Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Petrovich27

VHL: Krievijas hokeja "otrā ešelona" pārbūves

sausais atlikums:
- VHL sastāvā 20 klubi, kas dalīti 2 konferencēs;
- 8 Augstākās līgas klubi netiek VHL un meklē versijas - federācijas "augstākā" līga, 1. līga vai BAČ;
- PHK Kriļja Sovetov cer vēl "iespraukties" VHL-ā.

“katru gadu pa līgai,” pēc šāda plāna vismaz pagaidām darbojas KHL sistēmas veidotāji. proti, 2008./2009. g. sezonā pirmoreiz startēja KHL (Kontinentālā Hokeja Līga), kas sevī “uzsūca” Krievijas Superlīgas komandas ar nelielu starptautisku “piemaisījumu” (t.sk. Rīgas Dinamo izskatā). 2009./2010. g. sezona bija pirmā MHL (Jauniešu hokeja līgai), kas savā “aprūpē” paņēmusi Krievijas jauniešu hokeja redzamāko daļu un no nākamās sezonas kļuvusi starptautiska, iekļaujot Latvijas un Baltkrievijas klubus.

2010./2011. g. sezonā startēs VHL (Augstākās hokeja līgas; Высшая хоккейная лига) čempionāts, kurš “lielos vilcienos” pārņem līdzšinējo Krievijas Augstāko līgu. VHL veidots ar domu sakārtot Krievijas hokeja saimniecības nākamo posmu, kas seko KHL. jāpiebilst, ka VHL, tāpat kā Krievijas Augstākā līga, ir starptautiska. līdzās Krievijas klubiem ir viens Kazahstānas pārstāvis – Ustjkamenogorskas Kazcink – Torpedo.

saskaņā ar VHL vadības lēmumiem, dalībai VHL-ā ir uzņemti 20 klubi, kas “izdalīti” pa 2 konferencēm. ”iesniegušies” bija vēl 2 klubi – Voskresenskas Himik un Maskavas PHK Kriļja Sovetov, kuri tomēr startam līgā netika “pielaisti”. vismaz pagaidām. interesanti, ka PHK Kriļja Sovetov ir tā vienība, kas arī šosezon pretendēja dalībai “lielajā” līgā – KHL. šobrīd gan sanāk, ka PHK Kriļja Sovetov (nejaukt ar MHL vienību MHK Kriļja Sovetov) nekvalificējas arī VHL dalībai. tiesa, PHK Kriļja Sovetov vadība publiski pauž pārliecību, ka tomēr spēs iekļauties VHL čempionātā jau no tā pirmās sezonas, jo pēdējā brīdī esot ieguvuši nepieciešamās finanšu garantijas – klubu atbaltīšot Vnukovo lidosta.

detalizētāk: petrovich27.wordpress.com: VHL: Krievijas hokeja “otrā...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.