Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacam un ''Sibir'' jānodrošina dalība ''play off''

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pujacam un ''Sibir'' jānodrošina dalība ''play off''
Latvijas izlases aizsargam Georgijam Pujacam (pirmais no kreisās) rītdien jāatrisina svarīgs jautājums - spēlēt vai nespēlēt ''play off''
Foto: hctorpedo.ru

Rīt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) tiks aizvadīta pēdējā spēļu kārta, kurā noskaidrosies pēdējā izslēgšanas spēļu dalībniece (Novosibirskas ''Sibir'' un Georgijs Pujacs vai jaunpienācēja Jekaterinburgas ''Avtomobilist''), tāpat spēli aizvadīs Rīgas ''Dinamo'' konkurenti Maskavas CSKA, cenšoties saglabāt izredzes par 7. vietas iegūšanu. Mači visiem trīs Latvijas hokejistiem.

Maskavas CSKA - Habarovskas ''Amur''
Dienas pirmajā spēlē, kas sāksies 12:00 pēc Latvijas laika, noskaidrosim Rīgas ''Dinamo'' rīt paveicamo lietu sarakstu. Gadījumā, ja viesi no attālās Habarovskas spēs pārspēt maskaviešus, kas savās mājās allaž nav spējuši rādīt stabilu sniegumu vairākus mačus pēc kārtas, rīdziniekiem nebūs jāizdara nekas - 7. vieta jau būs rokā. Tiesa, ja CSKA tomēr tiek pie punktiem, ''Dinamo'' jāiegūst tik pat vai vairāk. Protams, šī spēle mūs interesē arī no cita leņķa - ''Amur'' spēlē Latvijas izlases centra uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kurš vakar kaldināja ''Amur'' uzvaru, nopelnot divus (1+1) rezultativitātes punktus. Georgijs Pujacs un Novosibirskas ''Sibir'' rīdziniekiem nespēja palīdzēt, jācer, Širokovs situāciju labos. Viņam pašam gan tas neko vairāk kā gandarījumu nedos - habarovskieši pirmajā spēlē pēc pārtraukuma zaudēja jebkādas teorētiskās cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Astanas ''Barys'' - Maskavas ''Dinamo''
13:00 spēkus samēros austrumu 6. spēcīgākā komanda Astanas ''Barys'', kas vakar ar 3:5 zaudēja Rīgas ''Dinamo'', un Maskavas ''Dinamo'', kas rietumu konferencē ieņem 3. vietu. Šajā spēlē nevienai no komandām nevajag neko - abas nevar pakāpties augstāk vai noslīdēt zemāk. Tāpat vienības jau sākušas gatavoties play off mačiem, tādēļ Kazahstānā notiekošajā spēlē navajadzētu gaidīt īpaši kvalitatīvu hokeju. ''Barys'' iepriekšējā mačā klupa pret Rīgas ''Dinamo'', bet maskavieši viesos pēcspēles metienos apspēlēja Omskas ''Avangard'' (3:2), atspēlējoties no 0:2. Tas tikai pierāda to, ka trīs punkti netiks sadalīti bez cīņas, taču nevajadzētu gaidīt spēli par 100%.

Omskas ''Avangard'' - Minskas ''Dinamo''
Tādā pat laikā spēli sāks jau pieminētie Omskas ''Avangard'' hokejisti un Minskas ''Dinamo''. Mājinieki pēdējos divos mačos pamanījuši nopelnīt tikai vienu punktu, tāpēc saprotams, ka minskiešiem, kas divos mačos pie punktiem vispār nav tikuši, viegli neklāsies. Tāpat ''Avangard'' vēl noris cīņa par 4. vietu - pašiem jānopelna kāds punkts, un jācer uz Ņižņekamskas ''Neftekhimik'' klupienu pret Maskavas ''Spartak''. Tiesa, tas nemainīs pretinieku pirmajā play off kārtā - tā būs ''Neftekhimik'' komanda, tomēr rīt tiks noskaidrota komanda, kas iegūs mājas spēļu priekšrocību.

