Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vestkots: ''Pēc pārtraukuma ''Dinamo'' spēlēs labāk!''

Vestkots: ''Pēc pārtraukuma ''Dinamo'' spēlēs labāk!''
Duvijs Vestkots
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

''Tāda tehnika, kāda ir Duvijam Vestkotam, nav nevienam leģionāram. Ļoti labi slido, ir veikls un lokans,'' šādus vārdus pirms pagājušās sezonas starta sacīja KHL kluba Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Juliuss Šuplers. Un slovāku taktiķis nekļūdījās - tieši kanādiešu aizsargs kļuva par ārzemnieku maiņas centrālo asi. Tiesa, tagad Duvijs vada saspēli Minskā, taču bērnībā bija nolēmis kļūt par tenisistu. Pēc spēles pret Rīgas ''Dinamo'' ar Vestkotu aprunājās Sportacentrs.com.

''Esmu spēlējis NHL, AHL, KHL un lokauta laikā Somijā. No šīm līgām KHL ir otra spēcīgākā. Esmu dzirdējis, ka Zviedrijas un Šveices hokeja līgās ir augsts līmenis, taču aprunājoties ar spēlētājiem, kas spēlē šajās līgās - KHL tomēr ir spēcīgāka. Varbūt kādreiz visi labākie hokejisti spēlēs KHL, taču šobrīd tieši tādas zvaigznes kā Ovečkins, Krosbijs utt. padara NHL par labāko līgu,'' KHL līmeni novērtēja Duvijs Vestkots (31), kurš pavisam nesen svinēja dzimšanas dienu.

Ar diezgan smieklīgām atmiņām aizsargam nākas atcerēties pirmo dienu Somijā: ''Aizgāju uz lielveikalu, nesapratu nekā, kas bija rakstīts uz iesaiņojumiem. Piebēru ratiņus pilnus ar dažādām mantām, taču nezināju, ko pērku. Piebraucu pie kases, sakrāmēju pirkumus uz letes, kasiere izpalīdzīgi parādīja, cik jāmaksā, izstūmu ratiņus, gribēju visu sakrāmēt maisos - bet maisu nav! Skatos apkārt, meklēju maisus, bet tur to nav. Ziemeļamerikā maisi atrodas aiz kases, un tur tie ir par brīvu. Cilvēki rindā sāka kļūt dusmīgi, teica, lai savācot savus pirkumus. Es atbildēju, ka man nav maisu. Kāds man pateica, ka maisi jānopērk jau iepriekš, kad tu iestājies rindā. Paskatījos - kas par rindu! Nu neko, iestājos rindā, cilvēki klaigāja par atstātajiem pirkumiem. Beigu beigās nopirku maisus un tiku prom no veikala...''

-Izmanto nelielo pārtraukumu, lai atpūstos? Varbūt esi devies uz Kanādu?
-Šobrīd esmu Varšavā, Polijā. Strādāju, lai iegūtu jaunu Kanādas pasi. Termiņš beidzies arī Baltkrievijas vīzām, tāpēc nākamās četras dienas pavadīšu kārtojot dažādus papīrus. Citi komandas biedri ar ģimenēm devušies uz Zviedriju, Itāliju, lai atvilktu elpu, tāpēc mans brīvā laika pavadīšanas veids nav tas labākais.

-Pēdējo spēli aizvadīji Minskā pret Rīgas ''Dinamo''. Kāds iespaids palicis par komandas šīs sezonas modeli?
-Rīgas ''Dinamo'' pārstāv labi spēlētāji, komandu trenē pieredzējuši treneri, taču komanda nespēlē ar tādu kaisli un pārliecību kā pagājušogad. Domāju, pēc pārtraukuma komanda sniegumu uzlabos.

-Arī Minskas ''Dinamo'' buksēja, un tika atlaists komandas galvenais treneris Glens Henlons. Kāds ir tavs vērtējums par situāciju komandā?
-Bija grūti, redzot, ka Glens Henlons un Deivs Lūiss pamet komandu. Jebkurā sporta veidā, ja komanda nerāda gaidīto sniegumu, vainots tiek treneris.

