nais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-09 22:20, pirms 12 gadiem
mvp2 rakstīja: neinterese no ta laika kops SKA sai gudrajai un skaistajai sievietei uzsava pa pakalu un kops ta laika vina apvainojas
Beidz akstities!
Pec shim spelem viena KHL raidijuma bija kadi cetri hokeja eksperti un apsrieda sho NHL viesoshanos KHL!
Runajot par Rigas speli tad visi atzina ka shi spele bija tada skatitajiem,vairak pupularizeshanas,bez zemtekstiem!

Bet SKA speleja lai pieradit NHL ka vini ir stipraki un labaki! Tapec tur bija tadas emocijas un vareja redzet ka SKA bija noskanojusies sisties lidz pedejam un uzvaret!
, 2012-02-09 22:22, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Un NHL reglamentā ir minēts,kā vispasaules čempis,kurā piedalās komandas no Kanādas un ASV.
Khl jau tagad ir vairak starptautisks ka NHL ja ta palasinasies tad ar laiku ir iespeja klut par kautko lidzigu UEFA, bet NHL ta ari paliks ka jenku un CAn atlklatais cempis,.
, 2012-02-09 22:26, pirms 12 gadiem
Cik gadus IIHF neļāva NHL profiem piedalīties pasaules čempionātos? Tad kad atļāva, tad jau NHL sezona un Stenlija kausa prestižs sen bija pāraudzis IIHF pavasara hokeja turnīriņu, tā kā IIHF var vainot paši sevi.
, 2012-02-09 22:28, pirms 12 gadiem
Priekšvēlēšanu aģitācija.....
, 2012-02-09 22:28, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Nav nekāda naida. Man ir pilnīgi vienalga. Bet akls arī neesmu.
KHL te pin hvz kadus grēkus un nodomus.
Bet NHL šefi var reāli likt mīksto uz nacionālām izlasēm,uz IIHF uz OS utt. Nahālīgi pieprasot spēļu translācijas sev izdevīgos laikos,pieprasot pārkāpt IIHF noteikumus,pēc kuriem spēles notiek uz NHL standartu hokeja laukumiem utt.
Viena līga diktē visai hokeja sabiedrībai noteikumus,lūk tas ir acīm redzams ļaunums. Bet to nekas neievēro.Un tas maz kam uztrauc.
Iegūt Stenlija kausu ir prestižāk kā pārstāvēt valstsvienību utt.
Es tev piekritishu ka tas nav labi,bet jasaprot to ka NHL spele pashi labakie,ar daziem iznemumiem! Un visi organizetaji ir ieintereseti lai vinu turnira piedalitos pashi labakie,jo ta ir liela nauda ko gust orgznizetaji! Tapec viniem biezi ir japiekrit NHL prasibam!
Ka lai to mainit,godigi saku,nezinu! Bet fakts paliek fakts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.