Spēlē pret Maskavas ''Dinamo'' omskiešiem klājās ļoti grūti - lai gan viņi atradās vadībā ar 2:0, beigās nācās ciest zaudējumu pēcspēles metienos ar 2:3. Iepriekš zaudēts arī Rīgas ''Dinamo''. ''Avangard'' pēc pārtraukuma sakrājuši tikai vienu punktu, taču paredzams, ka rītdien viņu šo bilanci uzlabos. Foto: hawk.ru

Sanktpēterburgas SKA - Jekaterinburgas ''Avtomobilist''
16:00 rietumu konferences spēcīgākā komanda uzņems vienu no divām komandām, kas vēl turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. SKA vakar zaudēja izredzes iegūt pirmo vietu visā līgā un Kontinenta kausu, taču rīt viņi neapšaubāmi jāuzskata par spēles favorītiem. Pēc pārtraukuma ''Avtomobilist'' demonstrējuši labu hokeju, pierādot vēlmi spēlēt play off, taču šobrīd skaidrs ir viens - viss nav tikai viņu rokās, jo jācer uz Novosibirskas ''Sibir'' klupienu pamatlaikā pret Čehovas ''Vityaz''. Tiesa, arī tādā gadījumā līgas jaunpienācējiem jānodemostrē brīnums - pamatlaikā, turklāt pretinieku laukumā, jāuzvar Sanktpēterburgas SKA, kas ir vieni no galvenajiem Gagarina kausa pretendentiem.
Līgas jaunpienācēja Jekaterinburgas ''Avtomobilist'' joprojām cer uz iekļūšanu izlēgšanas spēlēs. Uzdevums ir gana sarežģīts - viesos jāuzvar līgas otrā spēcīgākā komanda Sanktpēterburgas SKA, kā arī jācer uz Novosibirskas ''Sibir'' klupienu. Foto: hc-avto.ru

Čerepovecas ''Severstal'' - Čeļabinskas ''Traktor''
Šī, tāpat kā visas atlikušās spēles, sāksies 16:00 pēc Latvijas laika. Mājinieki, Čerepovecas ''Severstal'', uzreiz pēc pārtraukuma zaudēja izredzes sezonu turpināt izslēgšanas spēlēs, savukārt Čeļabinskas ''Traktor'' play off zonā atradīsies arī rītdien. Jautājums - kādā pozīcijā, jo šobrīd viņi var būt septītie vai astotie. Lai noņemtu visas jautājuma zīmes, darbs jāpadara pašiem - no ''Severstal'' jāņem vismaz divi punkti. Pēc pārtraukuma ''Traktor'' gan neizskatās pārāk labi - divi bezierunu zaudējumi viesos pret SKA (5:7) un Mitišču ''Atlant'' (1:3).

Mitišču ''Atlant'' - Magņitogorskas ''Metallurg''
Maskavas apgabala Mitiščos ''Atlant'' uzņems 2. austrumu spēcīgāko komandu Magņitogorskas ''Metallurg''. Arī mājinieki var nodrošināt otro vietu - šajā mačā jāpaņem visi punkti, tāpat jācer, ka Balašihas MVD savā laukumā nedabūs ne punkta no Toljati ''Lada''. Pēc pārtraukuma ''Atlant'' abos mačos guvuši trīs vārtus un uzvarējuši, savukārt Magņitkai viena uzvara un viens zaudējums. Arī viņi abos mačos guvuši vienādu vārtu daudzumu, proti, divus. Vai rītvakar šī spēle noslēgsies ar rezultātu 3:2, rādīs laiks.

Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'' - Novokuzņeckas ''Metallurg''
Komandas, kurām neko nevajag, tomēr spēle solās būt interesanta. Pirmkārt, ''Torpedo'' tieksies saglabāt 9. vietu rietumu konferencē, lai gan Čerepovecas ''Severstal'' ir tikai punkta attālumā. Otrkārt, Novokuzņeckas ''Metallurg'' jācenšas saglabāt pirmspēdējā vieta visā līgā - vienu punktu atpaliek Čehovas ''Vityaz'', kas vakar savstarpējā spēlē svinēja uzvaru. Pirms pārtraukuma ''Torpedo'' bija rīdzinieku galvenie konkurenti cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču šobrīd viņiem jācenšas saglabāt vismaz 9. vieta, lai gan kluba fani izrādījuši atklātu neapmierinātību ar komandas sniegumu. Šobrīd neskaidra ir Latvijas izlases aizsarga Aleksandra Jerofejeva dalība šajā spēlē - viņš pret ''Vityaz'' izkāvās un nopelnīja 2+5+20 soda minūtes, tomēr, visticamāk, viņam dalība šajā spēlē netiks liegta.
''Torpedo'' hokejisti jau trešdien zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tagad viņu uzdevums ir saglabāt devīto vietu rietumu konferencē, jo tikai viena punkta attālumā ir Čerepovecas ''Severstal''. ''Torpedo'' uzdevumu maksimāli sarežģīt centīsies Aleksandrs Jerofejevs. Foto: hctorpedo.ru

Čehovas ''Vityaz'' - Novosibirskas ''Sibir''
Visticamāk, tieši šajā spēlē noskaidrosies tā komanda, kas iekļūs play off spēlēs kā astotā vienība no austrumiem. Tiesa, ''Sibir'' rītdien iegūstot trīs punktus, bet Čeļabinskas ''Traktor'' paliekot sausā, novosibirskieši ar Latvijas izlases aizsargu Georgiju Pujacu sastāvā var iegūt pat 7. vietu. Galvenais uzdevums, visticamāk, ir viens punkts, kas dos dalību izslēgšanas spēlēs. Iespēja jau bija vakar pret Maskavas CSKA, tomēr nelīdzēja arī Pujaca rezultatīvā piespēle - viss izšķirsies rītdien. Čehovieši tikmēr centīsies izbēgt no pēdējās vietas visā līgā. Zinot, ka ''Vityaz'' šī, visticamāk, ir pēdējā spēle KHL, viņu vēlēšanās varētu būt dubulta.

Jaroslavļas ''Lokomotiv'' - Kazaņas ''AK Bars''
''Lokomotiv'' jaunā galvenā trenera Pjotra Vorobjova vadībā divos mačos tikuši pie trim punktiem, tomēr šobrīd nevar justies droši par 5. vietas nosargāšanu. Uzvarot pašreizējos Gagarina kausa glabātājus Kazaņas ''AK Bars'' visas problēmas būs atrisinātās, taču tas nebūs viegls uzdevums. Kazaņieši, kas nodrošinājuši 3. vietu austrumu konferencē, sezonas sākumā rādīja bālu sniegumu, taču pamazām ieskrējās, tāpēc pamatoti tiek uzskatīts, ka ''AK Bars'' iegūto titulu varētu nosargāt. Viena no dienas aizraujošākajām spēlēm, kura sola interesantu scernāriju. Protams, ja abas komandas laukumā dosies labākajos sastāvos - pastāv iespēja, ka vismaz viesi līderiem varētu iedot atpūtu, lai gan pret Balašihas MVD spēlēja visi tobrīd pieejamie hokejisti.
Jaroslavļas ''Lokomotiv'' jaunā galvenā trenera Pjotra Vorobjova vadībā gatava sasniegt jaunas virsotnes, nomainot pagājušajā sezonā iegūto otro vietu pret Gagarina kausu. Uzdevums jāsāk ar pašreizējo kausa glabātāju Kazaņas ''AK Bars'' uzvarēšanu. Foto: hclokomotiv.ru