-Pēc spēles pret ''Dinamo'' aprunājies ar bijušajiem komandas biedriem? Iepriekš uzvarējāt Maskavas ''CSKA'' ar Marku Hartiganu sastāvā - izdevās aprunāties?
-Ar ''dinamiešiem'' aprunājos pirms spēles. Visi ir ļoti patīkami cilvēki. Tā ir viena no grūtajām lietām - kopā pavadām septiņas dienas nedēļā, reizēm pat 10 - 12 stundas dienā, kļūstam par labiem draugiem, bet nākamajā sezonā jau spēlē pavisam citā komandā, varbūt pat citā pasaules malā. Runājot par Marku - pirms spēles, iepriekšējā vakarā, aizgājām vakariņās, cenšamies pēc iespējas biežāk komunicēt ar skype palīdzību.

Vestkotam bieži uz ledus paticis izvicināt dūres. Jau sezonas sākumā ''dinamieši'' tika galā ar Novosibirskas ''Sibir'', dūres netaupot arī savā laukumā. Šoreiz pret Jaroslavļas ''Lokomotiv''. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

-Minskas ''Dinamo'' spēlē daudz ārzemnieku. Kā uz to skatās līdzjutēji? Kādā komandā spēlēt labāk - ar neskaitāmiem leģionāriem vai vietējiem, kā tas bija Rīgā?
-Hokejists ir hokejists, nav nozīmes, kur katrs ir dzimis. Visi ir vienlīdzīgi komandas biedri, pasēs neskatāmies. Un faniem patīk, ja komanda uzvar, tāpēc nav lielas nozīmes, kas taisa rezultātu.

-Salīdzini Rīgu un Minsku - cilvēki, pilsēta, dzīvošanas apstākļi.
-Ļoti līdzīgas pilsētas, skaistas pilsētas. Draudzīgi cilvēki. Minskā dārgāka ir dzīvošana, bet Rīgā - pārtika. Ja godīgi, tad nemaz nav izdevies apskatīt pilsētu, jo pastāvīgi jārūpējas par trīs mēnešus veco meitiņu Stellu, ar kuru vienmēr ir jautri.

-Minskā centies izklaidēties ar komandas biedriem? Kas bija tavi labākie draugi Rīgā?
-Šosezon spēļu grafiks ir bijis tik ļoti aizņemts, tāpēc īsti nav izdevies iziet, izklaidēties. Treniņš, spēle, treniņš spēle, bet brīvo laiku pavadu guļot vai atpūšoties kopā ar ģimeni savā dzīvoklī. Rīgā visi bijām tuvi - gan ārzemnieki, gan vietējie. Hartijs [Marks Hartigans], [Marsels] Hosa, Elijs [Mets Elisons] un [Filips] Novāks, kā arī es, dzīvojām vienā mājā, tāpēc reizēm pusdienojām kopā. Taču daudz brīvā laika pavadīju kopā ar Rodrigo [Laviņu], Oļegu [Sorokinu], Sašu Ņiživiju, Anki [Ģirtu Ankipānu], Armandu [Bērziņu] un, protams, manu favorītu Lariju [Lauri Dārziņu] [Smejas]. Visa komanda kopā pavadīja daudz laika.

-Baltkrievija nav Eiropas Savienībā. Vai to var izjust, ir mazāk tūristu nekā Rīgā?
Patiešām? Nemaz nezināju. Tad jau laikam to nemaz nevar pamanīt, vienīgi nepieciešama vīza.

-Kurš kuru atrada - tu Minskas ''Dinamo'' vai ''Dinamo'' tevi?
Man piezvanīja mans lieliskais aģents Dmitrijs Jerjomins un pavēstīja, ka esot piedāvājums no Minskas kluba. Apjautājos par iespēju atgriezties Rīgā, taču tam nebija lemts notikt.

-Pirms devies uz Rīgu, zināji kaut ko par pilsētu? Varbūt meklēji informāciju internetā?
-Runāju ar hokejistiem, kas Rīgā piedalījās 2006. gada pasaules čempionātā. Viņi teica, ka tā esot lieliska pilsēta, arī hallē bija uzcelta tikai nesen, fani esot bijuši lieliski, snieguši atbalstu visām komandām. Paskatījos arī internetā, un man patika tas, ko lasīju, redzēju.

