Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" rindās sezonu pabeigušais Setdikovs atgriežas "Avtomobilist" rīcībā

"Dinamo" rindās sezonu pabeigušais Setdikovs atgriežas "Avtomobilist" rīcībā
Ņikita Setdikovs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Jekaterinburgas "Avtomobilist" pavēstījis par līguma parakstīšanu ar labās malas uzbrucēju Ņikitu Setdikovu, kurš pagājušo sezonu pabeidza Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Pagājušās sezonas sākumā Ņikita Setdikovs aizvadīja desmit mačus un izcēlās ar vienu piespēli Jekaterinburgas "Avtomobilist" rindās, bet novembra pirmajā pusē viņš pievienojās Rīgas "Dinamo". Latvijā tika aizvadītas 25 spēles, gūstot divus vārtus un sakrājot astoņus punktus.

Vidēji mačā Setdikovs uz ledus pavadīja 16:22 minūtes, uzbrucējam bija negatīvs lietderības koeficients -5. Viņš bloķēja deviņus metienus, izpildīja septiņus spēka paņēmienus, nopelnīja četras soda minūtes un atnesa savai komandai četrus skaitliskos vairākumus.

Tagad Setdikovs atgriezies "Avtomobilist" īpašumā, parakstot divvirzienu līgumu uz vienu sezonu. Jau iepriekš vienošanos ar Jekaterinburgas komandu noslēdza Aleksandrs Protapovičs – centra uzbrucējs, kurš reizē ar Setdikovu ieradās Rīgā.

Pagājušajā sezonā "Avtomobilist" ieguva ceturto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās ar piekto numuru izsētajai Novosibirskas "Sibir". Pēc tam komandā notika pārmaiņas – par galveno treneri apstiprināts kanādietis Bils Pīterss.

Viņš no Nacionālās hokeja līgas tika izstumts rasisma skandāla dēļ. Uzskata, ka Pītersu uzaicinājis Pāvels Dacjuks, leģendārais centra uzbrucējs, kurš turpina spēlētāja karjeru, vienlaikus pieliekot roku "Avtomobilist" sastāva veidošanā.

Izmantotie resursi:
Новости. ХК Автомобилист


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.