Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kazahstānas izlases vārtsargs Jeremejevs noslēdz karjeru

Kazahstānas izlases vārtsargs Jeremejevs noslēdz karjeru
Vitālijs Jeremejevs
Foto: AP/Scanpix

Par karjeras beigām šodien paziņoja pieredzējušais Kazahstānas vārtsargs Vitālijs Jeremejevs. 39 gadus vecais hokejists kāris slidas vadzī savainojumu dēļ.

39 gadus vecais Vitālijs Jeremejevs savas karjeras lielāko daļu pavadīja Krievijā un Kazahstānā, bet nepilnas divas sezonas savulaik ir spēlējis arī Ziemeļamerikā, tiekot pie dažām spēlēm Ņujorkas "Rangers" rindās. Pēdējās sezonās Jeremejevs sargāja Astanas "Barys" vārtus.

Šosezon Jeremejevs laukumā tā arī nav devies. Pirmssezonas pārbaudes spēlē pieredzējušais vārtsargs iedzīvojās ceļgala savainojumā, un Jeremejevam tika veikta operācija, kuras dēļ nācās izlaist visu sezonu. 2013./14. gada sezonā Jeremejevs piedalījās 20 spēlēs, ielaižot 3,07 ripas un atvairot 90,1% pretinieku metienu. Savas karjeras laikā pieredzējušais vārtsargs ir piedalījies divos olimpisko spēļu turnīros un piecos pasaules čempionātos augstākajā divīzijā (+septiņi turnīri zemākās divīzijās).

"Ir grūti, traumas man jau ir piegriezušās. Kaut kad ir laiks beigt karjeru, esmu jau pietiekami nospēlējis," Kazahstānas medijam Vesti.kz atzina Jeremejevs, kurš arī norādīja, ka vēl nav izdomājis, ko darīs turpmāk.

Tikmēr Ņižņekamskas "Neftekhimik" paziņoja par vienošanās panākšanu ar 34 gadus veco amerikāņu uzbrucēju Džefu Taffi. Iepriekšējā sezonā Taffe spēlēja Zviedrijā, Linčēpingas kluba rindās, kur regulārajā sezonā un "play-off" izcēlās ar 63 (19+44) punktiem 65 mačos, kļūstot par otro rezultatīvāko līgas hokejistu. Taffe uz Eiropu pārcēlās pirms iepriekšējās sezonas, bet līdz tam spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandās. NHL Taffes kontā 46 (21+25) punkti 180 spēlēs, bet AHL – 547 (224+323) punkti 681 mačos. "Neftekhimik" šodien arī pagarināja līgumus ar uzbrucēju Maksimu Ribinu (58 spēlēs 12+11) un aizsargu Jevgēņiju Rjasenski (24 spēlēs 3+6).

Omskas "Avangard" turpina sadarbību ar 19 gadus veco vārtsargu Denisu Kostinu (18 sp.; 2.17 iel.ripas; 92.3% atv.met.) un gadu vecāko uzbrucēju Kirilu Semjonovu (49 sp. 2+4). Omskas rindas nākamgad vairs nepārstāvēs amerikāņu uzbrucējs Čads Kolariks (29 sp. 7+9), bet komandas trenera pienākumus pildīs Jevgēņijs Kornouhovs, kurš līdz šim šajā sezonā strādāja kā Omskas trenera asistents.

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
| Корпоративный сайт ПАО "Нижнекамскнефтехим"
ХК "Авангард" | ГЛАВНАЯ
Р-Спорт. Все главные новости спорта

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-07 18:22, pirms 9 gadiem
Barys komandai vieglāk atrast, jo nav obligāta Kazahstānas pilsonība, atšķirībā no izlases.

     [+] [-]

, 2015-04-07 18:24, pirms 9 gadiem
Bez traumām sportā ir grūti, diemžēl:-(