-Komandas pirmajā pastāvēšanas gadā izdevās parādīt teicamu sniegumu, iekļūt izslēgšanas spēlēs. Bijāt gatavi kam vairāk?
Regulārās sezonas laikā spēlējām labi, ieguvām desmito vietu, taču mani pārsteidza atmosfēra komandā dažas dienas pirms play off spēlēm. Visi spēlējām briesmīgi, un šis bija vilšanās pilns veids, kā pabeigt sezonu.

-Kur spēlēt bija grūtāk - Rīgā, kur pirmajā sezonā neviens negaidīja lielus pārsteigumus vai Minskā, kur mērķi uzstādīti visai augsti.
-Visām komandām mērķis ir viens - uzvarēt, tāpēc lielu atšķirību neredzu. Galvenais ir uzvarēt.

-Pēc sezonas bija piedāvājums palikt Rīgā?
Ja runājam atklāti, tad nezinu. Tas nav manā, bet mana aģenta kompetencē, tāpēc jājautā viņam.

-Centies uzturēt kontaktus ar bijušajiem komandas biedriem? Seko Rīgas ''Dinamo'' rezultātiem?
-Regulāri apskatu KHL mājaslapu, apskatos, kā komanda spēlējusi, kā tai veicas. Katru vakaru lietoju skype, uzzinu, kas jauns bijušajiem komandas biedriem, tāpēc sanāk aprunāties diezgan bieži.

-Vienmēr tava firmas zīme bijusi gludi skūta galva?
-Matus noskuvu 23 gadu vecumā. Man to nācās darīt, jo tie atkāpās no sejas. Žel, ka man nav matu, varbūt jālieto parūka [Smejas]?

-Varam sagaidīt tavu atgriešanos NHL?
-Par to domāšu vasarā. Pašlaik mans galvenais mērķis, kam koncentrējos, ir palīdzēt Minskas ''Dinamo'' sasniegt labākus rezultātus.

-Ko vari teikt par latviešu faniem?
-Tikai viens vārds - skaļi!

-Esi nogaršojis īstu krievu šņabi un melnos ikrus?
-Šņabi ir izdevies pamēģināt, taču ikrus nē. Vismaz pagaidām.

-Šo divu sezonu laikā esi apguvis jaunas valodas?
-Reizēm angļu valoda sagādā grūtības, jo ne visi tomēr to prot. Pagājušogad centos apgūt latviešu, krievu valodas, taču tas ir grūti - bieži pietrūkst laika.

-Zini, kas ir Jurijs Gagarins, par kura kausu cīnaties?
-Jā, ser! [Smejas].

-Kas uzvarēs Rīgas ''Dinamo'' un Minskas ''Dinamo'' spēlē Rīgā?
-Minskas ''Dinamo''.

-Kas iegūs Gagarina kausu?
Arī Minskas ''Dinamo'' [Smejas].

-Pēc tavām domām, Rīgā tevi uzņems viesmīlīgi?
-Hmm... Domāju, ka tikšu izsvilpts [Smejas].

-Kur tava alga ir lielāka - Rīgā vai Minskā?
-Nav ne jausmas. Tas jājautā manai sievai, viņa apmaksā visus rēķinus [Smejas].

-Varbūt tev ir kas sakāms ''Dinamo'' atbalstītājiem?
-Paldies par atbalstu aizvadītajā sezonā. Rīga ir lieliska pilsēta, kur dzīvot un spēlēt hokeju. Paldies par lieliskajām atmiņām.

Duvija Vestkota trīs mēnešus vecā meita Stella. ''Pat nav bijis laika apskatīt pilsētu, jo jārūpējas par meitu. Ar viņu vienmēr ir jautri,'' stāsta Drū. Foto no ģimenes albuma.