Balašihas MVD - Toljati ''Lada''
Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda tiksies ar finansiālu problēmu mocīto Toljati ''Lada'', kuru pirms pārtraukuma pameta galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs, dodoties uz ambīcijām bagāto Jaroslavļu (Viņš bija Latvijas izlases galvenais treneris 2006. gada pasaules čempionātā, kas notika Rīgā, bet Znaroks šobrīd vada mūsu valstsvienību). Miličiem šajā spēlē jānodrošina otrā vieta rietumu konferencē - ja tas netiks izdarīts, būs 4. vieta un pretiniekos ''Lokomotiv'' vai Maskavas ''Spartak''. Vienības pirmais vārtsargs Maiks Gārnets pašpārliecināti jau apgalvojis, ka viņiem tas izdosies. Tikmēr Oļegs Znaroks pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma pret Kazaņas ''AK Bars'' pēcspēles metienos atzinis, ka viņa komandai tieši šis spēles komponents ir vājākais (MVD, uzvarot bullīšos, jau būtu nodrošinājuši 2. vietu rietumu konferencē).

Maskavas ''Spartak'' - Ņižņekamskas ''Neftekhmik''
Viesiem šajā spēlē jānodrošina 4. vieta austrumu konferencē, tikmēr ''Spartak'' vēl var pacīnīties ar Jaroslavļas ''Lokomotiv'' par 5. vietu rietumos. Ar 6:2 pieveikuši Toljati ''Lada'', maskavieši jau labu laiku gatavojojoties izslēgšanas spēlēm, vismaz tā atzinis vienības uzbrucējs Štefans Ružicka, kurš ''Lada'' vārtos iemeta divas ripas. ''Neftekhimik'' pēdējā spēlē viesos sausā atstāja jau pieminēto Jaroslavļas komandu, uzvarot ar 2:0. Visā visumā viņi kļuvuši par šās sezonas vienu no lielākajiem pārsteigumiem, jo no šīs vienības pirms sezonas nestrāvoja pārliecība, arī speciālistu prognožu augšgalā negrozījās ''Neftekhimik'' vārds. Jādomā, ka ''Spartak'' rīt negaida tik viegla pastaiga kā pret ''Lada''.

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2010-03-06 22:18, pirms 14 gadiem
Nu, tur vajadzētu brīnumu, lai Avtomibilists apsteigtu Sibir. Pat necenšoties, SKA nevajadzētu būt problēmām ar Avto.

  -2 [+] [-]

, 2010-03-06 22:27, pirms 14 gadiem
Par Žoru un Aļiku!!!

  -2 [+] [-]

, 2010-03-06 22:27, pirms 14 gadiem
Vismaz vel kada spriedzite sezonas beigaaas

  +4 [+] [-]

, 2010-03-06 22:32, pirms 14 gadiem
Neticu, ka Automobilist viesos uzvarēs SKA, Ceru ka Griša spēlēs play off, viņš ir to godam nopelnījis!!

  +4 [+] [-]

, 2010-03-06 22:34, pirms 14 gadiem
Jācer , ka Amur izdosies uzvarēt cska mājas savādāk DR ir ..... jo pret MVD vēl būru cerības , bet pret SKA praktiski nekādas , un DR rīt būs grūti uzveikt Ufu tāpēc jācer ka cska zaudēs.
Go Amur!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-03-06 22:38, pirms 14 gadiem
es par to ka cska zaudēs un mēs jau varēsim gatavoties play off
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-03-06 22:42, pirms 14 gadiem
Cerams ka vareesim play-off speleet ar MVD un Znaroku...!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-06 22:56, pirms 14 gadiem
freeze rakstīja: Es uz ātru domu vien jau zinu trīs faktorus kas RD varētu ļoti palīdzēt spēlē pret Salavat.

