Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Par karjeras beigām paziņo rezultatīvākais KHL aizsargs Dālmens

Par karjeras beigām paziņo rezultatīvākais KHL aizsargs Dālmens
Kevins Dālmens. Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

38 gadu vecumā savai hokejista karjerai punktu nolēmis likt Kazahstānu pārstāvošais kanādiešu aizsargs Kevins Dālmens, viņš paziņoja savā „Instagram” profilā.

„Esmu nolēmis beigt karjeru,” raksta Dālmens. „Šajā brīdī ir tik daudz cilvēku, kuriem vēlos pateikties. Sievai un bērniem – viņu dēļ mana dzīve ir daudz vieglākā, mīlu viņus vairāk nekā jebko pasaulē. Paldies vecākiem par smago darbu. Lai dzīvo „Barys”! Ļoti vēlos pateikties komandai, skumšu pēc tās. Ceru, ka vēl būs iespējas satikties ar komandas biedrie un labi pavadīt laiku. Kazahstānā ir paši labākie hokeja fani, bez viņu atbalsta būtu bijis grūti regulāri parādīt augstākā līmeņa hokeju. Man ir grūti atvadīties, taču esmu tam gatavs.”

Dālmens Kazahstānā ieradās 2008. gadā, kļūstot par „Barys” vienības kapteini. Šajā komandā viņš pavadīja deviņas sezonas ar divu gadu pārtraukumu, kura laikā spēlēja Sanktpēterburgas SKA. Dālmens aizvadītajā KHL sezonā sakrāja 19 punktus, bet kopumā viņa KHL karjerā ir 395 punkti (135 vārti) 564 spēlēs. Dālmens ir pārliecinošs KHL rekordists starp aizsargiem gan gūto punktu, gan iemesto vārtu ziņā.

Dālmens savas karjeras pirmajā pusē vairākas sezonas aizvadīja NHL, tur nospēlējot 154 spēles „Kings”, „Blues” un „Bruins” sastāvā. NHL draftā Dālmens toties netika izvēlēts.

Ontario dzimušais Dālmens kļuva par Kazahstānas pilsoni 2010. gadā un kopš tā laika regulāri pārstāvēja Kazahstānas izlasi pasaules čempionātos. Viņš piedalījies četros PČ, no kuriem tikai viens bija elites divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...


, 2019-08-05 10:47, pirms 5 gadiem
Liels kazahu draugs un nacionālais varonis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-08-05 11:19, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Interesanti, ko šis tagad iesāks ar Kazahstānas pasi?
Turpinās dabūt naudu no valsts līdz mūža galam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-08-05 11:31, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Liels kazahu draugs un nacionālais varonis
Viņš ir arī Latvijas varonis pēc tā atgadījuma kad Sprukts viņus OS kvalifikācijā "aptīrija" kā mazu bērnu un Dārziņš guva svarīgus vārtus tādējādi sperot platu soli tuvāk Soču OS
, 2019-08-05 11:38, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Par kādiem tādiem nopelniem? Par Bē grupu un par palikšanu aiz Olimpiādes borta?
Kā arī nevajag aizmirst, ka par viņa nevēlēšanos spēlēt izlasē un sievas atklāsmēm savā blogā par korupciju, viņš no Kazahstānas arī tika izraidīts.

Patiesībā šis Dalmana piemērs ir vairāk nekā pamācošs, jo ar Kazahstānu viņš tā arī neko nesasniedza un paralēli arī zaudēja iespēju pagājušogad spēlēt Kanādas olimpiskajā izlasē. Protams, kas to būtu zinājis, ka tāda iespēja būs, bet nu tomēr.
, 2019-08-05 12:13, pirms 5 gadiem
Man vins paliks atmina ka pretruniga personiba hokeja. Ja, pietiekami labs un meistarigs speletajs, to nevar noliegt. No otras puses, nezinu, vai vajadzeja nemt Kazahstanas pasi, jo ka jau te mineja, ar Kazahstanas izlasi neko pratigu nesasniedza. Bet lai veicas turpmakaja dzive, arpus hokeja!
, 2019-08-05 13:02, pirms 5 gadiem
Interesanti būtu zināt, kas tad tāds ar to kazahu izlasi viņam bija jāsasniedz? Netika uz OS, kas tai nabagmājai, kura dzīvojas pa bē grupu bija norma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-08-05 13:12, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tie lielie olimpiskie sapņi un Kazahstānas pārmērīgi cerīgās ambīcijas bija pirms OS kvaļa Rīgā 2013. gadā Atceros tolaik viņi tēmēja arī uz PČ ploviem, ja pat ne medāļiem Pārtēmējās, neko darīt, gadās arī ta
tās ambīcijas bija pilnigi nepamatotas, vatņiku slapjie sapņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-08-05 14:37, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Drīzāk jau šķībacaino naudasmaisu slapjie sapņi Slāvi, Kazahstānas Friči un Z-Amērikas leģi bija tikai spēlmaņi, nekas vairāk, ambīcijas regulēja turienes vietējā mēroga sarkanbaji-oligarhi
un tie jau nekur tālu no vateņu pasaules redzējuma nav aizgājuši.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.