Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

NHL drafta 21. numurs: "Izlēmu neskatīties un aizgāju gulēt, piezvanīja"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

NHL drafta 21. numurs: "Izlēmu neskatīties un aizgāju gulēt, piezvanīja"
Jegors Činahovs un Bobs Hārtlijs. Foto: hawk.ru

Boba Hārtlija trenētā kluba Omskas "Avangard" krievu uzbrucējs Jegors Činahovs šosezon teicami debitējis Kontinentālajā hokeja līgā - 6 (5+1) punkti pēdējos piecos mačos. Jaunais censonis necerēja, ka aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu izvēlēsies ar augstu numuru un aizgāja gulēt. Činahovs tomēr tika izvēlēts jau pirmajā kārtā ar 21. numuru - iespējams, ka viņš būs Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka komandas biedrs Kolumbusas "Blue Jackets".

"Pagājušajā gadā skatījos draftu, taču mani neizvēlējās. Šoreiz nolēmu neskatīties un aizgāju gulēt," atklāj 19 gadus vecais Jegors Činahovs. "Piecos no rīta piezvanīja un pateica, ka mani izvēlējās. Protams, biju ļoti pārsteigts, ka pat pirmajā kārtā. Gaidīju, ka būs trešā vai ceturtā. Vairs neaizmigu, ar mani sazinājās divi cilvēki no Kolumbusas."

Ko teica Hārtlijs par tavu panākumu? "Teica, lai mācos angļu valodu. Apsveica un sacīja, ka priecājas par mani."

Tagad būs dubulta atbildība, jāattaisno liktās cerības! "Jāpierāda, ka varu spēlē tik augstā līmenī. Vispirms jāpacīnās par Gagarina kausu, bet pēc tam jau jādomā, kas būs tālāk," atzīst uzbrucējs, kurš tika atzīts par pagājušās nedēļas KHL labāko jauno spēlētāju.

Latvijas izlases un "Avangard" galvenais treneris Bobs Hārtlijs: "Činhanova izvēlēšana NHL drafta pirmajā kārtā "Avangard" vienībai ir labs rādītājs. Lepojos ar Jegoru. No treniņnometnes pirmās dienas viņš uzrādījis grandiozu progresu. Nobriedis jaunais spēlētājs, jau īsts profesionālis. Viņam ir skaidrs mērķis. Esmu ļoti priecīgs par viņu."

Izmantotie resursi:
hawk.ru