Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Francūzis Da Kosta pāries uz "Ak Bars", prom dosies Fretins un Virtanens

Francūzis Da Kosta pāries uz "Ak Bars", prom dosies Fretins un Virtanens
Stefans Da Kosta. Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas komanda Kazaņas "Ak Bars" nepaturēs kanādiešu uzbrucēju Metu Fretinu un somu aizsargu Jesi Virtanenu, taču sastāvu papildinās ar franču uzbrucēju Stefanu Da Kostu, ziņo telegramkanāls Bars Time.

Pirms tam spēlējis Nursultanas "Barys", 32 gadus vecais Fretins Kazaņas "Ak Bars" aizvadīja pirmo sezonu un 56 mačos tika pie 28 (8+20) punktiem, 20 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +14. Gagarina kausa pirmajā kārtā, kurā "Ak Bars" četrās spēlēs izrēķinājās ar Ņižņekamskas "Neftekhimik", kanādietis nopelnīja piecus (3+2) punktus un pozitīvu lietderību +4.

28 gadus vecais Virtanens debijas sezonu Kontinentālajā hokeja līgā sāka Čeļabinskas "Traktor, 40 spēlēs izceļoties ar 16 (5+11) punktiem un pozitīvu lietderību +7, bet tad pārcēlās uz Kazaņu. Jaunajā komandā somu aizsargs 20 spēlēs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un negatīvas lietderības -8, kamēr Gagarina kausā viņam viena piespēle un pozitīva lietderība +5.

Ja Fretins un Virtanens dosies prom, uz "Ak Bars" acīmredzot pārcelsies 30 gadus vecais Da Kosta. Agrāk spēlējis arī Maskavas CSKA, šosezon francūzis pārstāvēja Jaroslavļas "Lokomotiv", 58 mačos tiekot pie 35 (14+21) punktiem. Nacionālajā hokeja līgā Da Kosta ir aizvadījis 47 spēles, bet Francijas izlasē piedalījies astoņos pasaules čempionātos, 46 spēlēs sakrājot 39 (16+23) punktus. Paredzams, ka komandā paliks bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Timurs Biļalovs, ar kuru visdrīzāk tiks pagarināts līgums.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/hockey/108472...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.