Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ufas kapteinis Paņins: "Parādi samaksāti, finansiālo jautājumu vairs nav"

Andrejs Siliņš

Ufas kapteinis Paņins: "Parādi samaksāti, finansiālo jautājumu vairs nav"
Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas "Salavat Yulaev" kapteinis Grigorijs Paņins atklājis, ka spēlētāji saņēmuši iepriekš nesaņemto naudu par aizvadīto sezonu un visi izturējušies saprotoši par finansiālās grūtībās nonākušā kluba rīcību.

Iepriekš tika ziņots, ka "Salavat Yulaev" klubs nonācis bēdīgā finansiālajā situācijā - esot parādi gan pret spēlētājiem, gan citiem pakalpojumu sniedzējiem. Tagad Paņins norādījis, ka viss nolīgtais izmaksāts: "Jā, viss ir kārtībā, parādi samaksāti, finansiālie jautājumi nav aktuāli. Problēmu nav, visi puiši izturējās saprotoši un paniku necēla. Visi saprotam, ka pandēmijas laikā hokeja sponsoriem jāvelta lielāka uzmanība citām programmām."

Aprīlī mediji vēstīja, ka "Salavat Yulaev" kluba parādu kopējā summa pārsniedzot astoņus miljonus eiro. Paņemts aizdevums, ieķīlājot fārmkluba halli, bet mācot šaubas, ka summu izdosies atmaksāt bez palīdzības no malas.

Šosezon regulāro čempionātu "Salavat Yulaev" pabeidza Austrumu konferences sestajā vietā, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard". Komandas tikās arī pērn, toreiz tas notika Austrumu konferences finālā. Uzvarēja "Avangard", bet ufieši spēlētājiem prēmijās par fināla sasniegšanu izmaksāja 1,8 miljonus.

Šādas izmaksas nebija ieplānotas budžetā, tādējādi tika iztērēta daļa no šīs sezonas budžeta. Kluba sporta direktors Vasīlijs Čižovs šajā sezonā tērējis naudu līgumiem, bonusiem un kompensāciju izmaksāšanai, bet tikai pēc tam uzzinājis, ka kluba kasē esošā summa ir daudz mazāka nekā viņš iztērējis.

Izmantotie resursi:
Хоккеисты «Салавата Юлаева» подтвердили, что...