Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Kulda gūst vārtus, "Kunlun Red Star" rezultatīvā mačā pārspēj "Sibir"

Kulda gūst vārtus, "Kunlun Red Star" rezultatīvā mačā pārspēj "Sibir"
Artūrs Kulda
Foto: instagram.com/arturskulda_official

Kontnientālās Hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē ar vārtu guvumu svētdien atzīmējās Latvijas izlases aizsarga Artūrs Kulda. Kuldas pārstāvētais klubs Pekinas “Kunlun Red Star” dramatiskajiem notikumiem bagātā mačā savā laukumā ar 7:4 pieveica citu Austrumu konferences vienību Novosibirskas “Sibir”. Kuldam šis bija otrais vārtu guvums sezonā.

“Kunlun Red Star” cenšas sasmelt izlieto pēc ilgas zaudējumu sērijas un atgriezties līgas Austrumu konferences izslēgšanas spēļu zonā. Svētdien Ķīnas klubs Šanhajā uzņēma Novosibirskas “Sibir” – komandu, kas pašlaik ar 70 punktiem noslēdz Austrumu konferences “play off” astoņnieku.

Spēles sākumā “Sibir” sastāvā tika fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums un jau ceturtajā minūtē Andrejs Kosticins realizēja skaitlisko vairākumu, panākot 1:0. Turpinājums Ķīnas klubam tika veiksmīgs nebija. Pirmās trešdaļas 16. minūtē “Sibir” panāca izlīdzinājumu, precīzi metot Aleksandram Šarovam (1:1). Pagalam neveiksmīgi “Kunlun Red Star” hokejisti sāka spēles otro periodu. Vispirms Stepans Sanņikovs izvirzīja vadībā “Sibir” (1:2), savukārt pēc nieka 17 sekundēm atkal izcēlās Šarovs – 1:3.

Tomēr laukuma saimnieki vēl līdz otrajam pārtraukumam spēja atgriezties spēlē. Otrās trešdaļas vidū Ips Brendons vienus vārtus atguva, bet vēl pēc četrām minūtēm Žilbērs Brulē panāca 3:3. Trešā perioda sākumā “Kunlun Red Star” turpināja uguņot, nepilnas minūtes laikā gūstot divus vārtus. Vispirms izcēlās Artūrs Kulda, ar plaukstas metienu no zilās līnijas realizējot skaitlisko vairākumu, atkal izvirzot vadībā mājiniekus – 4:3. Savukārt 49 sekundes vēlāk Keins Korijs jau guva piektos vārtus (5:3). Pēc piektajiem vārtiem Alekseju Krasikovu “Sibir” vārtos nomainīja Aleksandrs Salaks.

Gūto vārtu birums turpinājās līdz pat pamatlaika beigām. Spēles 52. minūtē Jūnass Enlunds “Sibir” labā guva ceturtos vārtus. Trīs minūtes vēlāk nesenais Rīgas dinamietis Lūkass Lesio atjaunoja divu vārtu pārsvaru (6:4), bet pamatlaika pēdējā minūtē savus otros vārtus spēlē guva Žilbērs Brulē, uzstādot galarezultātu – 7:4 par labu “Kunlun Red Star”.

Artūrs Kulda spēli aizvadīja “Kunlun Red Star” otrajā maiņā, laukumā pavadīja 17 minūtes un 43 sekundes, guva vienus vārtus, izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus, kā arī pielietoja divus spēka paņēmienus.

“Kunlun Red Star” kontā pēc šī panākuma ir 58 punkti un komanda Austrumu konferences kopvērtējumā ar 58 punktiem joprojām ieņem 11. vietu. No “play off” zonas Kuldas pārstāvētais klubs atpaliek par 12 punktiem.

KHL spēles, 7. janvāris

SpēleRezultāts/Datums
Admiral - Avangard5:4
Amur - Yugra1:2
Kunlun Red Star - Sibir7:4
Traktor - Avtomobilist07.01
Lada – SKA07.01
Lokomotiv – Dynamo (Maskava)07.01
Jokerit – Metallurg07.01
Slovan – CSKA07.01

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pernambucano
, 2018-01-07 15:42, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Artūram pēdējā laikā sarūk rezultativitāte...ja tā turpinās, ņems vēl un aizsūtīs trimdā uz Vinipegas Raķeti!
Ka tik truli uzbraukt NHL...
, 2018-01-07 16:41, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Artūram pēdējā laikā sarūk rezultativitāte...ja tā turpinās, ņems vēl un aizsūtīs trimdā uz Vinipegas Raķeti!
gluži pretēji, gatavo sevi Rīgas Dinamo pabiru līmenim, kā teikt, ieņem gatavību pedējai vietai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-07 17:30, pirms 6 gadiem
Ankipānam ir iespējas Ābolu nobīdīt uz pēdējo vietu tabulā. 2 uzvaras un 6 punkti ļoti noderētu pirms pārtraukuma , lai cīnītos par 23.vietu tabulā (augstākā reāli sasniedzamā vieta).
, 2018-01-07 17:30, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: viens no kolhozniekiem

noraka savu karjeru, pametot NHL dēļ naudas jeb pāris vairāk rubļiem
Cilvēks spēlējis abās pasaules spēcīgākajās hokeja līgās esot noracis karjeru...interesanti gan. Droši vien ar tavu dīvānā pirdēja karjeru salīdzināt pat nevar!
, 2018-01-07 17:33, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ka tik truli uzbraukt NHL...
Neesmu redzējis tavas družiņņika izpausmes rakstos par Dinamo!
, 2018-01-08 00:47, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Artūram pēdējā laikā sarūk rezultativitāte...ja tā turpinās, ņems vēl un aizsūtīs trimdā uz Vinipegas Raķeti!
Nebrauc auzās!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.