Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Skandāls KHL: favorītam SKA kļūdaini ieskaita uzvaras vārtus, līga aizstāv tiesnešus

Skandāls KHL: favorītam SKA kļūdaini ieskaita uzvaras vārtus, līga aizstāv tiesnešus
Spēles tiesneši
Foto: severstalclub.ru

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Sanktpēterburgas SKA izbraukumā atspēlējās un pagarinājumā pārspēja Čerepovecas "Severstal" (2:1), sērijā izvirzoties vadībā ar 3-0. Tomēr Jarno Koskirantas vārti papildlaika astotajā minūtē radījuši skandālu, jo līnijtiesneši ne spēles laikā, ne ar video palīdzību pēc trenera izaicinājuma pieprasījuma nepamanīja, ka ripa jau bija pametusi uzbrukuma zonu.

Čerepovecas "Severstal" gan sociālajos tīklos, gan savā mājaslapā publicējusi video ar Koskirantas vārtu guvumu, kurā skaidri redzams, ka ripa šķērsojusi zilo līniju, un tos nosaukusi par "uzvaras" vārtiem. Tāpat krievu mediji ziņo, ka "Severstal" spēles aprakstā bija arī konkrēti uzrakstīts par noteikumu pārkāpuma nepamanīšanu, taču vismaz šobrīd kluba mājaslapā šāda teikuma (vairs) nav.

Šorīt savā mājaslapā paziņojumu sniedza arī Kontinentālās hokeja līgas Tiesnešu daļa, skaidrojot, kādēļ vārtu guvums netika atcelts pat pēc video lūkošanas. "Pēc trenera pieprasījuma skatoties ierakstu, tika izmantots materiāls, kuru uz videoatkārtojumu istabu nosūtīja Čerepovecas arēnas tehniskais dienests. Šajā ierakstā nevarēja skaidri noteikt, vai ripa bija pametusi uzbrukuma zonu. Tādēļ pēc video noskatīšanās tika atstāts spēkā sākotnējais lēmums, kuru pieņēma tiesneši uz ledus," sacīts paziņojumā, visu vainu noveļot uz tehniskajām iespējām Čerepovecas arēnā.

"Kontinentālā hokeja līga vairākkārt ir vērsusies pie klubiem ar uzstājīgām prasībām uz zilajām līnijām uzstādīt nepieciešamo aprīkojumu, kas ar kadra palielināšanas palīdzību ļautu skaidri noteikt ripas stāvokli vajadzīgajā brīdī. Ieraksts, kuru veicis "Severstal" videotreneris un kuru klubs izplatījis masu medijos, lēmuma pieņemšanas brīdī nebija tiesnešu rīcībā," paziņojumā turpināts.

Sērijas pirmajā spēlē SKA savā laukumā trešajā trešdaļā no 1:2 panāca 3:2, pamatlaika pēdējā minūtē izlaida vadību, tomēr pagarinājumā uzvarēja ar 4:3. Soda minūšu skaits šajā spēlē bija 24:0 par sliktu "Severstal", un SKA divus vārtus, ieskaitot uzvaras ripu pagarinājumā, guva vairākumā. Savukārt otrajā spēlē SKA viesus pieveica ar rezultātu 7:4. Gan šajā spēlē (4:6), gan vakar (12:12) soda minūšu skaits bija līdzīgs. Sērijas ceturtā un, iespējams, pēdējā spēle šodien sāksies plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.


, 2018-03-08 10:48, pirms 6 gadiem
Tieši tāpat GER nokļuva olimpiādē.
, 2018-03-08 10:58, pirms 6 gadiem
users1234 rakstīja: Tieši tāpat GER nokļuva olimpiādē.
Vai arī uzvarēja 2017. PČ spēlē?
, 2018-03-08 11:00, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai arī uzvarēja 2017. PČ spēlē?
sorī, pareizi.
, 2018-03-08 11:06, pirms 6 gadiem
Pie šī raksta jau utainie troļļi diez vai parādīsies.. pazorņiku līga, Saņok visu pareizi pateica..
, 2018-03-08 11:07, pirms 6 gadiem
gadās .. nav ko meklēt konspirācijas kur to nav..
, 2018-03-08 11:09, pirms 6 gadiem
HA , ko darīt , ja ir tādas privilēģijas klubam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-08 11:12, pirms 6 gadiem
nedod Dievs kāds aizskars SKA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-08 11:19, pirms 6 gadiem
Es tieši tiko lasīju Slavas garo twitter penteri un ienācu šeit, lai kādam par to pastāstītu, bet izrādās, ka SC mēdz arī būt priekšā.

Lai nu kā, es ne par ko nebrīnos, krievija paliek krievija, lai viņi tur vārās savā sulā. Būtu jau labi, ja būtu arī kādi pierādijumi un šāds cirks arī tiktu iznīcināts saknē, savādāk tie vien ir pieņēmumi, tukšas runas un sazvērestības teorijas, kuras pēc laika aizmirst.
Bet cilvēki, kuri sāk runāt krievijā ilgi nemēdz dzīvot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-08 11:33, pirms 6 gadiem
he he...
nebūs nekāds brīnums, ja CSKA tiks pārvietots uz Austrumu konferenci, lai varētu noorganizēt finālu SKA - CSKA...
, 2018-03-08 11:34, pirms 6 gadiem
users1234 rakstīja: Tieši tāpat GER nokļuva olimpiādē.
Tieši tā OAR olipiādē finālā uzvarēja GER.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-08 11:48, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai arī uzvarēja 2017. PČ spēlē?
Bet olimpiādē krievi finālā pret viņiem izlīdzināja no aizmugures stāvokļa, karma!
, 2018-03-08 11:54, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: beidz trollot, viņš to teica par halles vadību, ka nevar ledu sataisīt, nevis līgu kā tādu