, 2009-11-08 16:45, pirms 14 gadiem
Made in Latvia... Labais.
, 2009-11-08 16:46, pirms 14 gadiem
Prieks par Vestkotu
, 2009-11-08 16:49, pirms 14 gadiem
Žēl, ka nav Rīgas Dinamo, sakarīgs vecis bija.
, 2009-11-08 16:50, pirms 14 gadiem
cepur nost
, 2009-11-08 16:50, pirms 14 gadiem
Veskots šogad noderētu.
Laba intervija, un pēdējā bilde lika pasmaidīt
, 2009-11-08 16:51, pirms 14 gadiem
Patīkami lasīt intervijas ar bijušiem Rīgas Dinamo hokejistiem!
, 2009-11-08 16:51, pirms 14 gadiem
Pēdējā bilde -- super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: lvhockey
Slēpts komentārs: garais_999
, 2009-11-08 17:10, pirms 14 gadiem
Vismaz kāds labums viņam no dzīvošanas Latvijā!!!Labā bilde!
, 2009-11-08 17:13, pirms 14 gadiem
Bilde . Laba intervija!
, 2009-11-08 17:22, pirms 14 gadiem
normals chalis izradaas , nemaz nedomaju
, 2009-11-08 17:28, pirms 14 gadiem
Pietrūkst Rīgā.
, 2009-11-08 17:28, pirms 14 gadiem
Nu Veskots tik labi laikam nepazīst mūsu fanu, jo neviens viņu Latvijā nenosvilps. Sagaidīs drīzāk ar aplausiem. Es noteikti tā sagaidīšu.
, 2009-11-08 17:38, pirms 14 gadiem
Patiikams cilveeks
, 2009-11-08 17:54, pirms 14 gadiem
Vispār pareizākais, ko varētu darīt mūsu exleģionāri ir nevis vnk nolidot no Rīgas ledus, bet pasveicināt savus pagājušās sezonas atbalstītājus. Tas visiem arēnā sagādātu prieku - tb apzināties, ka neesam aizmirsti un esam palikuši viņu atmiņās.

