Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Skudras "Traktor" atkal izlaiž vadību, taču izcīna pirmo uzvaru sezonā

Skudras "Traktor" atkal izlaiž vadību, taču izcīna pirmo uzvaru sezonā
Čeļabinskas "Traktor" galvenais treneris Pēteris Skudra. Foto: eng.hctraktor.org

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) ietvaros savu pirmo panākumu pie Čeļabinskas "Traktor" stūres izcīnījis latviešu speciālists Pēteris Skudra, kura vadītā komanda tālajā izbraukumā ar 2:1 pagarinājumā pieveica Habarovskas "Amur".

Abas komandas savās sezonas pirmajās spēlēs bija piedzīvojušas zaudējumus, "Amur" viesos ar 1:2 un 2:3 atzīstot Novosibirskas "Sibir" un Norsultanas "Barys" pārākumu, kamēr "Traktor" ar 2:4 un 3:4 pagarinājumā piekāpjoties attiecīgi Podoļskas "Vityaz" un Sanktpēterburgas SKA priekšā.

Šodien pēc līdzvērtīgas pirmās trešdaļas rezultāts atklāts vēl netika, kamēr otrajā divdesmitminūtē "Traktor" izdarīja par astoņiem metieniem vairāk (10:2) nekā pretinieki. Tas deva rezultātu, 1:0 skaitliskajā vairākumā 39. minūtē panākot Antonam Gļinkinam.

Noslēdzošajā periodā Daņils Faizuļins gan atgrieza neizšķirtu (1:1), tomēr par spīti tam "Traktor" kārotos divus punktus beidzot izdevās izcīnīt, pagarinājuma 94. sekundē Aleksejam Kručiņinam izraujot 2:1. Rītdien abas komandas Habarovskā tiksies atkārtoti.

Citā agrajā spēlē otro uzvaru pēc kārtas guvusi Ufas "Salavat Yulaev", kas izbraukumā ar 3:1 apspēlēja Novosibirskas "Sibir". Par ufiešu galvenajiem varoņiem kļuva divus vārtus guvušais Ņikita Sošņikovs, kā arī vārtsargs Juha Metsola, kurš atvairīja 32 no 33 pretinieku izdarītajiem metieniem.

Visbeidzot katastrofāls spēles sākums padevās pirmajās divās spēlēs uzvarējušajai "Sochi" un tās vārtsargam Iļjam Proskurjakovam, kurš cīņā ar Kazaņas "Ak Bars" mazāk nekā divarpus minūšu laikā ielaida trīs vārtus (0:3), tiekot nomainīts. Turpinājumā "Sochi" tā arī neattapās, piedzīvojot sakāvi ar 3:6.

KHL regulārā sezona, 7. septembris

SpēleRezultāts
Amur - Traktor1:2 P
Sibir - Salavat Yulaev1:3
Jokerit - Dinamo R7:2
Sochi - Ak Bars3:6

Izmantotie avoti:
https://www.khl.ru/


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.