Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL prezidents: "Ceram, ka pirms gatavošanās sākuma tiks atvērtas robežas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL prezidents: "Ceram, ka pirms gatavošanās sākuma tiks atvērtas robežas"
Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs atklāj, ka negriba riskēt, taču arī nevēlas aizvadīt spēles pie tukšām tribīnēm. Tiek izstrādātas rekomendācijas klubiem, līdzjutējiem un ledus arēnām, ja sezona sāksies septembrī.

Kā trenējas hokejisti pandēmijas laikā?
- Tagad hokejistiem ir atvaļinājums, viņi strādā mājās pēc individuālajām programmām. Pirmssezonas nometnes sāksies tikai jūlija vidū. Visi hokejisti ir vienādos apstākļos. Ceram, ka pirms gatavošanās sākuma tiks atvērtas robežas, jo mums ir ārzemju klubi un spēlētāji. KHL strādājam attālināti, ar kolēģiem kontaktējamies sociālajos tīklos. Neviena sporta līga nebija gatava, ka nāksies apturēt čempionātu. Veicām apjomīgu situācijas analīzi. Futbolā jau atsākas sezona, mēs tam sekojam.

Vai saistībā ar koronavīrusa pandēmiju būs jāmaina spēļu apmeklētības stratēģija?
- Mēs sekojam situācijai. Izstrādājam rekomendācijas klubiem, līdzjutējiem un ledus arēnām, ja sezona sāksies septembrī. Sezonas sākuma aptuvenais datums ir 2. septembris, bet viss būs atkarīgs no koronavīrusa. Negribam riskēt, taču arī nevēlamies aizvadīt spēles pie tukšām tribīnēm. Ceram, ka pandēmija beigsies, visi dosies uz arēnām un jutīs līdz savām iecienītajām komandām. Uzskatām, ka tribīnēs ir jābūt līdzjutējiem.

Kas jādara, lai KHL piesaistītu jaunu auditoriju, līdzjutējus?
- Tagad mēs pētām KHL auditoriju. Esam izstrādājuši unikālu projektu mijiedarbībai ar līdzjutējiem. Šī projekta gala mērķis ir izveidot hokeja līdzjutēju datu bāzi, kas vienotu klubus un līgu. Gribam, lai divu trīs gadu laikā visi mūsu klubi būtu vienotajā līdzjutēju datu bāzē. Tas palīdzēs klubiem un līgai.

Vai mainīsies KHL ilgtermiņa stratēģija, ņemot vērā pēdējos notikumus?
- Protams, pandēmija ir skārusi visus. Vēlamais klubu skaits ir 24, taču jaunajā sezonā nevarēs piedalīties Vladivostokas "Admiral". Par pandēmijas sekām mēs zināsim mazliet vēlāk, taču līgas stratēģijas veidošana ir ilgs un grūts process. Ar tagadējo stratēģiju KHL noteikti dzīvos līdz 2023. gadam. Jau tuvākajā laikā sāksim darbu pie jaunas stratēģijas izstrādāšanas.

Izmantotie resursi:
kh.ru