Man pietrūkt visu bijušo leģionāru, jo tā arī ir - tas komandas cīņasspars šogad vnk nav un lielā mērā tieši tādēļ, ka kodolu neveido kanādieši.
, 2009-11-08 18:38, pirms 14 gadiem
Protams, es domāju visiem pietrūkst pagājušā gada raža, ko deva leģionāri, bet laikam tās tieksmes šogad bija lielākas par iepriekšējo sezonu, bet Sējējam tas šogad nav izdevies, tāpēc nevajadzēja paļauties uz to, ka mēs varam dabūt vēl labākus leģionārus, kā tas bija pērn.
, 2009-11-08 18:38, pirms 14 gadiem
Var saprast čalim šeit loti patika
Bilde PERFEKTA
, 2009-11-08 19:30, pirms 14 gadiem
žēl ka nepaprasiija kāds skaipa niks viņam varētu uzzvanīt
, 2009-11-08 19:39, pirms 14 gadiem
Jā,nepazīst Duvijs mūs! Lai viņu izsvilptu!!! Protams,pasaulē tieši tā notiek, bet ne mēs ... ne tā kā Figu bija...
, 2009-11-08 20:36, pirms 14 gadiem
Mūsu fani ar labu vārdu nepiemin vien bēdīgi slaveno žīdu Šindleru, Vestkotam nav pamata uztraukties!
, 2009-11-08 22:34, pirms 14 gadiem
favorīts Larijs pozitīvs čalis! Ar Filipu un Marku intervijas bija, nu arī ar Duviju ir, atliek Mets
, 2009-11-08 22:37, pirms 14 gadiem
Laikam jau meita būs "uzcepta" Latvijā. Forši.
, 2009-11-09 06:25, pirms 14 gadiem
Laba reklāma Latvijai.! Te es domāju par rāpulīšiem.!
, 2009-11-09 08:42, pirms 14 gadiem
paldies par interviju!
duuvijs jauks cilveeks un labs hokejists
un stellinja ir iists latvijas produkts
, 2009-11-09 10:06, pirms 14 gadiem
Jauka intervija
iisteniibaa zheel, ka Vestkots un arii Hartigans nav Dinamo sastaavaa shogad :/
, 2009-11-09 10:14, pirms 14 gadiem
Jā, Vestkokotam nav pamata uztraukties, Rīgā viņu neviens neizsvilps....tas ir pilnīgi noteikti. Tiesnešus gan, kā Šindleru un to jenķi, kurš tiesāja LAT-CAN spēli, tos mēs vēl ilgi atcerēsimies.....
, 2009-11-09 11:39, pirms 14 gadiem
Paldies tev Duvij par iepriekšējo sezonu!
, 2009-11-09 12:25, pirms 14 gadiem
no visiem legionariem kuri sogad vairs nav RD sastaavaa manupraat veertiigaakais bija tiesi hartijs! vestkotam bija labs sezonas saakums, vidusdaljaa piekliboja un sezonas beigaas bija videeji labs sniegums, hartigans praktiski visu sezonu nospeeleeja stabili un ar atdevi. ja godigi tiesi hartiganu un pruseku cereeju ka RD atstaas - protams hossa sevi pieraada kautvai pec punktiem vien, tomer hartigans manuprat komandai deva vairaak... ari pec sporta studijas kad runaju ar vinju - teica vinjs ka grib palikt un viss iet uz to ka paliks - RD acimredzot nomudiija!
, 2009-11-09 12:49, pirms 14 gadiem
Intervija laba Vestkots: ''Pēc pārtraukuma ''Dinamo'' spēlēs labāk!'' - i hope so!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-09 15:55, pirms 14 gadiem
ja ar "eiropas liimenii" ir domaatas nemitiigaas berniskiigaas gramatikas kljuudas, raksta veidosana no 75% atkaartotas informaacijas un ljoti biezi pilnigi nekaadiem virsrakstiem, kas drizak piedien dzeltenaas preses lapaas, tad pilniigi piekriitu - eiropas limenis ir sasniegts!
turklat kas tad isti ir eiropas limenis? kas ir tas noteicosais standarts - kaada sloveenijas vai melnkalnes sporta lapa? kaads francijas hokeja apskatnieks?
Jums( esports.lv) vel krietni jaacensas lidz tiesaam augstam liimenim, jo buutiibaa lielos vilcienos so portaalu vismaz par 50% uztur regulaarie apmekleetaaji! atstajot gan informaciju kur meklet jaunumus, gan pasi tos ari ieposteejot, tikai pec tam tie tiek nez kapec panjemti no komentariem un ieposteeti kaa svaigi raksti - kur biezi vien ir kautkas paarlabots un iezagusaas kaarteejaas gramatikas kljuudas! ja njemat skoleenus tad vismaz novelciet kvalitates striipu, pec kuras visiem ir jastrada! piemeri man absoluti nav jaamin, jo praktiski katraa tresajaa rakstaa mees varam izlasiit komentaarus par kaarteejiem briinumiem rakstaa!
, 2009-11-09 16:09, pirms 14 gadiem
henrijz rakstīja: ja ar "eiropas liimenii" ir domaatas nemitiigaas berniskiigaas gramatikas kljuudas, raksta veidosana no 75% atkaartotas informaacijas un ljoti biezi pilnigi nekaadiem virsrakstiem, kas drizak piedien dzeltenaas preses lapaas, tad pilniigi piekriitu - eiropas limenis ir sasniegts!
turklat kas tad isti ir eiropas limenis? kas ir tas noteicosais standarts - kaada sloveenijas vai melnkalnes sporta lapa? kaads francijas hokeja apskatnieks?
Jums( esports.lv) vel krietni jaacensas lidz tiesaam augstam liimenim, jo buutiibaa lielos vilcienos so portaalu vismaz par 50% uztur regulaarie apmekleetaaji! atstajot gan informaciju kur meklet jaunumus, gan pasi tos ari ieposteejot, tikai pec tam tie tiek nez kapec panjemti no komentariem un ieposteeti kaa svaigi raksti - kur biezi vien ir kautkas paarlabots un iezagusaas kaarteejaas gramatikas kljuudas! ja njemat skoleenus tad vismaz novelciet kvalitates striipu, pec kuras visiem ir jastrada! piemeri man absoluti nav jaamin, jo praktiski katraa tresajaa rakstaa mees varam izlasiit komentaarus par kaarteejiem briinumiem rakstaa!
Kurš nu būtu runājis par gramatikas kļūdām.
, 2009-11-09 16:48, pirms 14 gadiem
m211, 2009-11-08 19:28, vakar
Nu Veskots tik labi laikam nepazīst mūsu fanu, jo neviens viņu Latvijā nenosvilps. Sagaidīs drīzāk ar aplausiem. Es noteikti tā sagaidīšu.

tas manlikas bija domats ka joks
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.