Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Maskavas derbijā Indrašis pieveic Karsumu un Daugaviņu

Andrejs Siliņš

Maskavas derbijā Indrašis pieveic Karsumu un Daugaviņu
Miks Indrašis. Foto: dynamo.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) piektdien Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dynamo" savā laukumā ar rezultātu 3:2 papildlaikā uzveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Spartak", ko pārstāv Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

"Dynamo" sezonu sākusi ar trim mājas mačiem pēc kārtas un visos trijos fiksēts ne tikai vienāds iznākums, bet arī vienāds rezultāts - uzvaras ar 3:2. Pirmoreiz gan bija vajadzīgs papildlaiks - tajā uzvaras vārtus guva somu aizsargs Jūso Hietanens. "Spartaks" pēc zaudējuma Rīgā sezonas ievadspēlē izcīnīja panākumu Jaroslavļā pirms divām dienām, bet šovakar atkal atgriezās uz zaudējumu takas.

Miks Indrašis uzvarētāju sastāvā laukumā bija 12 minūtes un 34 sekundes un veica vienu metienu pa vārtiem. Zaudētājiem Mārtiņš Karsums nepilnās 16 minūtēs atdeva rezultatīvu piespēli (otro vārtu guvumā vairākumā), uzvarēja visos trīs iemetienos, veica vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu. Kaspars Daugaviņš teju 16 minūšu laikā izdarīja divus metienus, uzvarēja divus no trim iemetieniem, bloķēja divus metienus.

Latvijas izlases trenera Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" šovakar piedzīvoja fiasko savā laukumā pret Čerepovecas "Severstal" - 1:5. Omskai tas bija pirmais zaudējums sezonā - iepriekšējos mačos bija izdevies pieveikt CSKA un "Jokerit".

"Avangard" pāridarītāja pavasara Gagarina kausa finālā CSKA šodien pamocījās pret "Neftekhimik". Pateicoties Sergeja Kaļiņina vārtu guvumam 43 sekundes pirms papildlaika beigām, "armijnieki" izrāva uzvaru ar 3:2.

Pirmo panākumu sezonā izcīnīja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par trenera asistentu strādā Sandis Ozoliņš. "Torpedo" šovakar ar 4:3 viesos apspēlēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kam pagaidām uzvaras garšu vēl šosezon nav izdevies just.

Trešo uzvaru tikpat mačos izcīnīja Austrumu konferences pēdējo gadu smagsvars "Avtomobilist", kas sagādāja pirmo zaudējumu sezonai allaž varenajai SKA vienībai - 5:2.

KHL regulārā sezona, 6. septembris

SpēleRezultāts
Avtomobilist - SKA5:2
Metallurg Mg - Vityaz0:2
Lokomotiv - Torpedo3:4
Avangard - Severstal1:5
Dynamo Msc - Spartak3:2 P
Sochi - Dinamo Min5:4
CSKA - Neftekhimik3:2 P