Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vairāk par miljonu pelnošo Ožiganovu "Ak Bars" aizmaina uz SKA

Vairāk par miljonu pelnošo Ožiganovu "Ak Bars" aizmaina uz SKA
Jirži Sekāčs un Igors Ožiganovs. Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Kazaņas "Ak Bars" aizmainījis aizsargu Igoru Ožiganovu, kurš pagājušo sezonu pavadīja Ziemeļamerikā. Viņš nonācis Sanktpēterburgas SKA, pretējā virzienā ceļojot diviem hokejistiem.

27 gadus vecais Ožiganovs pagājušajā sezonā pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubu Toronto "Maple Leafs", tomēr viņam bija problēmas ar iejušanos komandā, tāpēc tika pieņemts lēmums par atgriešanos Krievijā. Aizsargu savās rindās vēlējās redzēt vairākas vadošās komandas, bet viņš nonāca "Ak Bars". Tur Ožiganovs aizvadīja 19 spēles, izceļoties ar astoņiem punktiem (1+7) un +10 lietderības koeficientu.

Tagad viņš aizmainīts uz SKA, bet pretējā virzienā devušies aizsargs Romāns Rukavišņikovs un uzbrucējs Viktors Tihonovs. 27 gadus vecais Rukavišņikovs 22 mačos izcēlies ar divām piespēlēm, bet 31 gadu vecais Tihonovs laukumā devies tikai deviņās spēlēs, gūstot vienus vārtus.

"Ak Bars" šodien iemainīja vēl vienu spēlētāju. Komandai pievienojies uzbrucējs Vjačeslavs Ļeščenko, kurš iepriekš pārstāvēja Maskavas "Spartak". Pretī atdots aizsargs Damirs Musins. Ļeščenko deviņās spēlēs atzīmējies ar pieciem punktiem (1+4), bet Musins "Ak Bars" rindās aizvadījis tikai vienu spēli, lielākoties pārstāvot fārmklubu.

"Ožiganova aizmainīšana – par to jājautā galvenajam trenerim Dmitrijam Kvartaļnovam. Tā bija viņa vēlme. Kas attiecas uz Musina un Ļeščenko darījumu, tad atdevām aizsargu, kurš netika mūsu sastāvā, bet pretī ieguvām KHL līmeņa uzbrucēju. Tas uzlabos sastāva dziļumu," pauda "Ak Bars" ģenerālmenedžeris Rafiks Jakubovs.

Oktobrī Krievijas medijos publicētajā KHL algu sarakstā noskaidrojās, ka Ožiganovs sezonā saņem mazliet vairāk par miljonu eiro, būdams 30. labāk atalgotais spēlētājs līgā. Viņam priekšā atrodas tikai astoņi aizsargi.

Izmantotie resursi:
https://www.ska.ru/news/view/ighor-...
https://www.ak-bars.ru/news/18083.html


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-11-07 20:17, pirms 4 gadiem
oligarhi tomēr mēģina izskatīties, ka kontrolē situāciju un domā arī par nākamo sezonu tipa tālredzīgi algu griestiem
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.