Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Maktavišs: "KHL ir ļoti labi organizēta, jūtama milzīga NHL ietekme"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Maktavišs: "KHL ir ļoti labi organizēta, jūtama milzīga NHL ietekme"
Kreigs Maktavišs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kanādiešu hokeja speciālists Kreigs Maktavišs, atceroties pavadīto laiku KHL klubā, nesūdzas par notikušo. "Vēlos padalīties ar saviem iespaidiem no trīs mēnešu darba Jaroslavļas "Lokomotiv". Tas bija pārāk labi, lai savas domas paturētu pie sevis," saka atlaistais galvenais treneris.

"Gaidīju redzēt nolaistas telpas un neprofesionālu personālu, bet tā vietā biju satriekts par finansējuma līmeni un personāla komplektēšanu. Jaroslavļas bāze ir pasaules un NHL līmeņa līmeņa objekts. Fitness, medicīna, sporta zinātne un apkalpojošais personāls - NHL kvalitātē," slavē kanādietis. "KHL ir ļoti labi un profesionāli organizēta, tur jūtama milzīga NHL ietekme."

"Krievu hokeju iztēlojos kā prasmīgu ripas kontroli un saspēlēšanās spēli, piemēram, kā trenera Anatolija Tarasova laikā [līdz 20. gadsimta 70to gadu vidum]. Bet ne gluži. Man bija vajadzīgs kāds laiks, lai saprastu KHL spēli. Tā ir ļoti enerģiska spēle, kurā reti var redzēt divas sekmīgas piespēles pēc kārtas. Tur hokejs ir izklaidējošs un ātrs, spēlētāji labi strādā ar ripu, taču spēle neveidojas tuvu NHL līmenim," saka Kreigs Maktavišs.

Kanādiešu speciālistam sanāca arī ne pārāk patīkami piedzīvojumi. "Biju pārsteigts par dažu spēlētāju sportisko formu. Kad pirmoreiz satiku spēlētājus, atceros, ka gaitenī man pretī nāca hokejists ar acīmredzamu lieko svaru. Tad cerēju, ka tas ir vārtsargs. Kad pajautāju par viņa pozīciju, tad izrādījās centrs. Ups!"

Jaroslavļas kluba prezidents "Jurijs Jakovļevs bija nopietnākais pārbaudījums. Viņš ir valdonīgs cilvēks, un vadības stils bija tāds, ka vērsa uzmanību tikai uz negatīvo. Viens no darbiniekiem mani brīdināja jau iepriekš: "Kad runājat ar Jakovļevu, tad tas nozīmē, ka viss ir slikti vai ļoti slikti." Manas tikšanās ar Jakovļevu ilga stundu vai divas, parasti pēc zaudējumiem," atklāj treneris.

Maktaviša trenētais "Lokomotiv" sāka ar 3-5 bilanci un atradās 11. vietā Rietumu konferencē. Atlaišanas dienas rītā kanādietim bija priekšnojauta, ka tā diena nebūs laba. Todien piezvanīja viņam nozīmētais tulks Deniss Grebeškovs un informēja, ka kluba lielais boss Jakovļevs pateicis, ka vairs nav jābrauc uz arēnu. "Es ļoti labi zināju, kur biju nokļuvis. Un nekādā veidā nenožēloju savu lēmumu trenēt tur," atzīst kanādietis.

Trenera karjeras laikā Maktaviša augstākais punkts tika sasniegts 2006. gadā, kad viņš aizveda Edmontonas "Oilers" līdz Stenlija kausa finālam. Savukārt spēlētāja karjeras laikā viņš četras reizes izcīnīja Stenlija kausu, būdams daļa no "Oilers" dinastijas.

Izmantotie resursi:
tsn.ca

     [+] [-]

, 2019-11-08 19:24, pirms 4 gadiem
Khl-Kolhozs

  -4 [+] [-]

, 2019-11-08 19:56, pirms 4 gadiem
Tas dažiem nepatiks. Ir cilvēku kategorija, kuriem KHL ir tikai slikts un vēl sliktāks.
Slēpts komentārs: andromons2

     [+] [-]

, 2019-11-08 21:27, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: Tas dažiem nepatiks. Ir cilvēku kategorija, kuriem KHL ir tikai slikts un vēl sliktāks.
Kas nepatiks? Tas, ka khl līmenī var spēlēt ar lieko svaru jeb tas, ka spēlē reti var redzēt divas sekmīgas piespēles pēc kārtas?
Slēpts komentārs: krista_klentaka_112483876855387

  -4 [+] [-]

, 2019-11-08 21:50, pirms 4 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Kas nepatiks? Tas, ka khl līmenī var spēlēt ar lieko svaru jeb tas, ka spēlē reti var redzēt divas sekmīgas piespēles pēc kārtas?
NHL 5 smagākie ir 118-110 kg, KHL 119-114 kg. Kur tu ņēmi ka KHL vairāk ir liekais svars kā KHL?

  -1 [+] [-]

, 2019-11-08 22:13, pirms 4 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Kas nepatiks? Tas, ka khl līmenī var spēlēt ar lieko svaru jeb tas, ka spēlē reti var redzēt divas sekmīgas piespēles pēc kārtas?
tas jau no trenera atkarīgs - vai ņem tādus fruktus komandā vai nē; labās KHL komandās nespēlē ar lieko svaru.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-09 15:30, pirms 4 gadiem
krista_klentaka_112483876855387 rakstīja: Skaidrs ka KHL ir profesionālāka līga par Nakts līgu.. Tikai nesaprotu kam ņemt kaut kādus NHL trenerus . Neko nevar pierādīt tie gailēni, līmenis viņiem par zemu.
Nu tev jau viņi visi zināmi, kam sūkāji, kam pakaļā devi.