Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karsums "Dynamo" rindās iemet pirmo reizi kopš 20. novembra

Karsums "Dynamo" rindās iemet pirmo reizi kopš 20. novembra
Mārtiņš Karsums
Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā pirmos vārtus kopš pagājušā gada 20. novembra guva uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kura pārstāvētā Maskavas "Dynamo" izbraukumā ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpās Arta Ābola vadītajai Toljati "Lada".

Toljati "Lada" vadībā izvirzījās 12. minūtē, kad pretuzbrukumā izdevās realizēt skaitlisko pārsvaru. Izgājienu divi pret vienu veiksmīgi noslēdza Viktors Komarovs, kurš pie tālā stabiņa sagaidīja piespēli un no neērtā satvēriena meta zem pārliktņa.

Arī Maskavas "Dynamo" izcēlās vairākumā, kura realizēšanai bija nepieciešama viena minūte un 11 sekundes. Pēc metiena no zilās līnijas pirmais pie atlēkušās ripas bija Mārtiņš Karsums, un Latvijas izlases uzbrucējs ar metienu tukšā stūrī nekļūdījās - 1:1.

Karsumam tas bija pirmais vārtu guvums Kontinentālajā hokeja līgā kopš 2015. gada 20. novembra, kad tika pārspēts Minskas "Dinamo" vārtsargs. Nedēļu vēlāk viņš iedzīvojās nopietnā savainojumā, kas piespieda izlaist atlikušo sezonas daļu, bet jaunās sezonas pirmajos trīs mačos viņš izcēlās ar vienu piespēli. Vārtu garšu Karsums atguva Latvijas izlases rindās olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kur iemeta pēdējās divās spēlēs pēc kārtas.

Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, un virsroku ņēma Arta Ābola vadītā komanda. Ceturtajā sērijā savu otro piegājienu izmantoja Georgijs Belousovs, kamēr Artjoms Fjodorovs tika apturēts - laukuma saimnieku uzvara ar 2:1. Karsums pie bullīša izpildīšanas netika, bet Maskavas "Dynamo" neizmantoja nevienu no četrām iespējām.

Mārtiņš Karsums spēlēja pirmajā virknējumā, laukumā pavadot 16 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un vienu reizi pārkāpa noteikumus. Uzvarētāju pirmo aizsargu pāri veidoja Kristaps Sotnieks, kurš 23 minūtēs un 46 sekundēs (otrais ilgākais laiks komandā) izcēlās ar diviem spēka paņēmieniem un diviem bloķētiem metieniem. Edgars Masaļskis atkal palika aiz pamatvārtsarga Iļjas Ježova muguras un šajā sezonā nav aizvadījis nevienu maču.

Citā spēlē otro uzvaru sezonā guva Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 2:1 pieveica Čeļabinskas "Traktor". Izšķirošos vārtus izdevās iemest 55. minūtē, izmantojot pretuzbrukumu trīs pret diviem. Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda mačam nebija pieteikts.

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2016-09-06 21:36, pirms 8 gadiem
Būs zaudējums vāciešiem sapurinājis čaļus... labāk tā nekā vispār nekā!
, 2016-09-06 22:44, pirms 8 gadiem
Masalam vajag nodzīt bārdu! Uzreiz labak jutīsies un varēs veiklāk ripas ķert!
, 2016-09-07 08:23, pirms 8 gadiem
Malacis! KHL laikam video kameras nav pieejamas.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.