* Salavats jau ir nodrošinājis pirmo vietu konferencē un ieguvuši to sezonas kausu. Tāpēc iespējams Salavats spēlēs piesardzīgi, varbūt pat top spēlētājiem būs iedota brīvdienu.
* CSKA spēle sākas divas stundas ātrāk. Priekš RD tas būs papildus stimuls vai atvieglojums.
* RD nevienu reizi nav vinējuši Salavat.
1) Bikovam vienalga, vai spēle kaut ko izšķir vai nē, viņš tāpat liks savējiem šancēt un neatdos uzvaras.

2) Ja arī tā spēle būs beigusies, Dinamo hokejistiem neviens neteiks, kā būs beigusies spēle, lai viņi nedomātu tikai par to. Jakoncentrējas ir tikai spēlei.

3) Un kas tur ir tāds, ka nav uzvarējuši? Ķip stimuls beidzot uzvarēt? Diezvai, izbraukumā pret Salātiem būs grūti.

Jātur īkšķi lai Amur vinnētu, bet nu Dinamo pedejā laikā iet labi un nebrīnītos, ja mēs vinnētu Ufu.

     [+] [-]

, 2010-03-06 23:02, pirms 14 gadiem
vērtīgs ieskats. ai kā šādus derētu vispār katru dienu. sezonas gaitā pagaidām tā varētu būt utopija - prasa daudz laika. bet sezonas nogalēs + izslēgšanas spēļu gaitā būtu pašā laikā

     [+] [-]

, 2010-03-06 23:07, pirms 14 gadiem
freeze rakstīja: Es uz ātru domu vien jau zinu trīs faktorus kas RD varētu ļoti palīdzēt spēlē pret Salavat.

* Salavats jau ir nodrošinājis pirmo vietu konferencē un ieguvuši to sezonas kausu. Tāpēc iespējams Salavats spēlēs piesardzīgi, varbūt pat top spēlētājiem būs iedota brīvdienu.
* CSKA spēle sākas divas stundas ātrāk. Priekš RD tas būs papildus stimuls vai atvieglojums.
* RD nevienu reizi nav vinējuši Salavat.
lai nu būtu, kā saki:} taču jāņem vērā, ka spēle notiek Ufā - salavatisti negribētu savus fanus "apbēdināt"... un, ja Salavat spēlē bez spriedzes savu spēli, nu ļoti grūti pret viņiem. bet iespējas ir - pērn play off-a pirmā kārta pierādīja, ka Ufas klubs mēdz nenovērtēt pretiniekus - un rezultātā zaudēt pirmajā kārtā 16. vietas ieņēmējam. lai izdodas!
petrovich27.wordpress.com: pret KHL līderi – “Salavat...

     [+] [-]

, 2010-03-06 23:33, pirms 14 gadiem
vnkyo rakstīja: 2) Ja arī tā spēle būs beigusies, Dinamo hokejistiem neviens neteiks, kā būs beigusies spēle, lai viņi nedomātu tikai par to. Jakoncentrējas ir tikai spēlei.
Te nu tu galīgi aizšāvi garām. Beidzoties CSKA spēlei visiem spēlētājiem tas tiks pateikts, lai zinātu par ko ir jācīnās. Un ja gadījumā CSKA zaudē Dinamo ir jāsāk krāt spēkus play-off.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-06 23:52, pirms 14 gadiem
flab3r rakstīja: Te nu tu galīgi aizšāvi garām. Beidzoties CSKA spēlei visiem spēlētājiem tas tiks pateikts, lai zinātu par ko ir jācīnās. Un ja gadījumā CSKA zaudē Dinamo ir jāsāk krāt spēkus play-off.
Jebkurā gadijumā ir Dinamo jācīnas. Kas, ja CSKA zaudēs, Dinamo uzreiz vnk atdos spēli? Tad jau var uzreiz braukt uz Rīgu un nespēlēt to spēli.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-07 00:38, pirms 14 gadiem
tiktak rakstīja: es par to ka cska zaudēs un mēs jau varēsim gatavoties play off
mees jau varam gatavoties play off jo zemaak pa 8 vietu nevaram nokrist tākā cinamies tgad par 7 vietu