Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Donbass" izlaiž uzvaru pamatlaikā, triumfē papildlaikā

"Donbass" izlaiž uzvaru pamatlaikā, triumfē papildlaikā
Oskars Bārtulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Pirmdien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā "Donbass" vienība Doņeckā ar rezultātu 3:2 papildlaikā pieveica Maskavas "Spartak".

Pēc spēles "Donbass" visa mača gaitā pārliecinoši dominēja, apšaudot vārtus divreiz biežāk nekā pretinieki, taču ar realizāciju tik labi nesekmējās. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē, pirmo reizi tiekot pie vairākuma, Doņecka izvirzījās vadībā (1:0).

Otrās trešdaļas pirmajā minūtē Jevgēņijs Dadonovs panāca jau 2:0 un šķita, ka beidzot mājinieki sajutuši vārtu garšu. Tomēr nekā, "Donbass" pa vārtiem meta divreiz biežāk, bet iemeta tikpat, cik viesi - necik. Pirmās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs "Spartak" tika pie diviem vairākumiem, taču tie palika neizmantoti. Tikmēr pēdējās piecās minūtēs maskavieši pēkšņi panāca izlīdzinājumu - Pāvels Medvedevs panāca 1:2 bet Oļegam Kvašam pusotru minūti pirms spēles beigām izdevās panākt 2:2.

Izlaiduši no rokām trīs punktus, "Donbass" paņēma vismaz divus - 32 gadus vecais Maksims Jakuceņa trešajā pagarinājuma minūtē atnesa uzvaru Doņeckai ar 3:2.

Bārtulis spēlēja trešajā aizsargu maiņā kopā ar Genādiju Razinu. Latvietis laukumā bija 20 minūtes un 24 sekundes un pa vārtiem meta reizi, bet citos statistikas rādītājos šoreiz neizcēlās.

"Donbass" 43 spēlēs izcīnījuši 76 punktus un joprojām atrodas trešajā pozīcijā Rietumu konferencē. "Spartak" šis bija 23. zaudējums, un Maskavas komanda atpaliek astoņus punktus no astotās vietas.

Citā spēlē Zagrebas "Medveščak" Horvātijā ar 4:1 sagādāja kārtējo zaudējumu vājākajai Rietumu konferences komandai Minskas "Dinamo".KHL debitante saglabā septīto vietu Rietumos ar 68 iekrātiem punktiem.


, 2014-01-06 21:42, pirms 10 gadiem
žel ka paņema pat tos 2 punktus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-06 21:47, pirms 10 gadiem
Atliek gaidīt, ka kādas acis zaudēs arī lācīši. Pašlaik pa vienam.
, 2014-01-06 21:59, pirms 10 gadiem
Es domāju ar CSKA būtu vieglāk spēlēt nekā ar LEV.
LauroSkr rakstīja: Beigās Dinamo jāpaliek turnīra tabulā tā , lai play off 1. kārtā spēlētu ar Lev , nevis CSKA.
, 2014-01-06 22:37, pirms 10 gadiem
Tagad vīri dabūs pa kaklu no Nazara!
, 2014-01-06 23:12, pirms 10 gadiem
Tu acīmredzot neseko līdzi hokejam!
Lev ir pēdējā komanda ar kuru mums vajadzētu spēlēt!!

LauroSkr rakstīja: Beigās Dinamo jāpaliek turnīra tabulā tā , lai play off 1. kārtā spēlētu ar Lev , nevis CSKA.
, 2014-01-07 00:11, pirms 10 gadiem
Un šādi konkurenti mūk no RD žēl gan
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.