par līgu runājot viņš teica, ka tā ir stiprākā pasaulē
Jā, protams, halles vadība parasti pēc Zamboni skrien ar urbi urbt caurumus..
Tātad sanāk, ka Saņok neturēja līmeni, un aizbrauca par mazāku naudu spēlēt pie amerekosiem? Labi vēl, ka tika NHL nevis gaļasmašīnā AHL..
, 2018-03-08 12:13, pirms 6 gadiem
Lai neredzētu,ka ripa bija atstājusi zonu,tad video tiesnesim ir jābūt aklam ne par velti šo līgu sauc par kolhoza līgu bomžatņiki
, 2018-03-08 12:18, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Lai neredzētu,ka ripa bija atstājusi zonu,tad video tiesnesim ir jābūt aklam ne par velti šo līgu sauc par kolhoza līgu bomžatņiki
Beidz!Ko tad gribēji lai OČ no Ska zaudē kaut kādam Severstaļ?!?
, 2018-03-08 12:29, pirms 6 gadiem
Smieklīgs tas kolhozs.
Viens pārbagāts klubs un pārējie vienkārši fonam.
, 2018-03-08 12:34, pirms 6 gadiem
Tieši tāpat RUSSKIJE uzvarēja olipiskajās spēlēs GER! ja jau tur sanāca, kāpēc, lai mājās nesanāktu.
, 2018-03-08 12:42, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Smieklīgs tas kolhozs.
Viens pārbagāts klubs un pārējie vienkārši fonam.
vēl jau CSKA , pārējie ir domāti ķeksīsa pēc
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-08 13:55, pirms 6 gadiem
Man ir jautājums: kāpēc sportacentrs.com raksta par citiem KHL klubiem? Pamats? KHL - sveša līga pēc būtības, un pie kājas, kā tur iet Traktoriem un Avangardiem vai kādam citam. Saprotu, ka kaut kas jāraksta, bet tad jau tik pat labi DEL play-off būs jāatspoguļo, jo tā ir tik pat sveša līga kā KHL, tikai stiprāka. OČ skaidri parādīja: KHL līmenis nav tas augstākais Eiropā. Tad, kāds ir pamats citu KHL klubu gaitu astpoguļošanai? Saprotams, ka NHL - pasaules vadošā līga. Tur nav vārdam vietas. Bet KHL... Vidēja Eiropas līga: Vācijas izlase, kura tika sastādīta tikai no DEL spēlētājiem, parādīja vietu KHL līgas 2 spēcīgāko klubu izlasei, pēc būtības uzvarot to. KHL daudz maz ok līmenis ir tikai SKA un vēl labi ja 2-3 klubiem. Pārējo līmenis ir zems. To skaidri parāda Latvijas izlases gaitas PČ: KHL izlases kontekstā mums rezultāta ziņā nedod neko: kā mēs bijām ap 10.vietu pirms KHL, tā turpat esam tagad.
, 2018-03-08 13:57, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: bet cik ir aicināts pievienot SKA un CSKA NHL, lai pārējie sadala Gagarinu savā starpā un katru gadu cits uzvarētājs
beidz sapņot. NHL viņiem nav ko darīt. Viņi Vācijas izlasi ar mokā OČ uzvarēja. Atgādināšu, ka Vacija ir Latvijas līmeņa izlase. Kāds NHL?! Kad sapņo, aizver vismaz acis...
, 2018-03-08 14:24, pirms 6 gadiem
Pītera bomžus tak regulāri pavelk! Tā ir paraša!
, 2018-03-08 15:36, pirms 6 gadiem
OILER1981 rakstīja: Man ir jautājums: kāpēc sportacentrs.com raksta par citiem KHL klubiem? Pamats? KHL - sveša līga pēc būtības, un pie kājas, kā tur iet Traktoriem un Avangardiem vai kādam citam. Saprotu, ka kaut kas jāraksta, bet tad jau tik pat labi DEL play-off būs jāatspoguļo, jo tā ir tik pat sveša līga kā KHL, tikai stiprāka. OČ skaidri parādīja: KHL līmenis nav tas augstākais Eiropā. Tad, kāds ir pamats citu KHL klubu gaitu astpoguļošanai? Saprotams, ka NHL - pasaules vadošā līga. Tur nav vārdam vietas. Bet KHL... Vidēja Eiropas līga: Vācijas izlase, kura tika sastādīta tikai no DEL spēlētājiem, parādīja vietu KHL līgas 2 spēcīgāko klubu izlasei, pēc būtības uzvarot to. KHL daudz maz ok līmenis ir tikai SKA un vēl labi ja 2-3 klubiem. Pārējo līmenis ir zems. To skaidri parāda Latvijas izlases gaitas PČ: KHL izlases kontekstā mums rezultāta ziņā nedod neko: kā mēs bijām ap 10.vietu pirms KHL, tā turpat esam tagad.
NHL ir viss alkatīgākā līga pat olimpiādei uzspļaut..
, 2018-03-08 16:29, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: vēl jau CSKA , pārējie ir domāti ķeksīsa pēc
CSKA jau nav pus izlase savākta.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.