Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL viceprezidents: "Sezona jebkurā gadījumā tiks izspēlēta līdz galam"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL viceprezidents: "Sezona jebkurā gadījumā tiks izspēlēta līdz galam"
1992. gada olimpiskais čempions Vitālijs Prohorovs veterānu mačā. Foto: Aleksejs Kudenko, rsport.ria.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viceprezidents Vitālijs Prohorovs uzskata, ka patlaban grūti spriest par komandu līmeni, reālā aina parādīsies februārī vai martā, kad vairs netraucēs koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19.

Cik efektīvi darbojas līgā ieviestie algu griesti? "Grūti spriest, jo komandas neesam redzējuši pilnā sastāvā. Gandrīz visiem bija problēmas ar Covid-19, tāpēc komandās nav plānoto virknējumu. Visu redzēsim februārī vai martā, kad visi būs pārslimojuši un atguvuši fizisko kondīciju. Tagad nav jēgas runāt par reālo formu. Paskatieties uz Maskavas "Spartak"! Nezinu, vai viņi kaut vienā spēlē bijuši pilnā sastāvā. Viņiem piecinieks izkrīt vienmēr, bet vasarā gatavojās kādi pieci cilvēki. Tāpēc grūti spriest par līmeni, uz kādu var orientēties katra komanda," norāda KHL viceprezidents, kurš pats arī ir pārslimojis.

Kā jums patīk jaunie spēlētāji, kuriem Covid-19 dēļ klubos parādījusies iespēja? "Ja daļa pieaugušo sastāva dodas karantīnā, tad jaunajiem puišiem tas ir kā malks svaiga gaisa. No viņiem daudzi pat nebija sapņojuši tik ātri tikt KHL kluba pamatsastāvā. Tā ir lieliska pieredze un teicama iespēja paaugstināt meistarību. Tagadējā situācija nebija plānota, taču arī te ir jāgūst kāds labums."

Ņemot vērā Covid-19 gadījumu skaita palielināšanos, varētu būt iespēja, ka KHL sezona netiks izspēlēta līdz galam? "Izspēlēs. Atrodos līgas sistēmā un esmu pārliecināts, ka jebkurā gadījumā sezona tiks aizvadīta līdz galam," saka Vitālijs Prohorovs. "Jau 80 procenti komandu ir pārslimojušas. Tāpēc domāju, ka briesmīgākais jau ir aiz muguras. Klubos palikuši vien daži spēlētāji, kur nav pārslimojuši. Jautājums ir tikai par to, kā Nursultanas "Barys", Helsinku "Jokerit" un Rīgas "Dinamo" turpmāk šķērsos robežas. Bet sezona turpināsies."

Izmantotie resursi:
iz.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-11-07 16:43, pirms 3 gadiem
Mums nav kur atkāpties aiz mums ir moskavija apmēram tā laikam.

     [+] [-]

, 2020-11-07 17:06, pirms 3 gadiem
Pie līdzšinējiem Covid-19 simptomiem jāpieskaita arī marasma pazīmes atsevišķiem sporta funkcionāriem.