Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Noslēgusies "Lokomotiv" traģēdijas izmeklēšana, aviokompānija pieļāvusi virkni kļūdu

Noslēgusies "Lokomotiv" traģēdijas izmeklēšana, aviokompānija pieļāvusi virkni kļūdu
Foto: www.itar-tass.com

Krievijā ir noslēgusies izmeklēšana Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" aviokatastrofas lietā, šodien ziņu aģentūrai "ITAR-TASS" atklāja Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja.

Komiteja apstiprināja, ka katastrofas iemesls bija ne tikai "Jak-42" apkalpes pieļautās kļūdas, bet arī tas, kā šī konkrētā ekipāža tika pielaista lidojumam. Varas pārstāvji norādīja, ka aviokompānija "Jak Servis", kas apkalpoja šo reisu, savā darbā vairākkārtīgi pārkāpa drošības noteikumus.

Lietas ietvaros apsūdzēts tika bijušais "Jak Servis" ģenerāldirektora vietnieks Vadims Timofejevs, kura atbildība bija lidojumu organizēšana, apkalpes locekļu kvalifikācijas pārbaude, profesionālā līmeņa celšana, kā arī treniņu organizēšana un spēju pārbaude. Izmeklēšanas slēdzienā teikts, ka Timofejevs rupji pārkāpis virkni drošības noteikumu, pielaižot lidojumam konkrēto ekipāžu, kas nemaz nebija tiesīga veikt patstāvīgus reisus.

Galvenais pilots tika pielaists reisam uz viltotu dokumentu pamata, otrajam pilotam vēl nebija noslēgušās apmācības par darbu "Jak-42" tipa lidmašīnās, turklāt Timofejevs ne tikai nekontrolēja abu pilotu apmācības, bet arī pats regulāri atsauca viņus no nodarbībām. Tāpat "Jak Servis" pārstāvis neanalizēja galvenā pilotu iepriekšējos lidojumus, kuros esot bijis ne mazums kļūdu, norāda Izmeklēšanas komiteja.

Ekipāža šādā sastāvā devās tikai trešajā reisā, turklāt nebija veikusi nepieciešamos simulācijas treniņus. Izmeklēšanas komiteja arī apgalvoja, ka lidmašīna tehniskā ziņā bijusi atbilstošā darba kārtībā, līdz ar to ar attiecīgi apmācītu un kvalitatīvu ekipāžu katastrofa nebūtu notikusi. Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi tiks nodoti tiesā, kura pasludinās spriedumu katastrofas lietā. Izmeklēšanas komiteja gan turpinās darbu ar "Lokomotiv" traģēdijas materiāliem, pētot dažādas lietas nianses, piemēram, to, kā piloti tikuši pie viltotiem dokumentiem.

2011. gada 7. septembrī netālu no Krievijas pilsētas Jaroslavļas avarēja "Jak-42" lidmašīna, kurā tobrīd atradās visa "Lokomotiv" hokeja komanda. No 45 pasažieriem rezultātā izdzīvoja tikai viens (borta inženieris Aleksandrs Sizovs), bet bojā gājušo vidū bija arī Latvijas hokeja aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Izmantotie resursi:
ТАСС - Новости в России и мире

  +7 [+] [-]

, 2014-10-07 17:23, pirms 10 gadiem
Šajai lidmašīnai bija jānogāžas jau 1994 gada oktobrī kad tā ar šo pašu pilotu deportēja no Maskavas uz Nīderlandi oktobra Puča organizētājus.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-07 17:27, pirms 10 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Šajai lidmašīnai bija jānogāžas jau 1994 gada oktobrī kad tā ar šo pašu pilotu deportēja no Maskavas uz Nīderlandi oktobra Puča organizētājus.
Vai Tev ir droša informācija?

  +1 [+] [-]

, 2014-10-07 17:28, pirms 10 gadiem
Izlasiet Armanda Pučes sarakstīto grāmatu "Slazds" un tur tas detalizētāk izstāstīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-07 18:40, pirms 10 gadiem
[quote rietumu_vilciens]
Kas tur ir? nesen izlasīju par Hatuļevu, labs darbs.
[/quote par to katastrofu. arī labs.

     [+] [-]

, 2014-10-07 18:51, pirms 10 gadiem
neesmu lasijis Pučes grāmatu,bet dzirdēts ka tur tas aprakstits.Sameklējat Youtube dokumentālo filmu par Oktobra notikumiem Maskavā.Saucās Belij dom,čornij dim(Baltais nams,melni dūmi.Pašās filmas beigās tas tur ir izstāstīts par Lidmašīnu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-07 20:48, pirms 10 gadiem
Lietotājs vezlivije_ludi noteikti varētu izmantot iespēju un šeit iekomentēt par augstajiem dzīves standartiem un augsto morāles līmeni viņa dvēseliskajā roģinā, taču pieļauju, ka te viņam zarna par tievu...