Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Masaļskim sausā spēle, Ābols un "Lada" pārtrauc zaudējumu sēriju

Masaļskim sausā spēle, Ābols un "Lada" pārtrauc zaudējumu sēriju
Edgars Masaļskis
Foto: Vitālijs Miro/ Hclada.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Helsinku "Jokerit" šovakar savu debiju piedzīvoja Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kura pārstāvētā vienība izbraukumā ar 3:5 piekāpās Čeļabinskas "Traktor". Četras no piecām ripām "Jokerit" ielaida pirmajās 40 minūtēs. Tikmēr Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar Edgaru Masaļski vārtos pārtrauca zaudējumu sēriju un ar 1:0 uzvarēja Podoļskas "Vityaz".

Pirmajā periodā "Jokerit" bija ievērojams pārsvars, Somijas galvaspilsētas komanda pat trīs reizes spēlēja vairākumā, tomēr vadībā pēc pirmajām 20 minūtēm bija laukuma saimnieks "Traktor". Vārtus mazākumā guva Semjons Kokujevs.

Otrā trešdaļa "Jokerit" sākās ārkārtīgi neveiksmīgi. Četru minūšu laikā mājinieki trīs reizes pārspēja Henriku Karlsonu, un viņš pats devās uz soliņu, lai dotu vietu vārtos Riku Heleniusam. Divas ar pusi minūtes pēc vārtsargu maiņas pirmos vārtus guva arī "Jokerit". Atlikušajā otrās trešdaļas laikā "Traktor" guva piektos vārtos (laukumā bija arī Artūrs Kulda), bet trešajā periodā Helsinku komanda iemeta divas ripas, pietuvojoties līdz 3:5.

Latvijas izlases aizsargs sāka spēli nomināli otrajā aizsargu pārī, bet kopumā spēlēja 20 minūtes un 39 sekundes (trešais ilgākais spēles laiks komandā). Kulda pa vārtiem nemeta un izcēlās ar trim spēka paņēmieniem. Viņš bija laukumā "Traktor" piektajā vārtu guvumā ("Jokerit" tobrīd bija mazākumā) un Helsinku komandas otrajā ripā.

"Jokerit" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs, tiesa, pārējās trīs neveiksmes bija pret nosacīti spēcīgākām komandām – Maskavas CSKA (1:3 un 2:5) un Sanktpēterburgas SKA (3:6). Tas gan netraucē Helsinku komandai saglabāt vadību Bobrova divīzijā ar 31 punktu 16 spēlēs.

Tikmēr pirmo uzvaru pēc ilgāka pārtraukuma izcīnīja Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja Podoļskas "Vityaz". Līdz šim "Lada" piedzīvoja 10 zaudējumus pēc kārtas, septiņi no tiem bija latviešu speciālista vadībā, kurš pēc Sergeja Svetlova atlaišanas ir "Lada" galvenā trenera pienākumu izpildītājs. "Lada" panākumu šodien sekmēja Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš atvairīja visus 17 metienus. "Lada" 18 spēlēs ir 12 punkti, kas joprojām ir pārliecinoši vājākais rādītājs visā līgā.

Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētais Maskavas "Dynamo" šovakar izbraukumā ar 2:3 piekāpās Kazaņas "Ak Bars". "Dynamo" tas bija jau trešais zaudējums pēc kārtas, bet Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas klubs saglabā ceturto vietu ar 31 punktu 17 mačos (pa 31 punktam ir ne tikai augstāk esošajam "Jokerit", bet arī Pētera Skudras, Ģirta Ankipāna un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajam Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Zagrebas "Medveščak").

"Dynamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums spēlēja nomināli otrajā maiņā un pavadīja laukumā 14 minūtes un 26 sekundes. Viņa rēķinā viens metiens pa vārtiem, 4/8 iemetienos, divas soda minūtes un viens spēka paņēmiens. Karsums bija laukumā "Ak Bars" pirmajos divos vārtu guvumos pirmajā un otrajā trešdaļā un "Dynamo" otrajā ripā trešā perioda beigās.

KHL regulārā sezona, 7. oktobris

SpēleRezultāts
Traktor – Jokerit5:3
Salavat Yulaev – Slovan3:2
Metallurg Mg – Medveščak3:2 P
Lada – Vityaz1:0
Neftekhimik – Dinamo R3:1
Sochi – Spartak2:6
Ak Bars – Dynamo3:2

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...


, 2015-10-07 19:34, pirms 9 gadiem
Vienreiz uzmeta gan pa vartiem! Un visaj bistami!
, 2015-10-07 19:37, pirms 9 gadiem
Autors speli nav skatijies,bet Kulda meta gan pa vartu rami...SC laikam ka tik kaut ko uzskribelet...Speli redzeju un meta Kulda gan...stati neuzrada...bet metiens bija...gan jau vel bus labojums...kopuma neslikti speleja...
, 2015-10-07 19:38, pirms 9 gadiem
endrju bernarskis-filma rintintins rakstīja: Vienreiz uzmeta gan pa vartiem! Un visaj bistami!
Vismaz vel kads piekrit...labak rakstu taisit cilvekam kas speli ir redzejis un nebus jaraksta mulkibas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 20:21, pirms 9 gadiem
Prieks par Masaļski! Pret Dinamo nospēlēja ļoti labi, un tagad uzreiz sausais! Tā turpināt.
, 2015-10-07 20:24, pirms 9 gadiem
Teicams panākums mūsējiem, jācer, ka Lada izrāpsies no sūdiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-08 12:15, pirms 9 gadiem
Lai Masalskim un Abolam veicas!
, 2015-10-08 13:14, pirms 9 gadiem
17 metieni
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.